Vénusz a Skorpió ollójánál jár

2019-01-09

Levágni a méltatlant

ang skorpió.jpg

 

 

 

Szerdától szombatig a Vénusz a Skorpió ollójánál jár, a Nyilas jegyében.

 

Ezeken a napokon lehetőségünk nyílik tágabb összefüggéseiben látni a (pár)kapcsolatunkat, az anyaghoz, önmagunkhoz, testünkhöz, a földi élvezetekhez fűződő kapcsolatunkat, testi vágyainkat. Elsősorban azt tudjuk megérteni, hogy ezeknek a minősége hogyan befolyásolja állapotunkat, életérzésünket, termékenységünket, alkotókészségünket. Esetleges aggodalmaink, stresszes állapotunk, félelmeink, önbizalomhiányunk, kishitűségünk, szemléletmódunk, viszonyulásunk stb. hogyan gátol a kibontakozásban, kreativitásunk megélésében, az örömre való képességünk megélésében, ezeken a területeken a fény árasztásában, a szeretetben való létezésben, a kiteljesedésben?

 

Ha ezeknek az összefüggéseknek a felismerése segít az okok tudatosításában, akkor azokat ezekben a napokban könnyebben tudjuk elengedni, megszűntetni.

(Pl. egészségkárosító szokásainkkal való felhagyással.)

 

Szokásainkat csak úgy tudjuk megváltoztatni, ha elkezdünk másképp cselekedni.

 

Ez azonban akkor tud valóban megtörténni, ha felismerjük, hogy mi volt a jó számunkra annak a szokásnak a gyakorlásában és azt ki tudjuk váltani tudatosan valamilyen "egészségesebb" cselekedettel, szokással. A fenti területeken a szintlépésnek előfeltétele, hogy ezekben a napokban ezt a számvetést és ezeket a változtatásokat megtegyük, nem érdemes halogatni.

 

A Skorpió ollója egyetlen mozdulattal való vágást kíván meg tőlünk, ez nem a babusgatás ideje.

 

Mivel a Nap és a Plútó együttállása már aktív, ezért ezekre a folyamatokra most különösen mélyen tudunk rálátni és a változtatást a gyakorlatban is megtenni. (A Nap és a Plútó az ekliptikán találkozik, a Bak jegyében, mindkét aspektus segíti az anyagban való megvalósulást.) Ennek a folyamatnak a csúcspontja pénteken lehet, akkor egzakt ugyanis a Nap és a Plútó együttállása.

 

 

Forrás: Csillagjelek - csillagutak

Kép: Pinterest.com