Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

ANGYALI ERÉNYEK

2018-10-28

Angyali minőségek és tulajdonságok

 ANGYALI ERÉNYEK.jpg

 Kép forrása: Pinterest.com

 

Bárhol is tartsunk a spirituális útkeresésben, az angyali minőségek és tulajdonságok mindig segítséget és inspirációt jelentenek számunkra. Igyekezz te is kifejleszteni önmagadban minél több angyali minőséget.

 

Habár bizonyos angyalokhoz meghatározott tulajdonságokat és tevékenységi kört kapcsolunk, tulajdonképpen minden angyal rendelkezik olyan állandó vonásokkal, amelyekre mi emberek is vágyunk.

 

Alázat

Bár az angyalok sokszor ragyogóan fenséges víziók keretében jelennek meg, és a műalkotásokon is ilyen módon ábrázolják őket, feladatuk leginkább mégis a szolgálat – az isteni akarat beteljesítése és az emberek óvása. Versengő világunkban büszkének kell mutatnunk magunkat, az alázat mostanság kiment a divatból. Az alázat azonban nem egyenlő a behódolással. Akkor vagyunk alázatosak, ha önzetlenül cselekszünk, ha a világot a rossz oldalával együtt fogadjuk el, és igyekszünk szolgálatára lenni mindannak, ami körülvesz bennünket.

 

Nyugalom

A reneszánsz nagy keresztény festményein csupa békés angyalarcot láthatunk. Elég ránéznünk egy ilyen arcra, és azonnal érezzük azt a végtelen nyugalmat, amely után mindnyájan áhítozunk, bár lehet, sosem fogjuk elérni. Meditáljunk egy angyalt ábrázoló festményen, hogy egy rövid időre elfelejthessük gondjainkat. Valójában nincs szükségünk egy konkrét képre ahhoz, hogy békét nyerjünk az angyali jelenlétből – bizonyos meditációs technikák segítségével belülről is elérhetjük ezt az állapotot. Először is gondoljunk úgy az elménkre, mint egy belső mennyei birodalomra, ahol angyalok élnek, elvégre a menny bennünk van, nem pedig odakint valahol. Üljünk csendben és koncentráljunk az isteni energiára, és hozzunk létre egy belső teret, ahol angyali béke uralkodik.

 

Bizalom

Időnként úgy tűnik, hogy a kétkedés az emberélet természetes velejárója, máskor viszont csapdának látszik, amelybe a saját bizonytalanságunk hajszolt bele minket. Hogy kétségeinket bizalommá alakíthassuk, vegyünk példát az angyalok nyugodt határozottságáról. Egy angyalnak nem kell érzelmi zavarodottsággal küzdenie, ezért mindig szilárd szándékkal és százszázalékos koncentrációval cselekszik.

 

Érzékelés

Az emberi érzékeléshez képest az angyali olyan, mintha egy nagyítóhoz hasonlítanánk egy mikroszkópot – ezek a lények a tapasztalás egy egészen más dimenzióját lakják. Amikor az angyalok meglátogatnak minket, azonnal átlátnak rajtunk. Lehet, hogy másokat, sőt még saját magunkat is ügyesen megtévesztettük, de az angyalok felismerik igazi természetünket és észreveszik hibáinkat. És hihetetlen, de még így is szeretnek bennünket. Ha valaha elérjük az angyali észlelés emelkedettségét, látni fogjuk, hogy a közönséges dolgok is szentek, és az egyszerű embereknek is vannak erényei.

 

Bölcsesség

Nem remélhetjük, hogy emberi életünk során valaha is teljesen megértjük az isteni gondviselés kifürkészhetetlen útjait – és ezzel még az angyalok is így vannak, hiszen ők sem mindentudók. Az angyalok azonban sokkal bölcsebbek nálunk, így rajtuk keresztül olyan meglátásokra tehetünk szert, amelyek igen értékesek lehetnek számunkra. A tanulás hozza meg a tudást, a bölcsességet viszont csak tapasztalás révén szerezhetjük meg. Gyakran egy egész élet kell hozzá, méghozzá egy olyan élet, amelyben a jó cselekedetek és az elmélkedés a megfelelő egyensúlyban van.

 

 


 


forrás: www.noiportal.hu