Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

CHAMUEL ARKANGYAL

2022-05-09

Harmónia, könnyedség, a rezgés emelkedése, kreativitás, ötletek, szépség, kapcsolatok, társas viszonyok, együttérzés.

chamuel ark 2.jpgCHAMUEL ARKANGYAL

 

Chamuel energiája vidám, könnyed, lágy, felemelő, szeretetteljesen körülölelő, szelíd, megtartó, ugyanakkor erőteljes. Van, aki úgy érzi, mintha szívélyesen átölelnék. Megemeli a rezgést, mintha az angyalok szárnyán repülnénk.

Nevének jelentése: 'Isten a célom' vagy 'Istent kereső'. A hozzátartozó szín a rózsaszín, a lazacszín.

Chamuel az isteni szépség megjelenítője az anyagi világban. Ő felel minden teremtmény kapcsolatáért. Összeköt és szétválaszt a szeretet erejével, helyreállítja a harmóniát, és megemeli a rezgésszámot. Ezzel minden teremtményt előkészít a tökéletességre, a legmagasabb elhivatottságra, Istenre. Ez mutatkozik meg nevében is: 'Isten a célom'. A "fejlődés angyalának" is nevezik.

Chamuel képes minden kötöttséget megszüntetni a szeretet erejével. Ahogyan felemelkedik egy hőlégballon, úgy emeli ő ki az embereket az érzelmi bonyodalmakból, félelmekből, gondokból, nehézségekből. A remény és a jó érzések kiszorítják helyéről a nehézségeket. Újra biztonságban, szeretve és vidámnak érezhetjük magunkat. Az ember örömét leli az élet játékában. Chamuel a különböző helyek és terek rezgését is megemeli, ezzel békét és bizalmat teremt. Azt tanítja, hagyjuk, hogy az élet és az isteni energia magával ragadjon bennünket.

Ahhoz azonban, hogy egy luftballon felemelkedhessen, a súlyokat ki kell dobni. Így válik tudatossá, milyen terheket cipelünk magunkkal: nyomasztó magatartásmintákat, viselkedésmódokat, elvárásokat, amelyekhez ragaszkodunk.

Chamuel abban is segítségünkre van, hogy magunkévá tegyük az új energiákat, és harmóniát teremt az energiarendszerben a fejlődés és a megismerés bizonyos szakaszaiban.

Ő a kapcsolatok és a társas viszonyok szakértője. Mindenféle kapcsolatot tisztáz és összhangba hoz: az önmagunkkal és embertársainkkal való viszonyt, a természethez vagy Istenhez fűződő kapcsolatunkat. Függetlenül attól, hogy szülőkhöz, gyermekeinkhez fűződő vagy élettársi, baráti, esetleg üzleti kapcsolatról van szó, Chamuel energiája felfedi a nézeteltéréseket. Minden előbbi helyzetben felkínálja segítségét, és megmutatja, hogyan állítható vissza a harmónia. Megértővé és együtt érzővé tesz, felnyitja szemünket, hogy átlássuk saját helyzetünket, és másokban is felismerjük az istenit. Bátorságot ad a kibéküléshez. Mivel saját helyzetünkre is szeretettel nézünk, és felismerjük önmagunkban az isteni részt, Chamuel erejével gyengeségeinkre és hibáinkra is szeretettel és türelemmel tekintünk. Az együttérzés lehetővé teszi, hogy felismerjük önmagunkat másokban, és ezt a külső tükröt arra használjuk, hogy észrevegyük, elfogadjuk és kijavítsuk hibáinkat. Könnyebb lesz tudatosan odafigyelni, ha nem ítélünk el másokat a hibáik miatt, és önmagunkat sem.

Chamuelt a jószívűség és a tolerancia angyalának is nevezik.

Mivel az isteni szépséget a földre hozza, mindenféle művészi tevékenységet ösztönöz. Az alkotások - függetlenül attól, hogy képről, zenéről, irodalomról, öltözködésről, lakáskultúráról vagy kertről van szó - megérintik az embert, örömöt szereznek és jobb hangulatot teremtenek. Chamuel energiája jelen van az imádkozásnál, az éneklésnél, a táncnál, a koncerteken. Ezáltal megtapasztalhatjuk Istent, és megérezhetjük a bennünk lévő halhatatlan részt. Chamuel együttműködik a zene angyalaival.

Chamuel energiájában sok ember otthon érzi magát. A bennünk lévő angyalra emlékeztet, vidámság, könnyedség, játékosság jut róla eszünkbe, mindaz, amit az ember még "a születése előtti időből" ismer, és amit talán csak gyermekként élhettünk át igazán. Egyesek belenyugszanak, hogy az anyagi világ nehéz és makacs. Ezek az emberek valahol mélyen tudják, hogy az élet könnyed és boldog is lehetne. De a valóságban mindig az ellenkezőjét élik meg: fáradozás és munka nélkül semmit nem lehet elérni, állandó nehézségekkel kell megküzdeni, az öröm és a boldogság pillanatai csak rövid ideig tartanak. Így aztán egy anyagi világon kívüli helyre vágyódnak, szeretnének visszatérni a csak az emlékeikben létező helyekre. Azok az emberek, akik könnyednek érzik magukat, és kételkednek az anyagi világ nehézségeiben, gyakran életfeladatuknak tekintik, hogy némi könnyedséget hozzanak a földi világba. Szeretnének rájönni, hogyan élhetnek kellemesebben, vidámabban és másokkal harmóniában. Paradicsomi állapotokat akarnak teremteni a földön, és szeretnék átadni a tanultakat másoknak. Ehhez azonban nekik maguknak is meg kell tanulniuk, hogyan maradhatnak derűsek és nyugodtak a nehézségek ellenére, és hogyan érezhetik jól magukat. Azért találkoznak a problémákkal, hogy megtanulják, hogyan oldhatók meg könnyen. Ezek a gondok azonban gyakran túlságosan megterhelők és frusztrálók. Az állandó nehézségeket aztán már nem a tanulási folyamat részének, nem kihívásnak tekinti az ember, hanem bizonyítéknak arra, hogy az élet nehéz, s végül megadja magát a sorsnak.

Ha azonban megtaláljuk az utat, mások számára is hitelesek leszünk. Ha lazák maradnánk anélkül, hogy valaha is átéltünk volna nehéz helyzeteket, és éreztünk volna kétségbeesést, reménytelenséget, akkor nem tudnánk megérteni mások problémáit. "Te könnyen beszélsz, soha nem voltál hasonló helyzetben" - mondanánk nekünk. Csak ha mi magunk is átéltük és végigjártuk a saját utunkat, akkor mutathatunk utat mások számára is.

Ha megtanultuk, hogyan tehetjük kellemessé földi életünket, megszűnik a vágy a földön kívüli világok felé. Meglátjuk a földi mennyországot.

Ha sikerül megtalálni önmagunkban mindazt, ami megnehezíti az életünket, a legnagyobb lépést már megtettük. Ha folyton azt mondogatjuk magunknak: "nem bízhatsz meg másokban", az állandó feszültséghez vezet, és azt érezzük, hogy mindig résen kell lennünk. Nehezünkre esik átadni a feladatokat, leterheljük magunkat a munkával, idegesek leszünk, mert egyedül nem tudunk mindent megcsinálni. Ha kényszerűségből mégis mást bízunk meg, nem érezzük jól magunkat, a megbízott gyakran elrontja a munkát, mert túlzottak voltak az elvárásaink. Számtalan hasonló példát említhetnénk még. Ha újra és újra magunkba nézünk, ha figyelünk belső párbeszédeinkre, tudatosulnak nyomasztó szavaink, mondataink. Megszüntethetjük őket a nyomasztó helyzetekkel együtt, amennyiben emlékezünk valódi életünkre, tökéletességünkre, a bennünk lévő istenire, és csatlakozunk a létezés szeretetéhez és teljességéhez, vagy használjuk az arkangyalok erejét.

A következő helyzetekben hívjuk Chamuelt:

 - Ha nyomasztónak érezzük hétköznapi feladatainkat vagy az egész életet.
- Ha a hétköznapokban nem marad hely az öröm, a tánc, a nevetés számára, mert nincs időnk a gyerekek vagy a munka miatt.
- Ha fogva tartanak a problémáink, az érzéseink, ha örömtelenek és depressziósok vagyunk.
- Ha szeretetre és biztonságra vágyunk
- Ha kirekesztettnek, magányosnak érezzük magunkat.
- Ha képtelenek vagyunk nevetni.
- Kapcsolati problémák tisztázására.
- Családi vagy házastársak közötti feszültségek esetén.
- Háromszögkapcsolatokban. Az angyalok nem ítélkeznek; minden helyzetet arra használnak, hogy összehozzanak saját lényegünkkel és a tudatossággal, s így kibontakoztathassuk képességeinket.
- Problémák tisztázásának előkészületeként, üzleti ügyekben.
- Munkatársak közötti feszültségek megszüntetésére.
- Csoportalakításhoz, a csoportmunka elősegítésére
- A kreativitás ösztönzésére.
- Ha élvezni akarjuk a zenét.

 
chamuel 9.jpg

 


Forrás: Angyalok kísérnek minket c. könyv - részlet
Kép: pinterest.com