Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

A BELSŐ ERŐ

2022-04-01

5 módszer arra, hogy összhangba kerülj a belső erőddel

bölcsesség ereje.jpg

Kép: Pinterest.com

 

A BELSŐ ERŐ

 

5 módszer arra, hogy összhangba kerülj a belső erőddel

 

„Még ha el is éred a külső küldetésedet, sohasem leszel elégedett akkor, ha nem éred el a belső küldetésedet, ami a felébredés, a jelenlét és az összhang az élettel. Az igazi erő nem csak egyszerűen a jelenlétből fakad, hanem az önmaga a jelenlét.”
Eckhart Tolle

 

Sokan azok közül, akik összhangba kerülnek a spiritualitással, az energiával, a tisztánlátó képességekkel, gyakran elkezdenek rádöbbenni arra, hogy mindaz, ami a külvilágban zajló élet hajtóerejét adja, számukra már nem ad hajtó erőt, önmagukat teljesen másképpen érzik, mint ahogyan korábban érezték a spirituális ébredésük eredménye képpen.

 

Ez az érzés, hogy az ember a továbbiakban „nem normális” és gyakran eláraszt bennünket a közösség energiája sok keresőben bizonytalanság érzetet és azt az érzést kelti, hogy teljesen kizökkentek az önbizalmukból és a saját erejükkel való összhangból.

 

Ez azért van, mert a legtöbb spirituális szellemiségű ember és empata hajlamos arra, hogy alsóbbrendűségen alapuló egója legyen ami azt jelenti, hogy az ego struktúrájuk úgy alakult, hogy (nem érzik magukat értékesnek vagy kevesebbnek érzik magukat másokhoz képest) a belső erejük megtalálása a saját ébredésük legfontosabb aspektusává válik.


Ez a belső önbizalommal való összhang megtalálás az, ami egy bizonytalan és túlérzékeny keresőt végsősoron egy erőteljes, magabiztos és bátor manifesztálóvá változtat.

 

Alábbiakban 5 módszert ismertetek arra vonatkozóan, hogy hogyan tudtok összhangba kerülni a saját belső erőtökkel:

 

1., Tegyétek magatokévá a legerőteljesebb perspektívát.

 

A perspektívák átalakítása nem csak a leggyorsabb módja annak, hogy megváltoztassuk azt, ahogyan a jelen pillanatra tekintünk, hanem egyben a leghatékonyabb is. Amikor azt hallod, hogy a tanárok azt mondják: „a boldogságot választottad” ez azt jelenti, hogy bármilyen perspektívát magadévá tudsz tenni, amit csak szeretnél bármely pillanatban és az a perspektíva, ahogyan a valóságot látod, fogja meghatározni azt, hogy mennyire fogod magad összhangban érezni az önbizalommal.
Az olyan megerősítések, mint pl. „Minden azért van itt, hogy segítsen nekem.” vagy „Én vagyok a fény, amely meggyógyítja azokat az emóciókat, amelyeket abban a pillanatban érzek, amikor megengedem önmagamnak, hogy teljes mértékben magamévá tegyem őket. Meggyógyítok minden emóciót azért, hogy minden embernek jó közérzete legyen.” erőteljes perspektívát nyújtanak, amelyek átalakítják a belső állapotodat a félelem, a bűntudat, a szégyen állapotából a magabiztosság a tudás és az optimizmus állapotába.

 

2., Ne kérj elnézést azért, ahogyan fejlődsz.

 

Nagyon sok ember áthalad a folyamaton, hogy kiderítse mi az igazán legjobb döntés önmaga számára, de közben annyira félnek attól, hogy csalódást okozzanak másoknak, hogy tartanak tőle, hogy meghozzák ezt a bizonyos döntést. Ez viszont egy biztos módja annak, hogy az ember a félelemmel és bizonytalansággal éljen összhangban. Minden olyan időszakban, amikor megengedjük magunknak azt, hogy olyan emberekkel legyünk együtt, ami ellent mond a legmagasabb szintű bölcsességünknek, akkor tulajdonképpen azt erősítjük meg magunkban és az Univerzum felé, hogy más emberek mit éreznek azzal kapcsolatban, hogy mi mit teszünk, az fontosabb, mint az, hogy mi hogyan érezzük magunkat – ami egy egyértelmű hit a saját értéktelenségünkben.


Az igazság az, hogy ami a legjobb neked, az a legjobb mindenkinek még akkor is, ha mások ezt még nem tudják. Amikor a saját boldogságodat, egészségedet és jó közérzetedet mindenek elé helyezed és így döntesz, akkor az életedben szereplő embereket megszabadítod a tőled való kölcsönös függéstől, amivel hozzád kötődnek (arra van szükségem, hogy te olyan légy, amilyennek én szeretnélek, hogy legyél annak érdekében, hogy boldog lehessek). Azáltal, hogy egyszerűen önmagadat választod, ez összhangba hoz azonnali hatállyal a belső erőddel.

 

3., Tanuld meg a bölcs válaszadás művészetét a gyors reagálással szemben

 

Egy egyértelmű jelzése annak, hogy valaki legyökerezett a saját erejébe egy olyan ember, aki képes arra, hogy nyugodtan elfogadja az életet úgy, ahogyan az jön. Egy olyan ember, aki bölcsen válaszol az életre ahelyett, hogy reflexből reagáljon minden apró változásra azt mutatja, hogy abban a tudatban gyökerezik, hogy minden rendben van.
Ezért van az, hogy a meditáció vagy bármilyen más stressz csökkentő tevékenység, amelynek során a lelkünk összhangba kerül a hittel és a bizalommal, abszolút elengedhetetlen.
Ahhoz, hogy képessé váljunk arra, hogy alkalmazkodjunk mindazon tervezetlen változáshoz, amit az élet hozzánk vág, erről az derül ki, hogy egy felmérhetetlen értékű taktika, különösen akkor, amikor felismerjük azt, hogy az élet nagyon ritkán történik úgy, ahogyan azt terveztük.

 

4., Ápold önmagad értékét

 

„Mások kézben tartása erőt mutat, de önmagad kézben tartása jelenti az igazi erőt és hatalmat.” Lao Tzu

 

Amikor önmagunk szeretetén és értékelésén alapuló döntéseket hozunk, akkor kezdünk el elindulni egy olyan élet irányába, ahol a legvadabb álmaink is megvalósulnak. Nem tarthatunk kézben minden eredményt, de kézben tudjuk tartani a rezgést, amelynek alapján a döntéseinket meghozzuk. Azáltal, hogy ápoljuk magunkban önmagunk értékességének az érzését, akár azáltal, hogy megerősítéseket mondunk vagy azáltal, hogy kigyomlálunk mindenféle korlátozó hitet, amelyek még mindig meghatároznak bennünket és amelyek azt az érzést teremtik bennünk, hogy nem vagyunk értékesek vagy kevesebbek vagyunk, mint mások: lehorgonyzunk önmagunkban egy olyan rezgést, ami belőlünk fakadóan egyre magasabb szintű és egyre erőteljesebb döntéseket fog eredményezni.
Azaz a lényeg: mindazok, akik jól érzik magukat a saját bőrükben, úgy érzik megérdemlik a szeretetet és magabiztosak abban, amit képviselnek, természetszerűleg olyan döntéseket fognak hozni, amelyek összhangban állnak ezekkel a meggyőződésekkel. Amikor hiszünk a saját erőnkben, az erőteljes döntések meghozatala könnyű és mentes minden fáradozástól.

 

5., Tedd magadévá a nyitottságot és a sebezhetőséget

 

Mindenki, aki egy ideje már a spirituális ösvényen halad, már tudja, hogy az igazi erő pont a sebezhetőségéből fakad. A csodálatos dolog abban, hogy az emberben egyáltalán nincs semmilyen félelem, azaz hajlandóak vagyunk teljesen megnyílni és sebezhetővé válni, az az, hogy energetikai szempontból ez a legerőteljesebb álláspont, amit egyáltalán el tudunk foglalni.


Amikor találkozunk egy olyan személlyel, aki teljes mértékben a nyitottságban gyökerezik energetikailag, ezt mindenki más érzékeli. A hitelesség és őszinteség ezen fuvallata, amely ezen emberekből sugárzik, akik őszinte nyitottságban gyökereznek, ez az, ami a magabiztosságot és a belső erőt eredményezi