Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

A MÚLT ELENGEDÉSE

2022-05-04

Tudatunk felszabadítása a régi rossz emlékektől 

 

ang 000.jpg

Kép forrása: Pinterest.com

 

A MÚLT ELENGEDÉSE

 

Tudatunk felszabadítása a régi rossz emlékektől 

 

Majdnem mindannyian hordozzuk magunkban a múlt rossz és kellemetlen pillanatainak súlyos, szövevényes terheit, amik mérhetetlenül csökkentik elégedettségünket a jelenben. A negatív múlt sokféle alakot ölthet: pl.; szakítás vagy halál miatt megtapasztaltad egy társad elvesztését, akit szerettél; súlyos testi betegségen estél át, vagy át kellett vészelned egy pénzügyileg nagyon nehéz időszakot; bántalmaztak/ megcsaltak/ félrevezettek/ becsméreltek/ sértegettek vagy becsaptak; egy kollegád a munkahelyen nem részesített megfelelő bánásmódban és csúnyán kihasznált, vagy helytelenül cselekedtél, amit megbántál, és a mai napig sajnálod, annyi év után is; stb.

Az összes spirituális technikát alkalmaznunk kell, és nemcsak egyik vagy másik folyamatra, módszerre korlátozódni, ha meg akarjuk szabadítani a tudatunkat a régi emlékektől.

1. Negatív emlékek törlése

Három különböző eljárás létezik a negatív emlékek törlésére a tudatunkból:

- Módosítás - A múlt idejű negatív esemény emlékének módosítása pozitívvá és jótékonnyá, és aztán ilyen formában elraktározása a tudatban.

- Felejtés - A múlt idejű negatív eseményt elfelejtjük, hogy többé ne létezzen sem a beszélgetéseinkben, sem a tudatunkban, és a gondolatok se érintsék azokat. Ekkor még emlék maradványok nyomokban fellelhetők lesznek a tudatalattinkban.

- Kitörlés - Nem marad nyoma sem a negatív múltnak a tudatban és az emlékei teljesen kitörlődnek a tudatalattiból is.


2. Merítés a spirituális tudásból mámoros örömet okoz 

 

Minél többet hallgatunk vagy olvasunk a pozitív és építő spirituális tudásról, annál jobban elhalványulnak a negatív emlékeink. Ha csak 10 percet tudunk rá szánni naponta, és magunkba szívjuk a tudást, a pozitív hatása már érződni fog. Ezen felül, a rendszeres tanulás a tudatunkat egy magasabb szintre emeli, és ezzel együtt mámoros örömet, spirituális áldást is tapasztalunk, amiben a múltunk fájdalmas emlékei és negatív tapasztalatai szertefoszlanak. Hasonló okokból, sok ember hódol valamiféle evilági, fizikai szenvedélyének vagy mámoros érzésének, mert átmenetileg segít nekik felülkerekedni a negativitásokon az életükben.

3. Cselekedet- tudatosság 

 

Másik haszna a spirituális tudásnak az, hogy ráébreszt bennünket a Karma Törvényének sokféle árnyalatára és részletére, és hogy hogyan alkalmazzuk ezt a törvényt a földi szerepjátszásunk folyamán. Ennek ismerete mérhetetlenül segít elengednünk a múltat, és segít abban, hogy a jelenre koncentráljunk. Így állhat fényes jövő előttünk, függetlenül a múlt minőségétől, a jelen jó cselekedetei által.4. Önmagunkra és Istenre ébredés 

 

A meditáció egyik legfontosabb jótékony hatása, ami egy fontos jellemzője is a spiritualitásnak, az hogy felébreszt bennünket, és általa megtapasztaljuk az önmagunkban szunnyadó spiritualitást és a lélek Atyját, konkrétan a Legfelső Lelket. Ez felszabadító érzés, amiben nincs helye a múlt megbánásának. A múlt megbánása sokkal inkább a visszatükröződése annak, ha túlságosan ragaszkodtunk a fizikai javakhoz, vagy helytelen/téves érzelmeket tápláltunk valaki vagy valami iránt, amiknek inkább volt köze a test tudatosságához. A megbánás ugyanis a fájdalomérzet, amit akkor érzünk, amikor emlékezünk a kárra amit a múltidejű esemény a lelkünkben okozott, és ezáltal szomorúságot érzünk.


5. Tisztítás 

 

A lélek belsejében az emlékek olyanok mint a lenyomatok. Némely lenyomat mély, míg mások felszínesek. A negatív tapasztalatok a múltból nagyon mély lenyomatokat és karcolatokat hagynak a lelken, amik néha sok időbe telnek míg begyógyulnak -- gyakran egy teljes élet sem elég rá. A negatív tapasztalatok karcolatai és a negatív érzelmek, mint a harag, a gyűlölet, a ragaszkodás, stb. szorosan összefüggnek. Amikor a lelkünk tisztul, pozitív szanszkarák épülnek be az életünkbe, amik feltöltik a spirituális énünket pozitív lenyomatokkal. Ezek, egy idő múlva, semmissé teszik a negatív karcolatok hatásait és velük együtt a negatív emlékeket.6. Adományozás 

 

Adományozás alatt azt értjük, hogy másokkal megosszuk a láthatatlan, tiszta minőségeinket, amiket újratanultunk a spirituális önmegismerésünk által. Az ilyen viselkedés áldásokhoz juttat bennünket, és a pozitív energiájukat érezni fogjuk. Ez az életünknek egy nagyon jól meghatározott, pozitív célt kölcsönöz, ami mérhetetlenül segít a múltunk felejtésében. Azok az emberek akik csak önmagukért élnek, sokkal nehezebbnek találják elfelejteni a múltjukat, mint azok akik sok időt töltenek másokkal. Boldogságot adni másoknak segít elfelejteni a fájdalmunkat.7. Interakció

 

Minél többet vagyunk pozitív tudatú emberek társaságában, és folytatunk velük pozitív társalgást, annál több pozitív energiát adunk és kapunk, és annál inkább törlődik a múltunk a tudatunkból. A spiritualitás megtanít a befelé nézésre, hogy tudjunk a belsőnkre figyelni, amit már régóta nem teszünk. Ugyanakkor, a spiritualitás azt is megtanítja, hogy egyensúlyt tartsunk az önmagunkra figyelés és a nyitottságunk között. Ha higgadtak, kiegyensúlyozottak, közvetlenek vagyunk másokkal, és egészséges, boldog kapcsolatokat ápolunk értékes emberekkel, akkor könnyebb lesz a jelenben maradnunk, és a tudatunk nem fog újra és újra visszatérni a múltba.