Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

Pallasz Athéné

2019-03-22

A felemelkedett mester

 Pallasz Athéné.jpg

 Kép forrása: Pinterest.com

 

Mítoszai nagyon korai időkből erednek, ezek emlékek a Föld egy korábbi Arany Korából (Athéné esetében ez az atlantiszi időkig nyúlik vissza). Évezredekkel később azonban az emberek elkezdték emberi vonásokkal felruházni, mivel a fejlődésük alsó ívén (teljesen anyagba süllyedvén) nagyrészt elveszítették a spirituális látásmódjukat. Ez magyarázza, hogy a mitológiai és a valódi Pallasz Athéné nem minden esetben fedi egymást.

Pallasz Athéné az Igazság Templomának főpapnője volt Atlantiszon. A sziget bukása után ő őrizte az Igazság Lángját az ókori Hellászban. Jelenleg a Karma Urainak egyike, a Karmikus Tanács tagja, itt az 5. (smaragdzöld) sugarat képviseli.

Athéné segíthet megtalálni önmagunkban az igazságot és kimondani azt. Mindemellett támogatja az Igazságért és az önzetlen ügyekért folyó harcot. A mottója: „Testesítsd meg az Igazságot!”

Athéné éterikus szentélye az Igazság Temploma, amely Kréta szigete felett lebeg. Ezt Hilarion mesterrel (az 5. sugár csohánja) osztja meg. Az oszlopokkal és márványlépcsőkkel díszített templom nagyon hasonlít az athéni Parthenonra. Számtalan tanteremmel rendelkezik. Kozmikus törvényeket, matematikát, gyógyítást, zenét, szakrális geometriát, isteni alkímiát stb. tanulhat az, aki oda látogat. A központi oltáron arany tartóban az Igazság intenzív és fényes zöld lángja ég.

Athéné és Hilarion együtt irányítja az Igazság Testvériségének munkáját, ami az 5. sugáron munkálkodó angyali lényeket és a még fel nem emelkedett (két megtestesülés között lévő, vagy alvás közben finomabb testben megjelenő) lényeket takarja.

Más források a 12. (arany) sugár csohánjaként is említik.

Pallasz Athéné Lady Nada és Kuan Yin kíséretében a női sugarat horgonyozza le a Földön.

Ikerlángja: A Mahacsohán. Ő a 7 alapvető sugár feje, nevének jelentése: „Nagy Úr”.


Miben segíthet?

Bátorság; bölcsesség; inspiráció, kreativitás, művészetek (festészet, szobrászat, zene…); az Igazság elérése; jogi és polgári ügyek; tudományos és technikai képzettségek; személyes erő és vezetés; béke (a háború megelőzése); kézművesség (fazekasság, fonás, szövés…); stratégia, taktika, logikus gondolkodás; kapcsolódás az Isteni Elméhez (tisztántudás); önbizalom; leleményesség; az Egó legyőzése és megszelídítése; pozitív gondolkodás; ötletek megvalósítása; diplomácia, vitás ügyek megoldása; védelem, biztonság (pszichikai és fizikai); felülemelkedni a drámán; határok meghúzása.

Pallasz Athéné1.jpg
  Kép forrása: Pinterest.com


Forrás: Kristály Angyal