Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

RETROGRÁD CHIRON

2022-07-20

Mély sebek gyógyítása

Július 19 – December 23

chiron.jpg

 

RETROGRÁD CHIRON

 

Július 19 – December 23

 

A múltunk eltörlésére tett hiábavaló kísérlet során megfosztjuk a közösséget gyógyító ajándékunktól. Ha félelemből és szégyenből eltakarjuk sebeinket, belső sötétségünket sem világíthatja meg és nem lesz fénye mások számára. 

Brennan Manning (A szív kiáltása az intim összetartozásért)

 

Július 19-én, kedden a Chiron kentaur retrográd mozgásba kezdett, a Kos 26' 16º-nál. Amikor a bolygók irányt váltanak, ahogy Chiron is ezen a héten, ez gyakran érezteti magát, tudatja velünk, hogy ideje ráhangolódni egy fontos időszakra.

 

A retrográd szakaszban, amikor úgy tűnik, hogy visszahúzódnak bennünket az állatövön keresztül, arra használhatjük fel, hogy elsajátítsuk és feldolgozzuk a bolygó (vagy ebben az esetben a kentaur) tulajdonságait.  Chiron retrográd szakasza december 23-ig tart.

 

A naprendszerünkön kívüli Kuiper-övből származó kentaurok méretükben és megjelenésükben hasonlóak az aszteroidákhoz, de felépítésükben inkább üstökösökhöz hasonlítanak. Időnként beleragadnak a naprendszerünk belüli bolygók gravitációs mezejébe, ám végül a Nap körül keringenek (de nagyon bonyolult módon.) Szabálytalan pályájuk miatt gyakran ütköznek össze más testekkel, vagy kiszorulnak a Naprendszerből. Chiron volt az első ezek közül az ideiglenes látogatók közül, akit 1977-ben fedeztek fel.

 

A mitológia kentaurjáról elnevezett Chiront gyakran sebesült gyógyítóként emlegetik. A névrokonhoz hasonlóan úgy tűnik, hogy kapcsolat van a seb (legyen az fizikai, pszichológiai vagy egzisztenciális) és saját gyógyulási utunk között. 

 

A mítoszban Chiront véletlenül megsebesítette egy mérgező nyíl. Mivel azonban Chiron Chronos titán fia, halhatatlan volt, és nem halt meg. Ehelyett addig élt ezzel a fájó sebbel, amíg fel nem adta a halhatatlanságát Prométheusz javára, aki előre látta ezt a jövőt. Ez szinte úgy hangzik, mint a lélek evolúciós utazásának metaforája.

 

Chiron azért van itt, hogy emlékeztessen minket arra, hogy az emberi tapasztalatok egyik aspektusa az, hogy állandóan emlékeztet bennünket a sebezhetőségünkre és szenvedésünk mély valóságára. Ironikus módon Chiron az egész világot átkutatta saját sebének meggyógyításáért, és ezzel a legképzettebb és legkeresettebb gyakorló gyógyító lett. Hatalmas tudást szerzett a gyógyítás tekintetében, ennek ellenére saját sebére soha nem tudott gyógymódot találni. 

 

Amit talált, az elfogadás és a megértés volt. 

 

A saját sebe miatt megértette mit jelent szenvedést érezni, és ez tette őt olyan hatékony gyógyítóvá, még inkább, mint a képessége. Ezért Chiron gyakran előkelő helyen szerepel az alternatív, sőt a hagyományos gyógyítók palettáján.

 

A Chiron 5 hónapos retrográd szakasza az év azon időszaka, amikor arra vezetnek bennünket, hogy fordítsuk a figyelmünket a saját gyógyító utunkra. Az emlékek felszínre törnek, a régi sebek újra felnyílnak, és szembekerülünk azzal, ami gyógyításra, megbocsátásra, elengedésre és felejtésre szorul. 

 

A Chiron retrográd szakasza arra késztet minket, hogy magunkba nézzünk, annak a gyökeréig, ami minket gyötör, a kezdethez és az okhoz. Ilyenkor tudjuk igazán elvégezni ezt a belső munkát. Tudd, hogy ez nem könnyű.

 

Ez azt jelenti, hogy felkavarjuk a múltat, újraéljük a régi traumákat, szembesülünk saját kételyeinkkel és bizonytalanságainkkal. 

 

Chiron a Kosban való tartózkodásának egyik előnye, hogy bátorságot és motivációt hoz a tudatalatti  kitakarításához, a kazamaták felszámolásához, a barlangokban lévő sárkányokkal való szembenézéshez és a démonok kiűzéséhez. Ha ezt a Chiron munkát a következő 5 hónapban elvégezzük, az hihetetlenül felszabadító lehet. És mivel a Kosban van, még új forgatókönyvek megírásában is segíthet, újra írhatjuk a múltat, ami megnyitva az utat egy teljesen új kezdethez.

 

( A csillagos égen Chiron a Cet fölött a visszaúszó hal fonalánál jár. Azon megbénító, gúzsba kötő, belső tudatbörtönbe záró aspektusainkkal és külső árnyékhatásokkal, áldozati szerep mintánkkal nézhetünk szembe, amelyeket ideje legyőzni és átlényegíteni. Mindemellett ezen okokból keletkezett ősi sebeket is feltárja a múltból, annak érdekében, hogy meggyógyítsuk azt. ---ford. megj.)

 

 

 

 

Írta: Lauren

Fordította: Aysha

Forrás : https://www-astrologybylauren-com