Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

A Megbocsátás sugara

2020-03-09

Az égi terv

ang art 32.jpg
Kép forrása: pinterest.com

A Megbocsátás sugara

 

Ma reggel a felismerés teljes bizonyosságával ébredt Émi.

 

-Igen, készen állok! Megérteni és kioldani azt az őrületet, amit ősöktől örököltem! Nekem lett vállalásom, hogy egyszer, s mindenkorra megváltsam! Felváltsam valami újjal, vágyottal... Megváltsam. Megváltoztassam... A Megváltó én legyek!

Felsőbb Énje, önmaga Angyala ekkor így kezdett beszélni hozzá, mégis általa. Hangja saját bölcsessége diadala:

 

-"Megváltani önmagát csakis mindenki maga tudja. Önmagad megváltásával azonban évszázadok, évezredek fájdalmát váltod meg. Önmagad által az Egészet! Mert közben a mások fájdalmát is gyógyítod, s leszel önnön gyógyítód.

 

Tudd tehát -persze tudod is-, ez vállalásod! Szabad akaratodból magadra vetted, hisz tudtad: e terhet bárki magára fel nem veheti. Csakis a "rátermettek". Kik bírnak terhet, s írtak hozzá egy Tervet.

 

Igen, drága Angyal! Megtervezted. De meg ám! Mert terv nélkül lehetetlen... véghez vinni, mi csaknem lehetetlen. "A Lehetelen Lehetővé Tétetle!"- ez lett küldetésed alapvető tétele. Lelkedbe lett égetve.

 

S mint már említettem: tervet készítettetek ott "fenn". Fentről rálátva még az egészre. Mint egy Térképre. A tájat még fentről szemlélve. Így tehát még tisztán, egyben látva mindent: szereplőket, összefüggéseket, lehetőségeket, miket majd megragadva találhatsz el Önmagadba. Abba, ki mindig is voltál: az Örökké Létező egy lenyomata (a Blue Print maga...).

 

Ez lenne a végcél?! Vagy az odavezető út maga? Nos igen. Az Út a lényeg. Mely során megleled Lényed. A Lény-Eged. Az Út a fontos, mi odáig elvezet....

 

Kapsz hozzá tehát egy Térképet (mint fentebb már említettem), s Társakat. Kik egymást segítik, ha egyik vagy másik elakad. Mert el fog. Épp ez benne a feladat! Lesz, hogy semmi mást nem látsz majd, csak falakat. Van ki börtönt, van ki labirintust lát majd bele... "Lentről" nézve falaknak látod majd mindazt a képet, mit "fentről" Térképnek. A Haza-vezető Út Tervének.

 

Hisz tudd: e terhet -s persze vele együtt a Tervet- magadra önként Te vetted! Mert Te vagy, ki ezt megtehetted. Tudásod, erőd, hited mind megvan hozzá. Hogy bevégezd a Feladatod! Bár fel is adhatod...Ez is szabad akaratod. Jogod van másképp dönteni. De most nem fogod! Most inkább falakat fogsz dönteni! Ledöntöd azokat, mik szabadságod, s szabadulásod útját állták. Eddig. Sok-sok életen át... Felkészülésed volt minden életed a mostani "nagyra". Megfogod hát most megannyi Kincsed, mit életeken, s tapasztalásokon át gyűjtöttél. Megfogod mind, mint fegyvereket e harcra, mert tudod: meg fogod nyerni! Megfogadtad: magadat adod oda. S a Mindenség cserébe meg fog adni mindent segítséget néked. A Mindenség erői fognak akkor össze, mikor egy lélek a Végső Megváltás Táncára vált jegyet. Jegyet váltottál te is az Útra, mely EGY-irányú. Nem, nem "oda" szól a jegyed, hanem ezegyszer a "vissza" útra. Az Üveghegyen is túlra... Mese-mese mátka, pillangós madárka... A Boldogság Kék Madara, mi kalitkáját végre elhagyhatja. Tanulj meg hát repülni végre, Kismadár! Rabságodnak vége már...

 

De a  kivezető utat meglelni neked kell. Nem lesz kikövezett. Kikövetkeztetni viszont lehet, melyhez jeleket te magad hagytál magadnak. E jelekből fogod kikövezkeztetni a Hazafelé Utat, s kikövezed lépteid nyomán, melyen indulhatnak majd mindazok, kik voltak mindehhez az Ok, s az oktatók. S a buktatók... mik edzettek Téged, hogy nemesedj! Most pedig lehess majd a Fény, a kivezető... Ki fizetett, vezekelt, s önmagát vezette ki a fényre. Beavatást így nyerhet a jogra: hogy legyen majd ő, a Vezető! Kivezet ő minden lelket, mely mer, s akarja! Erre nevezett ő be. Megnevezvén önmagát e sorsra. Nevezetesen: hogy igazul, s ne félre vezessen.

 

Segítő Társak sora várja, hogy az utat megtalálja, magáért, magának, ezáltal mindenkinek. Kinek, kinek egyaránt. Mert csakis Egyként léphetnek át a "Fénybe". Kéz a kézbe. Együtt. Egymásért. Egy más életért cserébe...

 

Szóval tudd: ők azok a Társak, kikkel együtt terveltétek ezt ki. Tervet velük szőttél. Szövet-s-ég-esek így lettetek. Szövetségesed mind az is, ki majd ellenségedet játsza. Legjobban ezért hát őt szeresd!

 

Túlélsz ezer megpróbáltatást. Próbák sora ez, mi kijuttat, önmagad börtönéből... Halál helyett hálád lesz az, mivel majd segítségük árát megfizeted. Érték csak így lehet. Ha egymást értékelitek! Mert megértitek, hogy ki mit és miért tett e közös Tervben. Megértitek, hogy minden megmért titeket. A Hitetek, az lesz megmérve leginkább. Mert hittetek e Tervben "odaát". Esküvel fogadtátok, hogy hitelt érdemlően véghez viszitek!

 

"A LEHETETLEN LEHETŐVÉ TÉTELE!"- így szólt az Útrabocsátó Ige. Mire Egy-ként tettetek hitet, mondva ki egy-szerre: IGENT-t!

 

Legyen ez tehát a végső nagy játszma! Amolyan végjáték-féle. Végzet-szerű dráma. Mi vég helyett ezennel záródjon egy heppienddel! Egy Végjáték, mi vígjáték lesz ezegyszer, mert életeken át próbáltatok rá ezerszer...

 

A rajtvonalhoz mind felálltatok egykor, hogy most bevégezzétek akkor! Feloldani magatokról mindazt, mi kinek-kinek a maga dolga; vállalta, hogy kibogozza, s feloldozza, mit vállára vállalásként -mint egy vallásként- vett fel. Ki-ki erjéhez mérten vett részt az Egészből, mi a Terv maga. Maga-magát mossa mindenki tisztára, hogy "bűneit" így tisztázza. Tisztára olyan ez -én mondom-, mint mikor megoldódik minden "kéz-kezet mos" alapon.

 

Készen állsz hát Angyalom, rajta!" - szólt az Énje zárásként "föntről".

 

S Émi tudja, érzi: ő az, ki elöl lépdel kövezetlen úton. Úttalan tájon következteti majd ki, mindig csak a következő lépést, s követe lesz e gigászi Tervnek -melyben követve Felsőbb Énjét-, kövezi ki azt a bizonyos Ösvényt, min a Társak is követhetik. (Azok is, kik rá sokszor a követ vetik...) Segíti mindet!!!

 

Mert azt is tudja: az, ki elsőként lép, az lép majd utoljára! Vezet ő, ki majd az ajtót is zárja...

 

Most azonban még egy záróakkord várja.

 

És Émi tudja... szabadulásának ez az ára!

 

VÉGTELEN HÁLA.........

 

 

Írta: Czifra Noémi

 

 

2019.09.02.