Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

Az Istennő teljes kifejeződésében

2018-06-01

A 13 női minta és árnyék aspektusok

 Az Istennő teljes kifejeződésében.jpg

 Kép forrása: Pinterest.com

 

A sebzett női aspektusok

(1) a Hajadon vagy más néven a Szűz, (2) az Anya/(Császárnő) vagy a szexuálisan aktív istennő, és (3) a Matróna, amely a bölcs idős asszony, ez a három archetípus. (4) a Csábító vagy a Rossz Lány/Céda, (5) az Áldozat, (6) a Tápláló/Gondoskodó, (7) a Megmentő, (8) a Mártír, (9) a Férfi Istennő - ez az a nő, aki a férfi energiájában van, és elveszítette a kapcsolatot a nőies energiáival - (10) a Siránkozó Nő egy olyan nő, aki annyira a nőiességében van, hogy teljesen elvesztette azon képességével a kapcsolatot, hogy gondoskodjon magáról bármilyen módon is. Ezek különböző áldozati archetípusok. (11) az Erőszakos Sérült Nő, (12) a Passzív Sérült Nő, és végül a (13), a Mester Istennő.

1. Szűz/Leány

Az élet első 12 éve, ez általában a szűz leány időszaka, azelőtti időszak, amielőtt a nő belépne a menstruációs ciklusába, keresztülmegy az önbecsülés, önértékelés, és az én képének megteremtési folyamatán, azon, ahogyan el fogja fogadni magát, ahogyan alkalmazza önmagát, és ahogyan bemutatja magát a világnak. Ez az archetípus enyhén megváltozik, amikor a menstruációs ciklusa beavatásra/felavatásra kerül, és ettől fogva kezdi megtanulni, hogy hogyan alkalmazza a nőies erejét a másik nemmel szemben. A szűz archetípusa, azonban, veszélyes is lehet, abban az értelemben, ha egy érett nő jeleníti meg ezt az archetípust, és úgy viselkedik, mint a tudattalan fiatal szűz, aki nem tud semmit magáért tenni. Ebben az értelemben ez egy fajta manipuláció. Ebbe most nem megyünk bele részletesebben, mert nagyon hosszú információ lenne.

Anya/Császárnő

Ennek a kezdete az, amikor a nő szexuálisan aktívvá válik. Ez függ az életkortól is és amikor a nő úgy dönt, hogy odaadja magát egy férfinak. A múltban számos kultúrában, a nők csak a tizenéves koruk végén váltak szexuálisan aktívvá, néha ez a húszas éveik közepén történt meg, ami az jelenti, hogy az érési folyamatuk valamivel később történt meg, azonban a modern időkben, valamint néhány ősi/régi kultúrában, a nő akkor válik szexuálisan aktivvá, amikor még a tudatállapota egy Szűzé, amely szintén problémát okoz, azért mert ők még ezt az energiát jelenítik meg, és nem értik meg, hogy hogyan hasznosítsák a szexualitás erejét.

Minden nő gyökércsakrájában ott van egy energia pecsét, ezt nevezik szüzességnek. A pecsét, amikor áttörik, megnyitja a nőies tudatosságot az anya energiára, az anya bölcsességére, és ekkor kezdi a nő önmaga új aspektusát és az új tudatosságát előhívni. Elkezdi feltárni az erejét, és azt, ahogyan ezt tovább a másik nemmel lehet használni. Elkezdi megtalálni, felfedezni a kreatív képességeit, és aztán elkezd foglalkozni, ha a jelen élet idejében azt választotta, a gyermek nemzés folyamatával.

Minden egyes gyermek, aminek életet ad, egy újabb pecsétet tör fel, és felnyitja számára a tudatosság egy újabb szintjét, így további dimenziók adódnak hozzá a felébredési folyamatához. És általában, az anya/anyaság életszakaszában történik az, ahol az egyén a legtöbbet tanulhatja önmagáról. Ezen időszak alatt ezen archetípus veszélye az, hogy ha a félelmeit/akaratát a gyermekein, férjén/partnerén vagy karrierjén keresztül kezdi el megélni.

Matróna

Az érett nő elér egy pontot az életében, ahol már remélhetőleg a nagyobb fokú önelfogadást ért el, különösképpen, ha az önelfogadás egy kapcsolódó téma volt egy sebhez, ami a szűz éveiben keletkezett. Ki fogja fejleszteni az önszeretet, az önalkalmazhatóság és belső tudás egy mélyebb érzetét, a szűz és az anya tapasztalatainak következtében. Ez a szakasz, ahol az érett Istennő lehetőséget kap arra, hogy át adja önmagát a megbocsátásnak, a szűz és más állapotok sebeinek az elengedése által,és amik ebből származtak, ezzel beburkolja magát erőteljes Istennőként. Ennek a résznek az árnyék aspektusa az, ha a nő keserű, cinikus, rosszindulatú ”vén banyává” válik, ha mélyen sebzett, különösen ha nem ad magának teret és időt az önszeretetre és arra, hogy megbocsásson másoknak és önmagának. Az is lehet, hogy a cinizmusával és kiábrándulásával megfertőzhet és kárt okozhat más nőknek az életében - akik az életük szűz vagy anya fázisában vannak - ha úgy dönt, hogy a tudatosságuk és utazásuk árnyék aspektusaival húzódzkodik állandóan elő.

A bölcs Istennő ereje az, ami segíthet a szűz és anya Istennőnek begyógyítani a sebeiket, és így nem kell arra várniuk, hogy elérjék az életük harmadik szakaszát, hogy meggyógyítsák ezeket. Általában az Istennő harmadik szakasza az, ahol a nő képes elfogadni az autentikusságát, a fizikai külsejét, és a belső szépségét, de lehet, hogy ezt sokkal hamarabb eléri az életében.

A csábító

Ez az archetípus általában már a korai években eljátssza magát, nem korlátozódik egy bizonyos korra, de általában 14 évtől felfelé. Nos a csábító általában egy sebzett nő, aki szerelmet/szeretet és elfogadást keres és elcsábítja a másik nemet azért, hogy manifesztálhassa a szükségletét/igényét a szeretetre és elfogadásra. A csábító feltételeket helyez a szeretetére, amely gyakran vezet további sebekhez és az úgy nevezett pofára eséshez. Egy ilyen nő hatalmas hangsúlyt fektet a fizikai megjelenésére és lehet, hogy plasztikai műtétekhez folyamodik a fiatal éveiben, hogy megpróbálja fenntartani a Fantázia világból kilépő Álomlány elbűvölő képét. Szüksége van arra, hogy vágyjanak rá és ácsingózzanak rá a férfiak és ez a biztonság egy hamis érzetét manifesztálja a belső gyermeke számára. Kívánatosnak és akartnak érzi magát. Ezen archetípus másik árnyék aspektusa az, ha a nő annyira kétségbeesetten akarja, hogy szeressék és elfogadják, hogy elveszti önmagát a kapcsolatban és nem szab határokat. A férfiak nagyon birtoklóak és visszaélőek lehetnek, ami megnehezítheti azt hogy meghatározza az igazi énjét. A csábító pozitív aspektusa az, ha egyszer már megtapasztalta a csábítás erejét, és ezt önbizalommal tudja használni, a szexualitását is, hogy egy egészséges kapcsolatot építsen ki a partnerével. Ez fenn fogja tartani az önbizalmat, és meg fogja tanítani az önelfogadás és önszeretet fontosságát. Ebben az esetben ez az, amikor a plasztikai műtét azt jelentheti egy nőnek, hogy képessé válik teljesen átölelni magát, különösen, ha súlyos testi torzulása van, de nem válik a plasztikai műtétek rabjává, amely veszélyes mert csapdában tartja a nőt ezen archetípus árnyék aspektusában. Hadd tegyük hozzá azt is, hogy a Csábítónak, is van pozitív oldala, szerencsés archetípus ez, mert jó lesz a művészetekben, a táncban, éneklésben, és színészkedésben, sőt a szórakoztatásban úgy általában.

Áldozat

Az áldozati archetípus a korai életszakaszban manifesztálódik. Ezek azok a nők, akik a visszaélés valamilyen szintjét tapasztalják, akár fizikailag, érzelmileg. mentálisan vagy verbálisan, az életük korai szakaszában. És ezen elnyomó/hatalomtól megfosztó tapasztalás végett, egyre jobban elnyomottabbakká/hatalomtól való megfosztottakká válnak. Ezen archetípus csalódottá, cinikussá válhat és a meggyógyítatlan áldozati archetípus végül egy cinikus vén banyát eredményezhet, amiről már beszéltünk korábban. Az áldozati archetípus biztos halálra ítéli a Háromszoros Istennőt és ahhoz vezet, hogy az Istennő megbénul, megdermed és elnyomottá/hatalomtól való megfosztottá válik az adott inkarnáció idejére. Ha az Áldozati Archetípus meggyógyul, akkor Mester Istennővé válik, és az áldozati archetípus kifejleszthet egy rendszert a gyógyulásra, ami segíthet más áldozatoknak önmagukat meghatalmasítani, így ezért azt mondjuk, hogy mind a 12 eredeti archetípus végén a 13. archetípusban a Mester Istennőben teljesedik ki. Az archetípus árnyék aspektusa, amikor gyógyulttá válik, akkor bölcs aspektus lesz. Akkor, ha az áldozat nem tagadja meg magától azt a lehetőséget, hogy meghatalmasodjon, függetlenné és önállóvá váljon, és a meggyógyított aspektusa megnyílik a lehetőségre és gyakran az Isteni tervével összhangban dolgozik az élete munkáján.

Tápláló/Gondoskodó

A Tápláló/Gondoskodó archetípus az egyik, aki vigyáz mindenkire maga körül; a veszélye ennek, az hogy saját kárára magától megtagadja gondoskodást, táplálást vagy önmaga feletti anyáskodást, és elkezdi méregetni az önértékelésére alapozva, ahogyan mások válaszolnak a táplálására, gondoskodására… annál jobban szüksége van, hogy méltónak/érdemesnek érezze magát (erre a posztra). Ez az el nem ismertség érzését hagyja maga után a nőben. Ez maga után hagyhatja még a sértődöttség, a holtfáradtság, a rendkívüli kimerültség érzetét, és ez szintúgy elkülöníti őt az autentikus énjétől, különösen, ha más embereken keresztül éli meg a táplálását, gondoskodását. A tápláló/gondoskodó pozitív, bölcs aspektusa az aki, biztosítani tudja a családjának, barátainak, vagy bármilyen más szerettének, hogy több lehetőséget ad nekik, hogy többet fedezzenek fel saját magukról. Segítő kezet ad nekik, egy vállat, amin kisírhatják magukat, figyelmesen meghallgatja őket, és egyidejűleg önmagára is szentel elég időt, gondoskodva magáról, egyensúlyt teremt, meghatalmasítja önmagát, a példa által vezet abban, ahogyan másokat táplál/gondoz, azt mondhatjátok, hogy ő egy kiegyensúlyozott Istennő.

Ennek a pozitív aspektusa azt is tudja, hogy hogyan szabjon határokat, hogy fenntartsa az egyensúlyát, ahol az áldozati archetípusnak fogalma sem lenne róla, hogy hogyan szabjon határokat. A tápláló árnyék aspektusa szintén nem tudja, hogy hogyan szabjon határokat, és ezért gyakran a gyerekek, a partnerek, a rokonai, az ismerősei és kollégái gyakran kihasználják a nagylelkűségét és irreális elvárásokat helyeznek vele szembe. Túl sokat vállal magára általában, és ezért sűrűn támaszkodik kémiai anyagokra, hogy kihozza őt a depresszióból és emellett netalántán úgy találja magát, hogy depresszióssá válik attól, hogy meghízik, szeretetlennek érzi magát, és kikéri magának azt a tényt, ha azt mondják neki, hogy túl keveset foglalkozik önmagával, és nem tesz semmit ezzel kapcsolatosan, mert túlságosan elfoglalt azzal, hogy megcsináljon mindent mások számára. Ez valójában az identitása részévé válik, amely azt hiszi, hogy ez az ő igazi énje, pedig nagyon is téved.

Megmentő

Az, aki ott lesz mindenki számára bármikor, és kíméletlenül megoldja mások problémáját, a békéért gyakran feláldozza a saját energiáját és feláldozza önmaga lehetőségeit is. Össze lehet ezt az archetípust keverni a táplálóval/gondoskodóval, azonban a megmentő általában olyan szituációkban jelenik meg, ahol mindig ő fog megmenteni valakit, aki le van égve/tönkrement. Átveszi az összes problémát a gyermekeitől és próbálja megjavítani őket, beleértve a sérült férfiakat is. Gyakran úgy találja, hogy a bizalmát ezek az egyének árulták el. És sok ilyen nőnek idáig fajul a kapcsolata, ahol a partnere kihasználja őt újra meg újra, a társa mindig újabb és újabb ígéreteket tesz, de soha sem tartja be őket, talán fizikailag is bántalmazza őt, aztán meg megígéri, hogy soha többé nem teszi ezt újra, de a szokás hatalma nagy és ezen viselkedés mintája ismétlődni fog. A bántalmazó általában egy olyan személy, akinek komoly érzelmi problémái vannak saját magával, és akiknek a belső gyermeke komolyan akarja, hogy megmentsék és gondozzák, táplálják, de nincs meg hozzá a kellő érzelmi tudatossága, hogy mit kéne ez ügyben tennie, hogy begyógyítsa a sebet és ezáltal egy egészséges tápláló, gondoskodó kapcsolatot manifesztáljon. Jó példa erre egy alkohol- vagy drogfüggő ember, akinél megmutatkozik a depresszió, bizonytalan vagy veszélyes, sokszor még munkanélküli is, és ekkor sokszor belép egy megmentő, hogy megmentse őt és egy jobb életet mutasson neki. A megmentő azonban nem tudja, hogy az áldozat valóban megakar-e szabadulni ettől vagy nem, főleg ha a sebei nagyon mélyen gyökeredznek és már az identitásuk részévé vált, és ekkor ők gyakran használják ezt, hogy manipulálják az útjukba kerülőket és a saját életüket. Szem előtt kell tartanunk azonban, hogy ez nem mindig egy szándékos és tudatos cselekvés, mivel ez gyakran tudattalan, és egyszerűen nem képesek ebből kiszállni, nem tudnak másképp cselekedni.

A megmentő bölcs aspektusa képes felismerni az úgy nevezett leégett/tönkrement egyéneket, és megadja nekik a lehetőséget, hogy a személyes választásuk által begyógyítsák a sebeiket, ahelyett, hogy rájuk erőltetné ezt, és ezért a helyes irányba tudja őket terelni, az önmeghatalmasodás irányában, és nem teszi meg ezt helyettük, vagy nem áldozza fel önmagát, miközben arról győzködi saját magát, hogy meg fognak változni. Megadja nekik a hatalmat/erőt, hogy ezt saját magukért tegyék meg. Időbe telik, hogy munkálkodjon a saját kérdéseivel, problémáival biztosítva, hogy kapcsolatba legyen az autentikus énjével.

Mártír

A mártír, ami tartalmaz néhány aspektust a megmentőből és a táplálóból/gondoskodóból is, és néhány összetevőt az áldozatiból is, általában öntudatlanul is megtesz mindent az erejéből, hogy egyszerre megmentsen mindent és mindenkit, azonban, ezt egy passzív agresszív módon fogja tenni gyakran verbálisan kifejezésre juttatva a harag, frusztráció és neheztelésének szintjeit. Gyakran panaszkodik, siránkozik, mindig a kétségbeesett érzéseiről nyafog és a sok szörnyűségekről panaszkodik az életében, de sokszor nem ragadja meg a lehetőséget, hogy meghatalmasítsa önmagát, egyszerűen azért, mert gyakran fél, hogy mi lesz vele, ha kilép a komfort zónájából. Más emberek szánalmától, sajnálatától és szeretetétől virágzik, attól, hogy hallja azt, hogy mennyire csodálatos is ő, hogy ennyit feláldozott mások megsegítéséért. És biztosra megy abba, hogy mindenki tudja, hogy mennyit tett meg másokért. Elképzelni sem tudja, hogy hogyan tehetné ezt bármilyen más módon is. Habár a megmentő és tápláló/gondoskodó sok érzelmet tesznek ebből magukévá és megtagadják az adott aspektus árnyék aspektusát, nem fejezik ki a negatív érzelmeiket, nehogy másokat megbántsanak. A mártír nagymértékben nyitott lesz ezzel a móddal kapcsolatban, akár verbálisan, akár időnként agresszív viselkedésen keresztül (is kifejezi magát), amely a dolgokkal való megbirkózás készségeinek hiányát árulja el, mivel az élete olyannyira telve van a stressz számtalan szintjével. A mártír gyakran keresni fogja a tetteiért és cselekedeteiért való elismerést és nagy mértékben tud manipulálni is.

A mártír, aki meghaladta az árnyék aspektust és belépett a bölcs aspektusba, az rá tud mutatni arra, hogy minek van szüksége megmentésre, mit kell kijavítani, és képviselni. Másoknak tudatosan át tudja adni, hogy hogyan dolgozzanak együtt, hogy hozzanak létre változásokat és képes kommunikáció által kifejezni a szükségleteit érett és tiszta módon.

Férfi Istennő/Férfias Nő

Az egyik, akiről már beszéltünk korábban, aki elvesztette magában a hitet és azt hiszi, hogy annak érdekében, hogy egyenlő legyen egy férfival, neki is férfivá kell válnia. A negatív oldal ezeknél is, mint a csábítóknál, ők is sokszor zilált szexuális életet élnek, (és sokszor bocsátkoznak alkalmi kapcsolatokba, vagyis alacsonyabb rendű intimitás nélküli kapcsolatokba). A különbség ezen archetípus szexuális promiszkuitásában az, hogy nála ez inkább egy hódító jelleggel fejeződik ki, a vadászatba, zsákmány elejtésben és leigázásban, míg a csábítónál inkább a kísértés vagy elcsábítás azért, hogy szeressék, a hatása alá kerüljenek és ragaszkodjanak hozzá. Ez az archetípus szintén az egyik, amelyet gyakran olyan nők öltenek magukra, akiknek keményen el kell látniuk magukat fiatal korukban vagy egyedül álló szülőként kell helyt állniuk; akik ösztönösen kapcsolódnak ehhez az archetípushoz annak érdekében, hogy gondoskodjanak és kiváltképp védelmezzék vagy biztosítsák a fiataljaik számára a szükséges dolgokat.

A férfias archetípus bölcs aspektusa abban a nőben nyilvánul meg, aki felismeri, hogy szükséges aktívan cselekednie/aktívnak lennie. Az ilyen nő felhasználja a nőies erejét és az intelligenciáját, hogy lehetőségeket teremtsen önmaga számára, ötleteket eszeljen ki és akcióba lendítse őket. A nők, akik a saját üzletüket építették fel a semmiből, és nem vesztették el az érintkezésüket a nőiességükkel, és azok a nők, akik erőteljes pozíciókat értek el nagyvállalatoknál, és nem vesztették el a nőiességüket, ez egy tökéletes példa ezen archetípus bölcs aspektusára. Az ilyen nő megtanulta, hogy hogyan használja a férfias energiáját cselekvésbe lendítve, ami a kreativitásából fogant meg. Jó üzleti érzéke van. A pénzt bölcsen használja, tud tervezni, és átruházni is másra. Kiegyensúlyozott módon biztosítja és tartja fenn az életét.

Siránkozó Nő

Ez a nő, aki nem csak áldozat, hanem síróbaba/nyafogós baba és manipulátor is, siránkozó nőnek nevezzük őt, mivel gyakran megbánt, visszaél és manipulál más embereket érzelmileg és talán a könnyeit használtja, hogy kierőszakolja a saját ”maga igazát” vagy valamit másoktól ,vagy ezáltal meneküljön ki egy helyzetből. A módja ennek, hogy nagyon érzően/érzékenyen beszél, könnyedén megsértődik, nem hajlandó építő módon használni a kritikáját és a haragba, dühbe és neheztelésbe fog kikötni ennek eredményeként. Lehet, hogy passzív agresszív módon nyilvánul meg valamilyen szinten vagy magáévá teszi a haragját és még jobban manipulál az érzelmi zsarolás felhasználása által. Ezek a nők hajlamosak betegségeket manifesztálni a fizikai testükbe, még inkább, mint más archetípusok, és a betegségüket, a kórjukat, vagy gyengélkedésüket is manipulációra használják. Az identitásuk részévé teszik ezt és manipulálnak más embereket maguk körül ennek eredményként. A nő, aki túllép ezen és ennek a bölcs aspektusává válik, megtanulja, hogy hogyan használja az érzékenységét, olyan módon, hogy megtanulja az energiákat pszichésen olvasni. Az ilyen nő valójában nagyon intuitív, ha megtanul kapcsolatba lépni az adott archetípus pozitív aspektusával. Megtanulja elkülöníteni a sebzett énjét a mester aspektusától és a kritikát építő jelleggel képes felhasználni. Képes megvizsgálni önmagát és tudatosan és hatékonyan elvégezni a szükséges változtatásokat azáltal, hogy ellenőrzése alatt tartja az alsó egóját és bízik az életében.

A nők, akik irányt változtattak az életükben, és akik szembenéztek halálos betegségekkel vagy súlyos elgyengüléssel a betegség vagy betegségek eredményeképpen, és tanultak az önmaguk bölcs aspektusairól és felismerték, ahogyan a siránkozó sebeik fertőzést és gyulladást okoztak, és irányt változtattak e téren, szolgálva és vezetve a példa által, megmutatva másoknak is, hogy hogyan alakítsák át a betegségeiket és hatalmasítsák meg önmagukat, és még a nők is, akik nem teljesen gyógyultak fel, de még sem használják a betegségüket mankóként, és egész nap erről panaszkodva, siránkozva, ők is ezen aspektus bölcs aspektusát képviselik. Egy nő, aki ily módokon manipulál, őt nevezik siránkozó asszonynak, azért mert a siránkozó sebei motiválják őt a legmélyéről.

Az erőszakos/indulatos sebzett nő

Ez az a nő, aki általában haragban áll az életével. És ez a pontos leírása neki. Agresszív, türelmetlen, intoleráns, és azt hiszi, hogy a világ tartozik neki valamivel. Lehet, hogy agresszív leszbikus, vagy extrém módon irányítja a személyes kapcsolatában a férfi partnerét. Vezeti a háztartást, döntéseket hoz, de nem támogató módon, hanem agresszív módon teszi ezt. A partnerére mint papucs férjre/pasira lehet utalni. Ezek a nők azok, akik nem adnak a gyermekeiknek kellő teret arra, hogy önmagukról tanuljanak és gyakran érzelmileg, verbálisan (szóban) visszaélnek, és talán fizikai visszaélés is lehet ott.

Ennek a bölcs aspektusa, egy olyan nő, aki fogja ezt az energiát és arra használja ezt, hogy motiválja önmagát, hogy változásokat hozzon az életében vagy a világba, ami eleinte ezt a mély haragot hozta létre benne. Segíteni tud más agresszív nőknek meggyógyítani a sértődékenységét/kihívó viselkedését, és segít kiegyensúlyozni őket, és lehetőséget ad nekik, hogy a saját istennői hangjuknak hangot adhassanak. Ezek a nők a változás és átalakulás nagy mozgalmait indíthatják el, megnyitva az ajtót a jelentősebb átalakulás előtt, hogy pozitív módon befolyásolja a társadalmat. Ők azok az egyének, akik kiállnak az erőszak és visszaélés megállítása mellett és más ilyen nemes ügyek mellett is. Egyes esetekben ezeknél a nőknél időnként úgy tűnik, hogy nagyon érzéketlenek és nagyon analitikusak [elemzők] tudnak lenni; és néhányuk nagyon magas pozícióban van az üzleti életben. Nem mindegyik közülük. Még ha ezek a nők érzéketlennek is tűnnek, ők valójában, rendkívül érzékenyek, és az agressziójuk egy fajta reakció a roppant érzékenységük végett egy adott területre, és maguk köré nagyon szilárd védelmet építenek ki. Ezek a nők, ahogyan a többi archetípusnál is, hajlamosak az önmagukkal szembeni visszaélésre; kiváltképp alkohollal és tablettákkal.

A passzív (meg)sebzett nő

Ezen adott nővel gyakran úgy lehet találkozni, mint egy passzív agresszív személyiséggel. Ezt a személyiség típust be lehet sorolni más kategóriákba is, abban az értelemben, hogy manipulatív lehet, szándékosan elrendezi maga körül úgy a körülményeket/helyzeteket, hogy másokat nagyon is tudatába hozzon a hiányosságaiknak... ők gyakran a csöndes hallgatók vagy csöndes gyógyítók, és ki fognak kapcsolni vagy nem adnak ebből az oldalukból betekintést egy vagy több hétig, vagy talán kevesebb. Sőt egyesek azt mondják, hogy könnyebb kezelni az agresszív archetípust, mint a passzív agresszívet, azért mert ez olyan, mint borotvaélen táncolni. Ez a személy egy időzített bomba legbelül és soha nem lehet tudni, hogy mikor fog robbanni/lecsapni. A passzív agresszív veszélye az, hogy magáé fogja tenni a haragját, el fogja zárni az érzelmeit, amelyek érzéketlenné teszik őt mások valódi szükségleteire a környezetében, kiváltképpen azokra, akik a legkedvesebbek és a legközelebb állnak hozzá, olyanokra mint a gyerekek, közeli családtagok és barátok, ez elkezd kifejleszteni egy nagy űrt/szakadékot a kapcsolataiban, és aztán nagyon össze fog törni, mert a gyermekei/családja/házastársa nem fogja támogatni őt vagy esetleg a férje elfut előle és valaki mással viszonyba kezd, vagy lelép… stb.

A bölcs aspektus vagy átalakult aspektus az a nő, aki kapcsolatba lép a haragjával, és a bölcs ”agresszív” archetípus megtanulja azt, hogy hogyan használja ezt motivációra, hogy előrelendítse magát az elején, azáltal, hogy átalakítja ezt egy pozitív mozgató erővé. A bölcs passzív agresszív (nő) már nagy mennyiségű érzelmi érettséget sajátított el. Megtanulta a kommunikáció fontosságát, konstruktívan és teremtő módon foglalkozik a konfliktussal, szintén foglalkozik a múltból eredő sebeivel, csak úgy, mint az agresszív archetípus körüli tökéletességre való törekvéssel(perfekcionizmus) és a kontrollálással is foglalkozik. Szintén meg fogja tanulni, hogy hogyan különítette el a viselkedése más emberektől és hogyan választotta le az emberiség maradékáról, rosszabbítva a helyzetét. (Ha átdolgozta magát ezeken a témákon, akkor), jól csinálhatja ezeket egy olyan pozícióban, mint a tanácsadó, vagy pszichológus, azért, hogy segítsen másoknak is felülkerekedni az énen.

MESTER ISTENNŐ

Ezeknek az archetípusoknak az összes bölcs aspektusa. (Olyan nő, aki már meghatalmasodott önmagában, teljessé vált.)

Kuthumi
Eloff©lightweaver