Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

Hétfőn vált jegyet a Jupiter

2019-12-01

A Jupiter az égen hétfőn lép a Nyilas csillagkép fénynemző stációjába

jupiter_ascending_2015_movie-wide.jpg

Kép forrása: pinterest.com

Hétfőn vált jegyet a Jupiter, saját jegyéből a Szaturnusz uralma alá lép.

 

Tekintve hogy a bölcsesség, hit, igazság, bőség, kiáradás, tanítás, jóindulat, bizalom, elegancia, jómodor, nemesség, gyógyítás bolygója évente vált jegyet és tizenkét évente lép a másik bölcsesség-bolygó uralma alá, ez a nap elég jelentősnek ígérkezik.

 

A hitünk, igazságérzetünk, világnézetünk tehát kicsivel több mint egy évig a tapasztalatainkból leszűrt tanulságoknak, bölcsességnek a befolyása alá kerül.

 

Mivel a Szaturnusz az összehúzódás, a koncentráció bolygója, a Jupiterre jellemző kiáradást, optimizmust is visszafoghatja. Esetenként ez jó is és célszerű is lehet, amennyiben arról van szó, hogy a Jupiter alacsony szintjét megjelenítő gőgöt, kivagyiságot, túlzásokat, hurrá optimizmust, elbizakodottságot nyesi vissza és tereli mederbe, szerénységre és gyakorlatiasabb megközelítésre intve bennünket, ugyanakkor, amennyiben pesszimizmushoz, a lendületünknek és a hitünknek a megnyirbálásához vezet a túlzott kritikussággal, maximalizmussal, már káros is lehet. Vigyázzunk tehát a következő egy évben, hogy a fürdővízzel együtt ne öntsük ki a gyereket is. Annál is inkább mivel rögtön a következő évi jegyváltás idején a Jupiter az őt uraló Szaturnusszal kerül együttállásba, ami egy új húsz éves ciklust indít el. Ők ketten ugyanis húsz évente állnak együtt.

 

A 2020-as együttállásuk azonban azért is különleges, mivel egy kétszáz éves ciklust is lezár,

hiszen az 1800-as évek első felétől folyamatosan föld elemű jegyekben álltak együtt, mostantól pedig elkezdődik egy levegő elemben történő együttállási sorozatuk. Föld elemű jegyben pedig legközelebb 2577-ben fognak együtt állni. A hétfői jupiteri jegyváltással, pedig elkezdődik a felkészülés ennek a nagyobb periódusnak a lezárására. A Jupiternek a Bakba lépésével erőteljesen megmérettetik minden tudás, tanítás, hitrendszer a gyakorlati haszna, a mindennapokban való alkalmazhatósága szempontjából.

 

Azok a gyógyítási rendszerek, az a tudás, az a vélt vagy valós igazság, ami nem ültethető a gyakorlatba, ami nem szolgálja a fejlődést, ami nem életképes és nem állja ki az idő próbáját, nem képvisel értéket, minőséget, megbukik a szaturnuszi vizsgán.

 

A következő évben minden Jupiterhez tartozó minőség a felelősségteljességre, fegyelemre, türelemre, mértékletességre, kitartásra, komolyságra, érettségre intő Szaturnusz "ítélőszéke" elé kerül. Természetesen amennyiben eddig is ötvözni tudtuk a kétféle energiát, a mennyiség helyett a minőségre törekedve, a kiáradás és az összehúzódás egyetemes ritmusát betartottuk, továbbra is számíthatunk két bölcsesség bolygó által képviselt energiaminőségek áldásos működésére az életünkben. Azonban még így is megtörténhet, hogy nagyobb mértékletességet és fegyelmet kell gyakorolnunk, jobban oda kell figyelnünk a gyakorlatiasságra és visszafogottabban működnünk.

 

 

 

Csillagjelek - Csillagutak

 

A Jupiter az égen hétfőn lép a Nyilas csillagkép fénynemző stációjába, elérve annak nyílhegyét a Tejút galaxis középpontjával, a Forrással tudjuk felvenni a kapcsolatot.

 

Ez egyben a téli napforduló pontja is az égen.

 

A mi világkorszakunkban tehát a világosság forrásához kapcsolódva emelkedhetünk ki a legmélyebb sötétség állapotából. Isteni kegyelemnek és a gyógyulás lehetőségének tekinthető, hogy a változásokat közvetlenül megelőzve, Jézus születésének ünnepére készülve, éppen a hit és az igazság által kapcsolódhatunk ahhoz a Forráshoz, amelyből az egész Naprendszerünk és ezáltal mi magunk is születtünk.