2018 - Június
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 
2018 - Július
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
2018 - Augusztus
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
Főoldal > Aktuális energiák
Asztrológiai előrejelzés 2016. decemberére
 
A hónap fontosabb eseményei 
 


Asztrológiai előrejelzés 2016. december havára


Az égbolton a Kígyótartó csillagkép szimbolikája a Mágus, aki irányítása alatt tartja, működteti saját energiáit. Itt vonul most a planéták jó része, így ez az időszak arról is szól, mennyire tanultuk meg kezelni saját erőinket, hogyan teremtünk a belső mágia által.


Életünk, sorsunk mágusává válva, már nem hárítjuk kifelé a felelősséget a megéléseinkért – szeretetben elfogadva, szeretetben elengedve, békében tölthetjük mindennapjainkat.


A belső békében, szeretetben élő embert nem lehet befolyásolni – ő maga viszont olyan erővel rendelkezik, hogy más is a szeretet állapotába kerül, vele kapcsolódva.


December 21-ig a Nap a legmélyebb, legsötétebb birodalmakban jár, így az ember számára is ekkor van ideje a láthatóról a láthatatlanra helyezni a tekintetet. 21-én a Nap eléri majd útjának legmélyét, ezzel együtt a Zodiákuson a Bak jegyébe lép. Három napra mintha megállna, erőt gyűjtve – majd felfelé indul a Fénycsillag. Ebben a legmélyebb, legbensőségesebb állapotban, az alázat és az értékekre való tudatosság jegyébe lépve születik meg bennünk a Fény. Mindaz, ami előtte van, ami ez előtt történik, ennek a belső fénynek a születését, térnyerését, erőre kapását szolgálja.
December 22-től ugyanakkor a Nyilas csillagzat alá ér Napunk, a váltás napjaiban érezhető leginkább a Kozmikus Hazahívás, az otthonra találás élménye is.


A Nyilas idején a magasabb világokkal tudjuk felvenni a kapcsolatot, saját életünk uralásának érdekében bölcsülhetünk.


A lélek számára kiemelt időszakok decemberben: 14, 15, 27, 28 és 29, mivel ekkor jár a Tejúton a Hold, a lelkiségünk, érzésvilágunk megjelenítője. A Merkúr, a gondolkodásunk, intellektusunk és az információk áramlásának bolygója, egész hónapban a Tejúton jár, így az ide tartozó megélésekben most különösen mély, beavató élményeket élhetünk meg, illetve magasabb üzenetek áramlanak most felénk. Mindennapi érintkezéseink során sokat tanulhatunk. 19-től látszólag hátrálni kezd a Merkúr, így e naptól visszatérő üzenetekkel és kommunikációs lehetőségekkel találkozunk.


A Merkúr éppen a Tejúton felszárnyaló Sas csillagai előtt fordul vissza – tehát ahhoz, hogy felemelkedhessünk és szárnyalhasson a szellem, hogy megjöjjön az ihlet, valaminek még meg kell születnie bennünk az elkövetkezendő hónapban. Ez a szárnyalás majd január vége felé érkezik el.
A Vénusz 7-én lép a Vízöntő zodiákusba, 9-én pedig eléri a Bak csillagképet, ettől kezdve már itt halad. Ezekben a napokban a Bak fejénél jár a Vénusz, amely a múltba tekintésről, magasabb minőségek látásáról, célra tekintésről is szól. Mindezek a minőségek jelennek meg emberi kapcsolataink terén, majd a hónap nagy része arról szól, hogy felvállaljuk kötelességeinket, feladatainkat – ha ezt megtesszük, akkor 18-tól beindulnak a megtisztító, felszabadító folyamatok is, hiszen e naptól már a Vízöntő első csillagait is eléri a Vénusz.


Eljön a tisztulás ideje a női minőségben, vágyakban, érzékekben és testiségben is. Letisztíthatjuk magunkról mindazt, ami termékenységünket, létrehozó erőinket akadályozta, de a párkapcsolati nézeteinket, működéseinket is tisztába tehetjük.


A Mars jelenleg a Vízöntő jegyében járva, a tisztaságra és szabadságra irányuló akaratot üzeni, a lélek szintjén. 19-től már a Halakba lép, ekkortól az egó-burok elhagyására, az egység megélésére irányul már belső küzdelmünk. Mögötte a Vízöntő csillagkép ragyog egész decemberben, vagyis a lényegi szellemi háttérben a tisztaság, a felszabadulás igénye, az angyalok segítő üzenetei, és elsősorban a múlt eddig cipelt terheinek letétele általi megkönnyebbülés folyamata áll.
A hónap talán legmeghatározóbb energetikája mindezek mellett az Uránusz tisztító és tudattágító erőinek működése lesz, aki a Nappal és a Szaturnusszal, illetve a Jupiterrel is kapcsolódik, e folyamat tetőzése pedig éppen Karácsony ünnepe lesz. Minderről a II. részben olvashattok.


10-én együttáll a Nap és a Szaturnusz, ahol a Nap képviseli a feltétlenül áradó szeretet alapvetőségét és a Szaturnusz pedig az erre épülő, valóban életképes minőségek megmutatkozását.


Mivel a Nap az önirányításunk, a Szaturnusz pedig az érett, felelős magatartásunk megjelenítője, ugyanakkor a fényt, szeretet képviselő dolgoké is és ez az égi helyzet a Kígyótartó Kígyó Farkát markoló keze alatt látható, így jelentős üzenete az ekkori történéseknek az, hogy ne adjuk át másnak az irányítást a sorsunk felett! Itt az ideje felelősséget vállalni és tudatosítani, hogy a saját teremtő erőink (nem pedig mások, kívülről jövő hatások) építik életünket. Kapcsolati szinteken eldől, hol is működik Igaz Szeretet.
12-én mindezt megfűszerezi a Nap Uránusszal való, immár beteljesedő trigonja, vagyis egy felemelkedésre késztető, belsű tűz. A cselekvő én a Nap, a tudattágító, tisztító erő az Uránusz. Ideje van komoly oldásoknak.


Ezekben a napokban elengedhetünk és feloldhatunk mindet, ami nem érték, nem biztos, nem stabil, nem igaz. Felelősségteljesebb, érettebb, teremtő erejére tudatosabb emberré válhatunk.


A Nap aktivitást jelez – az oldódás nem magától jön, magunknak kell megtennünk azt!
13-ról 14-re forduló éjfélen teljesedik ki a telihold. A Nap a Kígyótartó keze alatt, önnön erőink irányítására világít rá, a Hold pedig a Bika szarva alatt, Nimród feje fölött a belső önlegyőzésről, az önmagunkat felfényesítő belső munkákról szól.
A folyamat következő, igen domináns erőket mozgató fázisa december 25-én, Karácsony napján tetőzik. A Szaturnusz és az Uránusz emelő erőben való kapcsolódása egyik oldalon érett, felelős, megbízható, bölcs oldalunkat szólítja meg, a komfortzónánk határainak tudatosítását – a másik oldalon pedig épp a szabadító, tisztító erőinket, a váratlan és különleges élményeket felvillantó Uránuszt. E két erő kapcsolódása mutathatja a jókor, jó időben történő teherletételt, a megfontolt, de korlátokból kiszabadító döntéseket és élményeket, az állandóság és változás harmonikus összekapcsolását, a bölcs teremtés és a szabaddá tévő feloldódás sorsszerű, karmikus lehetőségét. Gyógyuláshoz kitűnő időszak (hiszen a Szaturnusz a Kígyótartó gyógyító erőteréből sugároz, az Uránusz pedig a visszaúszó hal fonalától, akár rég húzódó, fojtogató kötéseket is elengedhetünk általa). Visszatérő lehetőségeket, eddig ki nem használt képességeink általi megoldásokat is nyújt ez a pár nap. Mindemellett a Vénusz és a Jupiter szintén trigonális kapcsolódása az emberi kapcsolatok és a kellemes, jólétet és bőséget, élvezetet jelentő dolgok előtérbe kerülését is mutatja. Ez megjelenhet a testi élvezetek megélésében, itt viszont arra figyelni kell, hogy mértékletesek legyünk. Vagy megjelenhet párkapcsolatok eredményes fejlődésében is.
26-án a Jupiter eléri azt a pontot, ahol éppen szemben áll az Uránusszal. Így Karácsonyra az igazságérzet, a bölcsesség vagy a hivatalos, törvényes ügyek előtérbe kerülése is várható mindezen folyamatban.


Komoly karmikus oldások történnek hát, amikhez hozzájárul a Skorpió ollója alatt járó Hold is és a Szűz csillagkép alatt, éppen szemben álló Jupiter.


A Szűz előrelépő lábánál a jövő érdekében történő előrelépésekre ad lehetőséget. Igazságok tisztázására, rég húzódó karmikus kötelékek elengedésére, mégpedig jelentős, nagy dolgok világos kimondása, megbeszélése és radikális átalakulások által. A Jupiter-Uránusz tengely ugyanis éppen a Tejúttal nyit fénykaput, racionalizáló aspektusban van az Istenek Útjával és az onnan épp leérkező Plútó-Merkúr-Nap együttállásra. A Nap és a Merkúr egyesülése 28-án egzakt, itt történhet igazán világos megértés és beszélgetés, de már Karácsony idején ideje van ennek is.
Az év vége, 29-én az új kapuk megnyitásával zárul: az újhold a Nyilas csillagkép íjánál a belső és magasabb világokkal való kapcsolódásra utal, az éppen előre forduló Uránusz pedig felszabadító, feloldó erőket aktivál.


Mindent összevetve tehát, elmondható, hogy itt az ideje visszavonhatatlanul szembenézni önmagunkkal és eddig megoldatlan feladatainkkal, amelyek felvállalása időszerűvé válik.


Bármely életkorban is vagyunk, ideje még inkább felnőni és rendezni, tisztázni az eddig húzódó, megoldatlanul lebegő helyzeteket, a feloldódás ereje pedig ezután tovább gyűrűzve nagyon sok életterületünkre, kapcsolatunkra és eredményre kihat - így érdemes most nem kikerülni az adódó helyzeteket.


Zentai Anna