Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

SZÍV KOHERENCIA GYAKORLAT

2023-04-11

Hogyan válts tudatállapotot és hangolódj a szívedre

szív tudat 000.jpg

Kép forrása: Pinterest.com

 

SZÍV KOHERENCIA – GYAKORLAT

 

Hogyan válts tudatállapotot és hangolódj a szívedre

 

Az egyik legfontosabb technika, amit el kell tudnunk sajátítani ebben a zavaros időben a béke megtartásához, a szív koherencia gyakorlata. Ennek a technikának a lényege az, hogy kiszálljunk az elménk mókuskerekéből és a szív tudatosságra hangolódjunk. Az agy poláris szerv, összehasonlít, elemez és a kettősségek tudatosságban tart. Ha a tudatosságunk fókusza a fejben összpontosul, sokszor érezhetjük azt, hogy elménk mókuskerekében ragadtunk, és nem találjuk a kiutat az életünkben felmerülő helyzetekre. Stresszesek, feszültek és kimerültek leszünk, nem tudunk jól aludni, elnyomjuk az érzelmeket és folyamatos ingerültség állapotában vagyunk.

 

A szív nem poláris szerv, egységesen lát és harmóniát teremt. Az egység energiamezejére hangol át és összekapcsol bennünket az intuíciónkkal. A szív harmonikus rezgéseket kelt, amelyek kihatnak a környezetünkre, a kapcsolatainkra és a munkánkra.

 

"Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan." - Antoine de Saint-Exupéry - Kisherceg.

 

A szív koherencia gyakorlat harmonikus rezgést kelt az érzelmi és mentális szintek között és optimális pszicho-fiziológiai állapotot teremt. Pozitív életérzések által érzelmi stabilitást teremt, ami tisztább gondolkodást és jobb közérzetet biztosít.

 

Ez a technika nem relaxációs vagy meditációs gyakorlat, hanem egy tudatos áthangolódás, ami lehetővé teszi, hogy testünk tudatát összhangba hozzuk a szívünk rezgésével.

 

A gyakorlatot a HeartMath intézet dolgozta ki, hosszas kutatások alapján.

 

Vizsgálatok alapján kimutatták, hogy a szív koherencia gyakorlat hormonokat és elektromos impulzusokat kelt, amelyek segítik elérni a harmonikus tudati állapotot. Aktiválja a szívben lévő érző idegsejteket és azok hálózatát. Ezen hálózat sejtjei hormonális és elektromos jelzések sorozatát hozzák létre a testben, amelyek érzelmi nyitottság révén, segítik a nézőpontunkat a szívünk tudatosságára helyezni. Oldja a stresszt, segíti a gyógyulást és kivezet bennünket elménk útvesztőiből.

 

Ha megtanulunk a szívünk által keltett pozitív életáramlatban élni, paradigmát válthatunk.

 

A gyakorlat nagyon egyszerű, de annál hatásosabb. Használjuk minél gyakrabban, és tanuljuk meg minél hosszabban fenntartani ezt az állapotot.

 

GYAKORLAT:

 

 I. Helyezd át a figyelmedet a fejedből a szívedre. Ha az segít tedd oda a kezedet, vagy figyeld meg a szívverésedet. Tudatoddal hangolódj a szívedre.

 

 II. Lélegezz lassan és mélyen, úgy hogy tudatosítod, hogy a szíveddel lélegzel.

Idéz föl magadban egy pozitív életérzést, mint öröm, boldogság vagy egy magasabb rendű érzelmet, mint a hála, szeretet, együttérzés vagy odaadás és engedd, hogy átjárjon. Ha ez segít gondolj valakire, akit nagyon szeretsz vagy valamire amiért nagyon hálás vagy. Éld át teljesen az érzést, merülj el bele, válj vele eggyé egész lényeddel.

 

 III. Lélegezd át az egész testedbe ezt a pozitív érzelmet. Hagyd, hogy átjárjon, tetőtől-talpig.

 

 IV. Maradj benne, és folytasd az életedet, de úgy, hogy a fókusz mindvégig a szíved tudatosságában maradjon.

 

 Ne felejtsd el a szíved a valódi erőd forrása!

 

 

Írta: Aysha