Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

Feltétel nélküli szeretet

2018-12-20

Neale Donald Walsch: Beszélgetések Istennel (részlet a könyvből)

új szív d.jpg

Kép: Pinterest.com

 

 

Feltétel nélküli szeretet

 

Mivel a szeretet feltétel nélkül való, nincs senki és semmi Isten országában, aki, vagy ami felsőbbrendű volna. Nincsenek rangsorok vagy hierarchiák, nincsenek olyanok, akik másoknál több szeretetet kapnak. A szeretet mindig teljes. Nem lehetséges egy kicsit szeretni, vagy éppen nagyon szeretni. A szeretet nem bontható mennyiségi tényezőkre. Lehet szeretni különböző módokon, de nem különböző mértékben.


Soha ne feledd!
A szeretet nem számszerűsíthető.


Mint mondtam, ti meg Én egyek vagyunk. És ez így van. Képemre és hasonlatosságomra teremttettetek. Így aztán ti is szeretet vagytok. Szeretet - vagyis Azok, Akik Valójában Vagytok. Nem kapjátok a szeretetet, hanem ti vagytok az, amire olyannyira sóvárogtok. Ez a nagy titok, és ennek a titoknak a birtokában megváltozik az emberek élete.
Az emberek egész életeket töltenek azzal, hogy megszerezzék, ami már az övék. Az övék - mivelhogy ők maguk az!


Hogy szeretetek legyen, ahhoz semmi mást nem kell tennetek, mint hogy ti legyetek a szeretet.


Ti vagytok a szeretteim. Mindegyikőtök. Egyikőtök sem szeretetre méltóbb másoknál, mivel egyikőtök sem több Belőlem, mint mások - bár egyesek többre emlékeznek Belőlem, és így többre önmagukból.
Így hát ne feledkezz meg magadról - ne feledd el magad!
Légy szeretett - légy a szeretet a Rám való emlékezésben.
Mert mindannyian az Én részeim vagytok, Isten Testének tagjai. És amikor felidézed, Aki Valójában Vagy, ismét az Egy Test tagjává leszel.

 
Egy Test van csupán.
Egyetlen Lény.
Egyetlen Lét.
Soha ne feledd!


Mivel nincs Felsőbbrendűség, nincsenek olyanok, akik többet tudnak másoknál, sem olyanok, akik kevesebbet. Csak olyanok vannak, akik többre emlékeznek, és olyanok, akik kevesebbre abból, amit mindig is tudtak.


Most ismét elmondom az igazságot: a Szeretet nem ismer feltételt. Az élet örökkévaló. Istennek semmire nincs szüksége. És te a csoda vagy. Isten emberré lett csodája.


Ez az, amit mindvégig tudni akartatok. Ez az, amit valaha tudtatok a szívetek mélyén, és amit az elmétek elutasított. Ez az, amit időről-időre suttogott a lelketek, a tested és a testek körülötted elnyomták a hangját.


Felszólítottak, hogy tagadj meg Engem, éppen azon vallások révén, melyek arra ösztönöznének, hogy megismerj. Mert azt mondták neked, hogy nem Én vagy, és Én nem te, és hogy ennek még a gondolata is bűn. Nem vagyunk egy - mondják - a Teremtő és a teremtett. Ám pontosan az attól való elzárkózás okozza az élet minden fájdalmát és minden keservét.


Most arra ösztönözlek, hogy találkozz a Teremtővel.
Meg fogod találni a Teremtőt - odabenn.