Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

Újhold részleges Napfogyatkozással

Asztrozófia

2019-01-03

Vízválasztó vízkereszt

Gyökeres átalakulás, a radikális változtatás és a minőségi szintlépés

csillag angyalok.jpg

 

Korszakváltás hajnalán - Újhold részleges Napfogyatkozással

 

A mostani állás az aktuális helyzeten túl némi ízelítőt ad a következő 1,5-2 év energetikájáról is, de ha ez van a kottában, ezt kell játszani.


Vízkereszt napjának hajnalán (2:28-kor pontos) köszönti álmainkat az idei év első Újholdja, mely egyben részleges Napfogyatkozás is.


Fogyatkozások (azaz eklipszek) akkor jönnek létre, amikor a Nap-Hold-Föld a térben pontosan egy vonalba kerül nem csak vízszintesen, hanem függőlegesen is, ezért sokkal erőteljesebb energetikával bírnak egy „sima” Újholdhoz vagy Teliholdhoz képest. Napfogyatkozáskor a Hold kerül a Nap és a Föld közé, ezért (részben, teljesen vagy gyűrűsen) eltakarja azt.

 

A sok ezer éves hagyományban a fogyatkozásokat sorsfordulók előhírnökének tartották, és Napfogyatkozás esetén annyi évig hatnak, ahány órán keresztül tart a fogyatkozás.

 

Ez alapján a mostani a 2 óra 42 percével kb. 2 év 8 hónapig köszönhet vissza. A Nap-Hold együttállás foka ilyenkor úgymond „beég” a képletbe és később amikor egy bolygó kapcsolatba kerül ezzel a fokkal, akkor a Napfogyatkozáshoz köthető események aktiválódhatnak. Az eklipszek mindig párban jönnek létre, azaz egy Napfogyatkozást mindig követ 2 hét múlva egy Holdfogyatkozás vagy fordítva (elvétve 3 is lehet 2-2 héten belül, ha úgy jön ki a lépés). Ennek oka, hogy fogyatkozások akkor vannak, amikor a Újhold és Telihold a Holdcsomó-tengelyhez képest 15 fokon belül jön létre. Ebből következően pedig kb. félévente az ellentétes jegyben is kialakul egy fogyatkozás, s így a „párban járás” e tekintetben is érvényes.


Mitől másabb ez a Napfogyatkozás a többinél?


A Holdcsomók által jelzett karmatengely jegyváltása (lásd 2018.10.23-i írás) óta az első, ami a Rák-Bak tengelyen van és megnyitja ezen tengelyen a másfél éves időszak 6 fogyatkozásból álló sorozatát. Ez pedig attól válik különlegessé, hogy ebben a másfél évben a Leszálló Holdcsomó találkozik a Plútóval és a 2 sorsbolygóval (Szaturnusz, Jupiter). A Leszálló Holdcsomópont a múltból hozott karmikus terhek, kiegyenlítetlen számlák, a megszerzett tudást és képességet jelöli, míg a Felszálló Holdcsomópont a karmikus feladatokat.

 

A karmatengellyel kapcsolatos történésekben egyrészt választhatunk, hogy a jól ismert, de be nem vált mintát ismételjük tovább, vagy elindulunk a még ismeretlen és járatlan irányba.

 

Másrészt jellemzően olyan sorsszerű történéseket jelöl, amikre kevés ráhatásunk van, s melyek a karmikus tartozik-követel egyenleg kiegyenlítését szolgálják. A Jupiter 2019 végén csatlakozik hozzájuk és 2020 végéig lesz ebben a jegyben. Külön-külön a Jupiter-Szaturnusz és a Szaturnusz-Plútó találkozások is meghatározóak mind kollektív, mind egyéni szinten. Így túlzás nélkül állítható, hogy a következő 2 évre mindenki emlékezni fog, ugyanis így vagy úgy nyomot fog hagyni mindenkiben.

 

Mint minden esetben az eseményeket meg lehet élni belül, amikor a sorsát aktívan alakító ember cselekvően részese a történéseknek, és ki lehet projektálni a külvilágra, amikor a kívülről érkező események hatására az ember a sorsát passzívan elszenvedi.

 

A következő másfél-két év meghatározó folyamatairól van szó, ezért sokszor vissza fog térni a téma, a mostani „kezdő” esemény körüli külső-belső megélések pedig indikatívak lehetnek a következő másfél-két év történéseire. Ennyi felvezető után nézzük a vasárnap hajnali Újhold/Napfogyatkozás mibenlétét.
Látványos a Bak jegyében megjelenő stellium (bolygóhalmozódás): Nap, Hold, Merkúr, Szaturnusz, Plútó és a Leszálló Holdcsomó, azaz a bolygók fele és azok energiája ide összpontosul. Mihez adnak erőt?

 

A Bak minőségben az eddig megszerzett tudás felhasználásával a küldetés és sorsfeladat elvégzése jelenik meg elsősorban.

 

Ebben a jegyben születik a Messiás, a Megváltó, azaz Megváltói minőség, ami azt jelenti, hogy aktív hozzáállással megváltoztathatod a sorsodat. A Messiás kifejezés valamilyen helyzetből való szabadulást jelent. Mindehhez alázat, felelősség- és sorsfelvállalás szükségeltetik – ahogy a Mester megmutatta. Nem könnyű, de a Bak minőségben eleve a legmagasabb mércével mérettetünk meg azért, hogy a lécet megugorva megszentelődhessünk. Ehhez rendelkezésre is áll minden erő, mivel a tér-idő keresztjét elsöprő többséggel dominálja a kardinális energia.
A Nap és Hold, a tudatos és tudattalan találkozója a Szaturnusz és a Plútó közé ékelődik majdnem azok felezőpontjára, így energiájukat összeköti és együtt nyilvánul meg, s a 2 bolygó mostantól kb. 2 éven keresztül hatótávolságon belül fog haladni. A Szaturnusz és a Plútó külön-külön sem kispályás, de amikor együtt bandáznak, az a legkevésbé sem a láblógatásról és sült galamb várásról szól. Mindkettő a konkrét, gyakorlatban megtett lépéseket, mi több erőfeszítéseket értékeli.

 

A Szaturnusz az igazi, valódi, kikristályosodott, múlhatatlan, örök értékekről szól és nem arról, ami az egódat építi.

 

Márpedig minden, ami igaz, valódi, örök és múlhatatlan az a Lelkedben lakozik. Rövid kitérővel felmerült-e már Benned, hogy a Szaturnusz által uralt Bakkal szemben miért a Hold, mint Lélek (felszíne) által uralt Rák van? Picit súgok: a szemben álló jegyek minősége kiegyenlítődésre törekszik egymással – lélek az igaz, valódi értékekkel. És a másik 2 vizes „lélek” bolygó (a lélek mélyét jelölő Plútó és Neptun) által uralt jegyekkel (Skorpió, Halak) háromszöget alkotva jobbról-balról közrezárják a Bakot, melyekhez a szintézis által kapcsolódik.

 

A szintézis a tézis és antitézis eredménye: megtapasztalni a lélekből és egóból indított tettek következményeit és megérteni az igaz, valódi, kikristályosodott, múlhatatlan, örök minőséget. És a Bakban sorsfeladatként felvállalni. Más megközelítésben a Lélek (víz elem) az anyagban (föld elem) vizsgázik, ahol a föld elem utolsó stációja a Bak (lásd ábra).


A Szaturnusz a Küszöb Őre, a saját kényelmes komfortzónád határa, amit az egó félelmei vigyáznak.

 

Elvezet Téged a határig, megmutatja azt, de átlépni Neked kell rajta. Vagy választhatod továbbra is a látszat megoldásokat, az önbecsapásokat és önhazugságokat, amikor mindenre van kifogás: mit mikor miért nem. Ami igaz, hogy Neked sem jó, de „legalább” biztonságos, nem kell kockáztatni új irányok felé nyitni. A Karma Ura nem „szívatni” akar, hanem tudja, hogy a határon és vele a félelmeiden túl a megszentelés vár Rád. Amit nem ad ingyen. Csak azt tudjuk értékelni, amiért meg kell küzdeni. Szaturnusz/Kronosz az Aranykor, az Éden Paradicsomi állapotának jelképe is. Mégis ki ne vágyna rá? Ugyanakkor Ő az Idő Ura is, így amivel kapcsolatba kerül annak elérkezett az ideje, rendelt ideje van. Minek is?

 

A gyökeres átalakulásnak, a radikális változtatásnak, a minőségi szintlépésnek.

 

Merthogy a Plútó saját sorsfordító erődként működtetve elsősorban ezekhez ad végletes, átütő erőt. Ha azt mondom gyökeres átalakulás, akkor az gyökeres átalakulást jelent. Szimbolikus halált. Valaminek vége, lezárul. Pont. És kezdődik egy teljesen más minőség egy emelettel feljebb magasabb szinten. Nincs variálás, nincs alkudozás. Ahogy nem lehet félig sem szűznek lenni, sem állapotosnak. Vagy az, vagy nem az. Vagy fekete vagy fehér, nem ismeri a szürke 50 árnyalatát.

 

Vagy Te ragadod meg ezt az energiát sorsfordító erődként és változtatsz, amin éppen szükséges, vagy a külvilágból jelenik meg fekete öves karate Mesterként és vághat földhöz.

 

A Plútó nem tévedésből kapta az Alvilág Ura címet, hanem lélekbolygóként a tudattalanba száműzött témákat is megjeleníti, amit vagy önként integrálunk a tudatosba, vagy kívülről jön szembe. Ugyanakkor az elrejtett kincsek őrzője is, neve „Plútó” gazdagot is jelent. Mert tranzitja alkalmával, amikor elkerülhetetlenül kénytelen az ember magában mélyre lemerülni, akkor felfedezi addig kiaknázatlan tartalékait, kincseit, ki nem bontakoztatott képességeit. „Mindig hatalmas ajándékokkal érkezik, amelyeket első látásra talán nem ismer fel az ember, ám idővel bizonyosan nagyra értékel majd, amikor saját magáról és az életről költött illúziói foszladozni kezdenek.” – Bil Tierney: Békességben a Plútóval


Szaturnusz/Kronosz és Plútó/Hádész egyaránt kapcsolatba hozható lezárásokkal, veszteségekkel. Ám nem érdemes a másikra mutogatni és kívül bűnbakot keresni, mert mindketten akkor lépnek színpadra életünkben, amikor a lelkünk mélymagja már messze előrébb tart a személyiség felszíne, az álarc, a maszk, az egó kényelmes status quohoz való ragaszkodásához képest.

 

Akkor, amikor a kettő közötti szakadék már áthidalhatatlan, amikor a megrekedt felszín már akadályozza a további fejlődést, krízis formájában nyilvánul meg. Minél inkább ellenáll a tudatos személyiségrész a mélymag által előidézett változásnak, annál fájdalmasabb a folyamat.

 

Ilyenkor nem maga a változás a nehéz, hanem az ellenállás. Érdemes inkább elfogadni és együttműködni.

 

Korszakváltásban élünk. Kollektívan és egyénileg egyaránt.

 

Kollektívan a struktúrákat, rendszereket érinti (ha nyitott szemmel körülnézel, recseg-ropog az egész), egyénileg pedig elsősorban attól függően melyik házba, életterületre esik. A Szaturnusz, mint Tanító Mester gyakorlatilag levizsgáztat mindnyájunkat a 2010-2017 között eltelt 7 év Uránusz-Plútó kvadrátja által elért átalakulásból, személyiség fejlődésből.

 

Aki meglépte, amit meg kellett, annak megérkezhetnek és kézzel foghatóvá válhatnak az eredményei.

 

Akik viszont elszabotálták a lehetőségeket, azok kemény tapasztalások árán pótolhatják. Jóllehet idén csak megközelítik egymást, és van még idő a 2020 januári bepontosodásig, de ahogy közelít a Karma Ura az Alvilág Urához, egyre inkább szorít.

 

Haladása során most a Hold, a Nap és a Merkúr is összeköti a Szaturnuszt a Plútóval és a karmatengellyel a következő hetekben mintegy ízelítőt adva kinek hol miben akad tennivalója. Az első komolyabb figyelemre érdemes jelek február első felében várhatóak, amikor a Szati eléri a Napfogyatkozás fokát aktiválva azt, majd a második felhívás július utolsó hetétől augusztus harmadik hetéig amikor retrográdban visszatér ide, végül harmadszor október közepétől november közepéig, amikor már ismét előre felé halad. A „főműsorszám” előtt mindenki kap 3 felkérdezést arra (valójában több is beazonosítható, és az Univerzum is konfettiként hinti be az érdemes utat – feltéve, hogy nem hóesésnek vesszük), amit most a Nap-Hold összekapcsolódásában a tudatos és tudattalan együttműködése reflektorfénybe helyezve megvilágít. Mit is?
A december 7-i Újholdról szóló írásban részletesen szerepelt egy (Nap+Hold) – Uránusz – Neptunusz alkotta háromszög, mely csupa aktív megvalósító energiát biztosító fényszögből épült fel, amiben az energia körbe cirkulál, s melynek lényege a lélek legmélyén megbúvó témák felszínre kerülését mutatta. A gyors járású Nap+Hold helyét ebben a háromszögben most átvette a Tejúton ballagó Jupiter, az égi igazságok és a kiáradás planétája. Amivel kapcsolatba kerül, azt megnöveli, felnagyítja, megsokszorozza.

 

A Halak jegyében s egyben a Vízöntő csillagkép jövőbe ömlő vizénél haladó Neptunuszhoz való kapcsolódása által a Szeretet Bölcsességével egyrészt felfokozza a mélybe rejtett dolgokat, hogy többé el ne bújhassanak, másrészt segíti a jövő tisztítását lelkünk mélyén, hogy tisztábban lássuk, érzékeljük hívását.

 

Az éppen direktbe forduló Uránuszhoz kapcsolódva pedig a korábban már többször említett az égbolton felfelé úszó (karmikus körforgásból kilépő) és a múltba visszafelé úszó (lezáratlan helyzeteket, elszalasztott megéléseket újra próbáló) hal közötti választáshoz ad bölcsességet az égi igazságok által (2018.10.21-i írás). A háromszöget zárva pedig innen az éppen direktbe forduló Uránusz támogatja a mély lelki hívások kiszabadítását, hogy felszínre törhessenek. Egy bolygó akkor fejti ki legerősebben energiáját, amikor látszólag megáll az égen és irányt vált. Amíg a retrográd mozgás alatt befelé hatott, a felgyülemlett energia ilyenkor a felszínre igyekezve megvalósulásra törekszik. Mint a gyerekkori játékautód, amit hátrafelé húzva felhúztad a rugóját, és amikor elengeded, kilövi magát.

 

Az Újholdban egyesülő Nap-Hold harmonikus kapcsolódásai a Neptunuszhoz a médiumi tisztán látás, tisztán hallás, azaz tisztán érzékelés lehetőségét adják, amit most a szintézis fényhídján keresztül kapunk meg, amely által az eddig megszerzett tudásból összeállhat a kép: mit rejtegettünk eddig mélyen odabent (még magunk elől is)?

 

A választás sorsszerűségét a karma letételére vagy tovább pörgetésére vonatkozóan mutatja a Nap+Holdtól az Uránuszhoz vetülő kevésbé ismert, ám annál érdekesebb bi-szeptil fényszög, ami a sors kézzel foghatóvá tételét jelöli, s amit most a nappali és éjszakai fényadó együtt világít meg. Nem azért ismétlek és hivatkozok folyton vissza korábban már részletezett témákra, mert elakadt a lemezjátszóm, hanem a fentiek ékes példái annak, hogyan ágyazódnak egymásba a rövid-, közép- és hosszú távú folyamatok, melyekből kirajzolódik a nagy egész.


Mivel a bolygók és formációk a horizont alatt vannak, így egyelőre a változás még a felszín alatt zajlik, de már látható, hogy ebben az Újholdban a két jövő jelölő pont (Oroszlán MC és Rák Felszálló Holdcsomó) uralkodói ölelkeznek egymásba koprodukcióban bemutatva merre van a kihívás, amerre haladni érdemes.

 

Végül, de nem utolsó sorban ne menjünk el amellett sem, hogy fókuszba kerül a lélek azon legigazabb vágyainak felszabadítása, felvállalása és megélése, melyeket általában a társadalmi komformitás hazugsága mögé rejtve (meg)tagadunk (Vesta – Fekete Hold Lilith együttállás a Vízöntő jegyében), s melyet most a nappali és éjszakai fényadó egy tanító jellegű fényhídon keresztül világít meg.

 

A csillagos égbolton az Újhold a Nyilas háta felett látható, azaz tudatos és tudattalan éned összekapcsolásával most meglovagolhatod teremtő erőidet.

 

Felette a Pajzs mutatja, hogy ami történik az égi védelem alatt áll. Még feljebb ahol a Kígyó Farka a Tejút felső hasadékába hatol, teremtő erőid kézben tartásával megvalósíthatod a fénynemzést és a Sassal/Turullal együtt a magasba emelkedhetsz. Ezeket szem előtt tartva érdemes az ismertetett energiákat ízlelgetni és kiaknázni.

 

 

 

Forrás: Holperth Tamás asztrozófus

Kép: Pinterest.com