Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

Az emberiség szívének felébresztése

2021-05-03

Csak a szívünk találhatja meg az utat az új felé

szív tér.jpg

Kép forrása: Pinterest.com

 

Az emberiség szívének felébresztése

 

Bár a világjárvány és a globális tiltakozások példátlan mértékű stresszt és szorongást váltottak ki, a szív felébredése is megtörtént. Többen rájönnek, hogy nem térhetünk vissza a régi normálishoz, inkább valami újat kell létrehoznunk. A kollektív emberiségben a tudatosság és az észlelés sok szintje létezik. Lehet, hogy elménk eltérő lehet a meggyőződés, a nevelés és az élethelyzetek alapján, de szívünk megtalálja a harmóniát a közös létben, ha erre vágyunk.

 

A szívben érjük el a szeretet, az együttérzés, a gondoskodás, a kedvesség, a megbocsátás és a megbecsülés alapvető tulajdonságait, amelyek az elkülönülés, az ítélet és a hibáztatást fölé emelnek. Minden eddiginél többen tapasztalták és fejezték ki e gazdagodott szívminőségek bőségét az elmúlt hónapokban, felismerve, hogy valóban mi vagyunk. Azáltal, hogy szándékosan bemutatjuk ezeket a szívjellemzőket életünkben, egyedülálló lehetőségünk nyílik arra, hogy tovább ébredjünk szívünk természetes, együttérző gondozásában és vágyában, hogy harmóniában hozzuk létre a jövőt. Igen, egy kis energiára van szükség a gyakorláshoz, de nem annyira, mint amennyit fel kell tölteni a stresszből és az egészségügyi problémákból, amelyek abból fakadnak, hogy a szívünk tulajdonságait és útmutatásait nem veszik figyelembe interakcióinkba és döntéseinkbe.

 

Sokan meg vannak győződve arról, hogy ha visszatérünk a régi normához, akkor az élet fokozott kihívásai és korlátozásai új normává válnak. Egyre többen hajlamosak azonban azt hinni, nagyon is lehetséges, hogy valami újat alkothatunk. Az emberiség nagy része egyre inkább a szívében érzi, hogy nagyobb gonddal, együttérzéssel és tisztelettel kell kezdenünk kezelni egymást és Földünket. Ez válhat legújabb felfedezésünkké az energiagazdaságban (ha egyszer megértették).

 

Elég ember ébred fel, hogy megakadályozza a hozzáállás és a felfogás visszahúzódását egészen a vírus előtti helyre. Egyéni és kollektív felelősségünk, hogy fenntartsuk ezt a szív lendületét, és hagyjuk, hogy ez legyen az alapunk a megnövekedett béke, szórakozás és kiteljesedés világában való megteremtéshez és boldoguláshoz. A szeretet képes ilyeneket létrehozni, mégis nekünk kell választanunk.

 

Vállaljuk el mindazokat a gyakorlatokat, amelyek az ítélet, a hibáztatás és a szétválás szokásos reakcióit az együttérzéssel, a kedvességgel és az együttműködés javára - és saját békénkre - cserélik. A mentális és érzelmi energiáink kezelése, az előrelátással való mozgás, valamint az együttérzés és a kedvesség fokozása ebben az időben elősegíti a megnövekedett szívenergia aktiválódásának folytatását az egész emberiségben - a bekövetkező elmozdulás kulcsfontosságú célja. Éljünk együtt ezzel a nyilvánvaló, példátlan lehetőséggel, hogy együtt létrehozzunk egy új normálisat - egy olyan világot, amelyben józan gondolkodás és jóindulatú együttműködés áll fenn egymással a legfelsőbb jó érdekében.

 

A szívkoherencia elérésének alapvető lépései:

 

Gyakorlat:

 

Amikor összehangoljuk a szív, az elme és az érzelmek között, rezgésünket emeljük a zajló stressz nagy része fölött, és olyan attitűdöket választunk, amelyek több belső békét és „áramlást” teremtenek mindennapjainkban.

 

Itt van a négy gyors lépés és néhány előny, amelyet az emberek tapasztalnak.

 

1.Ha stresszes állapotban van, nyugtázza érzéseit, amint megérzi, hogy nincs szinkronban, vagy közös stresszhelyzetekbe keveredik - olyan érzések, mint csalódottság, türelmetlenség, szorongás, túlterhelés, düh, ítélkezőképesség, szellemi megrekedés stb.

 

2.Szánjon rövid időt és végezzen szívközpontú légzést: lélegezzen kissé lassabban, mint máskor; úgy tesz, mintha a szívén vagy a mellkasán keresztül lélegezne. (Ez bizonyítottan segít koherens hullámminták létrehozásában a szívritmusában - ami segít helyreállítani az egyensúlyt és a nyugalmat a mentális és érzelmi természetben, miközben aktiválja a szív megerősítő erejét.)

 

3.A szívközpontú légzés során minden egyes lélegzetvételnél képzelje el, hogy a belső könnyedség érzését vonzza magához, és lelki és érzelmi természetét a szívéből kiegyenlítődéssel és öngondoskodással tölti el.

 

4.Amikor a stresszes érzések megnyugodtak, erősítse meg őszinte elkötelezettséggel, hogy horgonyozni és fenntartani szeretné a könnyű állapotot, amikor újra részt vesz projektjeiben, kihívásaiban vagy napi interakcióiban.

 

 

 

Forrás: heartmath.com