Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

ELRAGADTATÁS ÉS A MÁSODIK ELJÖVETEL

2024-04-02

Mi a különbség az elragadtatás és Krisztus második eljövetele között?

Jézus végidők.jpg

 

ELRAGADTATÁS ÉS A MÁSODIK ELJÖVETEL

 

Mi a különbség az elragadtatás és Krisztus második eljövetele között?

 

Az elragadtatás és Krisztus második eljövetele hasonló, de mégsem azonos események. Jézus mindkét alkalommal visszatér, és mindkét történés az utolsó időkben következik majd be. Mégis alapvető fontossággal bír, hogy különbséget tegyünk köztük. Összefoglalásul elmondhatjuk, hogy az elragadtatáskor a felhőkig jön vissza Krisztus, hogy elragadja az igazakat a földről Isten haragja elől. Ezzel szemben a második eljövetelkor a földre tér vissza Krisztus, hogy véget vessen a nagy nyomorúságnak, s győzelmet arasson az Antikrisztus és a gonosz uralma fölött.

 

Sokan összetévesztik az elragadtatást Krisztus második eljövetelével. Néha nehéz eldönteni, hogy egy-egy igevers az elragadtatásról vagy Krisztus második eljöveteléről (visszajöveteléről) szól-e. Márpedig a végidőkről szóló bibliai próféciák tanulmányozása során nagyon fontos különbséget tenni a két esemény között.


Elragadtatás alatt azt értjük, amikor Jézus Krisztus visszatér, hogy elragadja a földről a Krisztusi-lelkeket. Az elragadtatásról az 1 Thesszalonika 4:13–18 és az 1 Korinthus 15:50–54 versekben olvasunk. Azok a krisztus hitűek, akik addig meghaltak, feltámadnak, és a még élő hívekkel együtt találkoznak az Úrral a levegőben. Mindez egy szempillantás alatt következik majd be. Jézus második eljövetele alatt az az esemény értendő, amikor Jézus visszatér, hogy legyőzze az Antikrisztust, elpusztítsa a gonoszt, és megalapítsa ezeréves királyságát. Jézus második eljöveteléről a Jelenések 19:11–16 versekben olvasunk.


Az elragadtatás és Krisztus visszajövetele közti fontosabb különbségek a következők:


1) Az elragadtatáskor krisztus hitűek a levegőben találkoznak az Úrral (1 Thesszalonika 4:17). Krisztus második eljövetelekor a krisztusi lelkek az Úrral együtt visszatérnek a földre (Jelenések 19:14).


2) Krisztus visszajövetele a nagy és rettenetes nyomorúság után következik be (Jelenések 6–19 részek). Az elragadtatásra a nyomorúság előtt kerül sor (1 Thesszalonika 5:9; Jelenések 3:10).


3) Az elragadtatáskor Isten magához ragadja, s ezzel mintegy kimenekíti a földről az igazakat (1 Thesszalonika 4:13–17; 5:9). A második eljövetelkor a hitetleneket távolítja el a földről az Úr, így gyakorolva ítéletet fölöttük (Máté 24:40–41).


4) Az elragadtatás titokban és hirtelen következik be (1 Korinthus 15:50–54). A második eljövetel mindenki számára láthatóan zajlik majd (Jelenések 1:7; Máté 24:29–30).


5) Krisztus második eljövetele mindaddig nem történik meg, amíg az utolsó időkben várható néhány másik esemény végbe nem ment (2 Thesszalonika 2:4; Máté 24:15–30; Jelenések 6–18. részek). Az elragadtatás hirtelen esemény, amely bármelyik pillanatban bekövetkezhet (Titusz 2:13; 1 Thesszalonika 4:13–18; 1 Korinthus 15:50–54).

 

végitélet jézus.jpg

 

https://www.gotquestions.org/