2018 - December
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
2019 - Január
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
2019 - Február
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
 
Főoldal > AKTUÁLIS ENERGIÁK
A király, a hírnök és a főpap
Asztrozófia
 
Most a 3 bolygó által egyszerre háromszoros teremtő erő adatik a kezünkbe, hogy a karma körforgásából kilépjünk és magasabb szintre, magasabb minőségbe emelkedjünk 
 


A király, a hírnök és a főpap

Ritka és rövid ideig ható találkozónak lehetünk tanúi az égbolt vetítő vásznán november 26-27-én, ahol a főbb szerepeket a király (Nap), a hírnök (Merkúr) és a főpap (Jupiter) játsszák a Nyilas jegyének 4-5. fokán.

Az Univerzum stúdió bemutató termében a díszletet a Skorpió ollói és feje, valamint a Kígyótartó csillagkép adják a Kígyó Fejével.

Az adás megszakítás nélkül végig folyamatos lesz, de első felvonásban a Nap-Jupiter találkozó 26-án reggel, második felvonásban a Nap-Merkúr találkozó 27-én délelőtt, harmadik felvonásban a Merkúr-Jupiter találkozó 27-én késő este éjfél előtt tetőzik (hatásuk kb. +/- 3 nap). Nézzük, miről szól a műsor és mire lehet felhasználni.

Könnyebben kapcsolódhatunk a magasabb világokhoz meditáció, ima és egyéb módokon.

Hittel és bölcsességgel cselekedve emelhetjük magunkat vagy másokat.

Emelkedettebb szemszögből tisztán ráláthatunk a magasabb rendező elvekre és a dolgok működésére, amiből megértés születik: mi miért történt/történik.

Hitünk és életkedvünk fokozódik, ami derűvel tölt el bennünket. Hangsúlyossá válik az igazság kimondása, de óvakodni érdemes a dolgok túltolásától. Összeállhat a kép vagy a kirakós játék darabjai és egyszerre érthetünk meg dolgokat kicsiben és nagyban, mert a Merkúr részletekbe menő analitikus gondolkodása egyesül a Jupiter széles látókörével és nagyban gondolkodásával, s mindezt még a tudatosság (Nap) fénye is megvilágítja. Így születik a beavatás, amit személyes „ahaaa!” élményekben élhetünk meg, ahelyett hogy hozzánk guruló guruktól várnánk.

A Nap és a Jupiter között a gyors járású Merkúr közvetít: a hírnök a királytól viszi az üzenetet a főpaphoz. De mit is?

A tradicionális asztrológia szerint a Merkúr „rosszabb” állapotban nehezen lehetne: 1.) saját uralmi jegyével (Ikrek) szemben a Nyilasban rang vesztett, 2.) a földről nézve látszólagosan hátráló mozgásban halad, 3.) a Nap fénye „elégeti” (azt a néhány órát leszámítva, amíg a „Nap szívében” átsuhan megtéve a Nap átmérőjének kb. fél fokát), s egyedül a Jupiter, mint nagy jótevő javít valamicskét a helyzetén. Ezért a hagyományos felfogás szerint a legrosszabb arcát mutatná: nagyotmondás, hamisság, hazugság, csalás, lopás, viták, félrevezetés, mellébeszélés, szétszórtság, megbízhatatlanság, izgágaság… Vagy mégsem?

A Merkúr, mint a beavatás, a megértés és megértetés őselvének névjegye a logikán alapuló racionalitás. Rangvesztett állapotban, látszólagos hátráló mozgásban és a Nap fényében „elégetve” szokatlanul, fordítottan, irracionálisan működik. Az milyen? Intuitív. Persze, hogy galibákat okoz(hat), ha ilyenkor továbbra is az elménket használjuk. Éppen arra hívja fel a figyelmünket, azt az üzenetet viszi a királytól a főpaphoz, hogy ne az elménkre, hanem a szívünkre figyeljünk, az érzéseinkre.

Mert az égi igazság, amit a főpap is tanít nem az elmében, hanem a lélekben lakozik.

Nézőpontot érdemes váltani és másképp szemlélődni. Ezt a lelki hívásra figyelést ösztönzi, serkenti, emeli 27-én a Rák csillagkép befogadó ágánál haladó Holdtól érkező erő (trigon): légy befogadó a szíved apró rezdülésére (az elméd zakatolásával szemben).

A csillagképi háttérben a király, a hírnök és a főpap zsinatolása a Kígyótartó Kígyó Fejét tartó keze alatt (Yed Posterior és Marfik csillagok) és a Skorpió ollói (Acrab) és feje felett zajlik.

A kígyó az egyik legösszetettebb szimbólum. (1) Jelenti a megújulást, mivel időről időre levedli a bőrét. (2) Jelenti a tisztaságot, mivel a földön a koszban tekereg mégsem piszkolódik be, mert a bőre taszítja a koszt. (3) Jelenti a tudást és bölcsességet, amivel a „kígyó” megkínálta az Édenkert emberpárját (s vajon ki játszik a „sakktáblán” a világossal és ki a sötéttel, ha az egyik a saját teremtett „gyermekeit” inkább hülyének hagyta volna?). (4) Jelenti a gyógyítást/gyógyulást, mivel Aszklépiusz híres gyógyító botjára (Caduceus) is 2 kígyó (egy fehér és egy fekete) tekeredett fel, amivel helyreállította az alvó páciens egész-ségét, s a gyógyszertárak is ellopták e szimbólumot, miközben az ott kapható termékek jelentős része csak kezeli a tüneteket gyógyítás helyett. (5) Jelenti azt a kundalini energiát, ami a gyökércsakrából kiindulva a koronacsakráig felemelkedve nyithat ki minden kaput, ami a magasabb énnel való egyesüléshez vezet, majd elsőként a belső férfi és nő egyesüléséhez, az Unio Mysticához, és végül kívül is az igazi másik felünkkel való egyesüléshez, ami viszont már elvezet(het) a kígyó fallikus szimbolizmusához is (6). J
Megújulni, megtisztulni, gyógyulni, felemelkedni, egyesülni hogyan lehet? Kézben tartott szellemi erőkkel, amit a Kígyó Feje szimbolizál. Amikor nem szórjuk szét, nem forgácsoljuk szét az energiánkat. Amihez a mai világ mindenben asszisztál azáltal, hogy igyekszik elterelni a figyelmünket az igazán lényeges dolgokról. Mert, amit kézben tartasz, azt irányítod is. És már nem Téged irányítanak. A Kígyó Feje az Égi Egyenlítő fölé nyújtózik a magasabb világokba, felette az Északi Korona 7 csillaga ragyog. Tehát ha szellemi erőidet Te irányítod, Tiéd lehet a korona, Te lehetsz saját életed királya vagy királynője s vele a 7-esség mesebeli világa.

Ahhoz, hogy csak a tényleg fontos dolgokra tudj koncentrálni éles látás szükségeltetik. Tisztán mögé látni a dolgoknak. Ezt segíti az Acrab csillag, amit tartanak a Skorpió szemének éppúgy, mint az egyik ollójának is.

Ha már tisztán látod a „figyelem elterelő hadműveletben” mi az igazán fontos, akkor ahhoz, hogy kézben tarthasd és irányíthasd szellemi erőidet, szükséges lenyesegetni a Skorpió ollóival minden feleslegessé vált, méltatlan, visszatartó, hátráltató, lehúzó minőséget, tulajdonságot, felvett mintát, szokást, beidegződést, önkorlátozó hitrendszert, nézetet, ideológiát, tevékenységet.

Érdemes akár leltárt készíteni, listát írni ezekről, megnevezni őket.

Alapszabály ugyanis, hogy amit nevén nevezünk (tudatosítunk), afelett hatalmat is gyakorlunk (mert már nem a tudattalanban ólálkodik). Ezáltal pedig hatalmadban áll megválni tőlük.

A hőlégballon is azonnal emelkedni kezd a kidobált homokzsákok súlyától megszabadulva.

Minél több felesleget vágsz le a Skorpió ollóival, annál magasabbra nyújtózhat markodból a Kígyó Feje.

De felkerülhet a listára minden, ami úgy kezdődik, hogy: „mert azt mondták”, „mert úgy neveltek”, „mert azt tanították”, „mert mások is azt csinálják”, „mert mások mit mondanak/gondolnak”, stb…

Mivel a Kígyótartó egyben gyógyító csillagkép is, így amíg itt haladnak a bolygók, könnyebb ki-gyógyulni (kígyó-gyulni) a normálisból (nooormális?), azaz a norma szerintiből (amibe a rendszer kíván beskatulyázni bennünket) és elindulhatunk a teljesség, az isteni minőségek felé ha már úgyis a Tejút, az Istenek Útja, a Lelkek Útja következik a Skorpió lenyesegető ollói után.

A Kígyótartó azon 2 beavató csillagkép egyike, amelyen a Nap, a Hős, a cselekvő én áthalad az év körén, mégsem szerepel a zodiákus 12 cikkelyén. (Na vajon miért? Lásd fent, mi a rendszer érdeke.) A 2 beavató csillagkép ui. az a 2 égi terület, ahol kiléphetünk a taposómalomból, az ismétlődő vissza-vissza térő szituációkból, a karma körforgásából és magasabb szintre, magasabb minőségbe kerülhetünk. Ahol nooormálisból teljessé válhatunk. Most a 3 bolygó által egyszerre háromszoros teremtő erő adatik a kezünkbe, hogy ezt meglépjük.

Összefoglalva: a beavatás csillagképénél a beavatás princípiumának intuitív segítségével tisztán ráláthatunk és megérthetjük mik által emelkedhetünk magasabbra, s bölcsebbé válva megcselekedve kiteljesedhetünk.

Ez a műsorszám azoknak játszik leginkább a kezére kezükbe ragadni a tekergőzőt, akiknek bolygóik/tengelyeik vannak a jegyek 4-5. fokán.
 Forrás: fb:Holperth Tamás asztrozófus