Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

AZ EGO KÖZPONTJA

2023-01-28

Az erős akarat, szándék és önbecsülés székhelye

medi tudat 9.jpg

 Kép forrása: Pinterest.com

 

AZ EGO KÖZPONTJA

 

Az erős akarat, szándék és önbecsülés székhelye

 

Az ego-t a legtöbb spirituális irányvonal valami nagy belső ellenségnek kezeli, minden baj okozójának, akit le kell győzni, vagy legalább is elnyomni.

 

Az Ego szó jelentése ÉN, az individuális önvalónkat jelenti, az egyediségünk kifejezője. Mivel ez egy halandó rész, aki csak a jelen inkarnációhoz kapcsolódik, múlandó és a testhez tartozik. Akkor van baj, ha csak a testünkkel azonosulunk, ha önzőek vagyunk, nincs bennünk szeretet, ha az Ego irányítja az életünket és nincs kapcsolatban a szívvel.


Az ego központja energetikailag a napfonat és a szív csakra között helyezkedik el. A múltban, amikor az emberi fajt szándékosan degenerálták, ide helyezték el azt az éteri implantátumot, amely leblokkolta, elzárta a szívközponttól, hogy könnyen manipulálhatóvá, beprogramozhatóvá váljon, lesüllyesztve az állati-ösztön ember szintjére. Ez az implantátum a felemelkedő lelkeknél már teljesen feloldhatóvá vált, a mostani időszakban pedig tömegesen szabadulhat fel ez a központ. (Ebben Mária, Jézus Krisztus, Michael arkangyal és Maitreya tud a segítségünkre lenni.)

 

Az ego központja felelős az akaraterőért, a tetterőért, az önbecsülésért, a törekvő és cselekvő szándékért, az anyagi (fizikai) valóságban való túlélésért. A függetlenség, a szuverenitás és belső erő hajtómotorja. Röviden azt lehet mondani, hogy az ebből a központból származó energia "mozdítja" előre az életünket. Itt töltődnek fel energiával a vágyaink, óhajaink és kívánságaink. Itt jön a képbe az "akarom".

 

Ez a központ az energiát vagy a közjó érdekében, a magasabb célokat és értékeket szolgáló tevékenységekre összpontosítja, vagy pedig kizárólag az egyén személyes érdekeire és kicsinyes szükségleteire (sokszor mások rovására). Minden bölcsesség abban rejlik, hogy megtaláljuk az egyensúlyt e két pólus között.

 

Az ego-központ felelős minden anyagi szükséglet kielégítéséért. Ez a forrása a bátorságnak, a merészségnek, a rendíthetetlenségnek és az állhathatóságnak.
Anatómiailag kapcsolódik a szívhez, valamint az emésztőrendszerhez (főleg a gyomorhoz és az epehólyaghoz). Az ego-központ energiájának helytelen felhasználása e szervek betegségeit eredményezi. A modern betegségek túlnyomó többsége ezeket a szerveket érinti.


Az erős ego-központtal rendelkező emberek megtörhetetlen erős akarattal rendelkeznek, aminek köszönhetően sokkal rövidebb idő alatt tudják elérni a kitűzött célokat, mint azok akiknél ez a központ blokkolt. A munkában is sokkal hatékonyabbak, mivel minden akaratukat és energiájukat a megfelelő helyre tudják irányítani.

 

Az anyagi valóságban az erős ego-központú embereket gyakran arrogánsnak tekintik, mert nem figyelnek másokra a saját céljaik elérésében.

(Érdemes tehát olykor megállni, és a közvetlen környezet igényeit is figyelembe venni.)  


Az irányítás elengedése jelentheti a legnagyobb kihívást az erős ego-központú emberek számára, mert ekkor elveszettnek érezhetik magukat.

 

A diszharmonikus ego-központtal rendelkező emberek gyakran hajlamosak arra, hogy bizonyítsák értékeiket, öntudatlanul versenybe lépjenek másokkal, és összehasonlítják magukat a környezetükkel. Fejlődésük kulcsa annak megértése, hogy nem kell bizonyítaniuk senkinek. Hogy teljesek és egészségesek úgy, ahogy vannak. Itt és most. Személyiségük szívközpontúvá válása teszi lehetővé, hogy megtalálják az egyensúlyt az egyetemes értékek és az ego igényei között.

 

 

Aysha