2018 - December
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
 
 
 
2019 - Január
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 
 
2019 - Február
H
K
Sz
Cs
P
Sz
V
 
 
 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
 
 
 
 
Főoldal > AKTUÁLIS ENERGIÁK
Karmikus kiszabadulás időszaka
Uránusz - Karmatengely kapcsolat
 
Lélek szinten fontos időszakban vagyunk.

A körforgásból kiszállni a kerék középpontjában lehet. Mert Isten a középpontodban, a szívedben, a lelkedben lakik. 
 

 


Lélek szinten fontos időszakban vagyunk, amikor egy karmikus útelágazásban mehetünk erre is, arra is.

Követhetjük a régi jól megszokott irányt, vagy nyithatunk az új dolgok felé.

Azért lélek szintjén, mert mindig a Lélek dönt. (Akkor is ő a főnök, ha a fejeddel úgy gondolod, hogy tudatosan döntöttél.)

Döntésének megfelelően pedig energetikailag bevonzza életünkbe azokat az eseményeket, amelyeket tudatosan megtapasztalunk és amelyekből választunk.

Dönthet úgy, hogy tovább rója a köröket esélyt adva rá, hogy a tudatos én tapasztalásai során tanuljon és fejlődjön. Hogy megtapasztalhasson olyan megéléseket, amelyeket eltervezett ugyan, de félelemből, kishitűségből, társadalmi-szülői-családi elvárásoknak való megfelelésből kiindulva elmulasztott, mert a tudatos én döntéseiben kikerülte. Hogy lerendezzen karmikus tartozásokat, s általa egyensúlyba hozza a mérleget. Hogy lehetőséget adjon kijavítani a korábbi téves választásokból eredő következményeket.

Aztán dönthet úgy – ha eddig nem hallgattunk hívó hangjára – hogy radikális ébresztőt fújva borít mindent, lesöpri az asztalt vagy letisztítja a színpadot, hogy a „rendező” egy „csapó 2” felkiáltással újabb szín-próbával a szereplőket a forgatókönyv újrajátszására ösztönözze, vagy a korábbi szerep-játékokat tökéletesítse.

Vagy ha már minden kötél szakadt, végül dönthet úgy, hogy belefáradt a tudatos énnel folytatott haszontalan küzdelembe és kiszáll. Ehhez megkeresi az ideális formulát, azaz létrehoz egy testi betegséget vagy belemenekül egy balesetbe, hogy felhívja magára a figyelmet. Vagy végső/végzetes esetben azért, hogy hazatérhessen és kiértékelve a dolgokat majd tiszta lapokkal újrakezdve később ismét megpróbálja ugyanazt. Nem szükséges így történnie.

Az Uránusznak a Karma-tengelyhez vetülő anyagba öntő, megvalósító erejű fényhídjáról van szó.

Az Uránusz jelképezi azon teremtő erőnket, amely által felszabadíthatjuk MAGunkat a terhek és súlyok alól, amiket cipelünk.

Ösztönözve érezhetjük magunkat, hogy megszabaduljunk karmikus kötöttségeinkből. Kitágíthatjuk a saját magunk elé állított tudati korlátokat. Áttörhetjük és ledönthetjük a hamis biztonságvágyból MAGunk köré épített falakat. Megnyílnak a magasabb tudatosság felé a kapuk. Nyitottá válunk általa az új dolgokra, irányokra és eszmékre.

A tisztítás őselveként segít letisztult helyzeteket teremteni.

A változás jelölője. A változásé, mely akkor is megtörténik, ha (tudatosan) nem akarjuk.

Tarot megfelelője a Torony, amibe villám csap és az emberek vagy kiugranak belőle maguktól, vagy kizuhannak belőle kényszerből. Ilyenkor az egyén 1 dolgot tehet. Meditációban vizualizálva megjeleníti Magasabb Énjét, Egóját és Tudatalattiját és megkérdezi: „ezt meg ki akarta?” És aki kezét feltéve jelentkezik, azzal elbeszélget… de meg is verheti. Ha a Magasabb Én volt, biztos örül neki, hogy végre fejlődésre ösztönözheti az egyént az Egó elefántcsonttornyainak ledöntésével. Meg lehet tőle kérdezni: „oké, hogy fejlődés, de miért pont így kellett?” A Torony minősége általában akkor jelenik meg az életünkben, amikor már szóltak 10-szer, 20-szor, 100-szor, de még mindig nem hallgattunk a szép szóra.

A Karma-tengely mutatja azt az irányt, hogy mit választott a Lélek a Köztes Létben, hogy földi ideje alatt megtapasztaljon, hogy közelebb kerüljön a teljességhez.

A Leszálló Holdcsomó mutatja az előző életekben készségszinten elsajátított viselkedési mintákat, melyeket ösztönösen zsigerből működtetünk, mivel már unalomig ismételve megtanultuk és amelyek általában sarokba szorított helyzetben mutatkoznak meg leginkább. Jelöli azonban nemcsak a korábbi inkarnációkban, de a jelen életben felhalmozott karmát is. Azokat az ok-okozati összefüggéseket, amelyek nem büntetésként, hanem következményként érnek utol – hátha egyszer tanulunk belőle.

A Felszálló Holdcsomó mutatja azt a még ismeretlen irányt, ami éppen ellentétes a már megismert úttal, és ezért sokszor félelemmel tölt el azt választani, mert még nem tudjuk merre visz és hová vezet. Mert ezt választani szükséges kilépni abból a komfortzónából, amit már annyira megszoktunk és amit annyira kényelmesnek találunk (és amiben már nincs hová fejlődni). Teljessé márpedig csak úgy lehet válni, ha azt is megtapasztaljuk, amit eddig még nem.

A magyar nyelv szófordulata is elárulja a megoldást: a le-szálló lefelé visz, a fel-szálló felfelé. Kisarkítva az egyik út a Pokolba vezet, a másik a Mennybe. Az egyik benne tart a körforgásban, a másik kivezet belőle.

Mindenképpen választásról van szó. Szabad választásról. Mert szabad választás van. De nincs szabad akarat. Mert akarat csak Egy Van. A Teremtőé/Forrásé/Istené/az Egyé. Aki azt akarja, hogy megtaláljuk Őt és előbb vagy utóbb újra Eggyé váljunk vele. Neki az örök időtlenségben tökmindegy, hogy 100 vagy 1000 elbaltázott választás (vagy élet) után jutunk el hozzá. Ő akkor is megvárja szeretettel, hogy megtanuljuk melyik út vezet Őhozzá. Közben még a fejét sem csóválja, mert ítélkezéstől mentes. Helyette örül, hogy tanulunk a (sokszor fájdalmas) tapasztalásainkból és tudja, hogy minden egyes tapasztalás közelebb visz hozzá.

Az Uránuszhoz tartozik a forradalom is, amikor hosszas elnyomás után a nép azt mondja „ELÉG!” és elsöpri az elnyomó hatalmat.

A mundán (világi eseményeket vizsgáló) asztrológiában a nép jelölője ugyanaz a Hold, mint a natális (születési képletet vizsgáló) asztrológiában a Lélek jelölője, mert ugyanaz az analógia lánc.

A Holdcsomók a Nap és Hold pályájának találkozásai, azaz a Szellem és a Lélek kapcsolódási pontjai, az Uránusz pedig a felszabadító, az Egót szétfeszítő, a tudatot kitágító Erő.
Az Uránusz – Holdcsomók kapcsolódásánál pedig a Lélek mondhatja azt, hogy „ELÉG!”, mert fel akar szabadulni az elnyomás, a terhek, a korlátok alól, hogy hazatérhessen a Szellemhez.

Ha felnézünk a csillagos égboltra, akkor azt láthatjuk, hogy az Uránusz a Halak csillagképben a vissza úszó és a felfelé úszó halat összekötő fonál csomópontjánál halad, a csillagkép vezércsillagánál az Al Rischa csillagnál.

Szimbolikusan itt dönt a Lélek arról, hogy a visszaúszó halat követve visszatér megtapasztalni egy elszalasztott lehetőséget, kijavítani egy hibát, vagy a felfelé úszó halat követve kiemelkedik a körforgásból, mert már megtanulta a leckét és ismeri a hazafelé, a Teremtőhöz vezető felemelő utat. Röviden: újrajátszok egy helyzetet amíg meg nem oldom, vagy kipipálom, mert már megoldottam (azaz megváltom magam). Csak az egyszeri ember gondolhatja azt, hogy lehet megúszásra játszani. Ha nem ebben, akkor a következő életben kapjuk vissza. Ha kell 100-szor, vagy 1000-szer.

Azt is láthatjuk, hogy az Uránusz látszólag hátrafelé halad. Visszafelé, mert tavasszal egyszer már előrefelé elhaladt itt. Elballagott a Kos fejéig. Ami a Tejútra, az Istenek Útjára néz. Megláthattuk általa, melyek azok az isten-emberhez méltó minőségek, amik által felemelkedhetünk. De akkor sincs baj, ha még nem láttuk meg. Azért tolat vissza, hogy az összegző pontnál még egyszer eldönthessük melyik utat választjuk. A le-szállót, vagy a fel-szállót? A vonatról is akkor szállunk le, ha már megérkeztünk. Ha már minden frankó az életedben, akkor szállj le, mert már megérkeztél. Ám ha még nem minden frankó, akkor érdemes felszállni a sors rendező-pályaudvarán arra a vonatra, ami a helyes irányba visz. Az se baj, ha egy későbbivel indulsz, a lényeg, hogy odaérj, ahová szükséges.

Kegyelmi időszak ez. Akkor is, ha esetleg az Egó másképp éli meg. Ebben az életünkben vissza nem térő lehetőség. Legközelebb 84 év múlva jár erre az Uránusz.

Más megközelítésben a zodiákus 12 körcikkelyét vizsgálva az elmúlt 7 évben a Kos jegyében kardinális erőkkel az Uránusszal elindított folyamatok a Bika jegyében stabilizálódva idén nyáron termőre fordultak.
Ha a termés bevált, akkor nincs min változtatni. Ám ha nem, akkor a Kos jegyébe visszatérő Uránusszal radikálisan módosítható még az irány, hogy az később jobb termést hozzon.

Az itt az igazi kérdés (ismét): ismered-e a Lelked igazi vágyait és felvállalod-e?

A fénykapu, az Uránusz – Karmatengely kapcsolatának hatása kb. idén szeptembertől jövő februárig tart, a bepontosodás november 6.
A bepontosodás napjának érdekessége, hogy ugyanazon a napon lép vissza az Uránusz a Bikából a Kosba és vált jegyet a Karma-tengely (Felszálló Holdcsomó Oroszlán jegyéből a Rákba, Leszálló Vízöntőből Bakba).
Így a fix T-kvadrátként indult energia kardinálisba vált át, ami a régóta fennálló, tartósan rögzült problémák megoldásához nyújt erőteljes támogatást.
A Holdcsomók jegyváltása akár egy külön misét is megér, most csak röviden annyit, hogy a Rák Felszálló Holdcsomó az önazonosság, a Bak Leszálló pedig a karmikus múlt felvállalását segíti a következő másfél évben.

A Teremtő nem játszik a számokkal, hanem nyelve a matematika.
A bepontosodás napjának (2018.11.06, ami energetikailag az egész időszakra jellemző) számértéke: 2+0+1+8+1+1+0+6=28, ami a Tarot rendszerében 2+8=10
A 10-es a Sorskerék vagy Szerencsekerék, melynek jelentése: karma van, azt kuss = karmikus. A saját sorsod kovácsa Te vagy. Te teremtetted, kiárasztottad, visszakaptad. Ez a sorsod. Egyszer fent, egyszer lent. Te pörgeted meg és Te állítod meg a kereket.

A körforgásból kiszállni a kerék középpontjában lehet. Mert Isten a középpontodban, a szívedben, a lelkedben lakik.

Nem kicsit rímel a csillagüzenetre. Vél-etlenül nem így véled?
Az egész fent vázolt mai csillagüzenet azokra hat erősebben, akiknek valamely jegy első/utolsó 1-2 fokán áll(nak) bolygó(i) vagy tengelye(i)


 


 Írta: Holperth Tamás