Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

A FELEMELKEDÉS LEGNAGYOBB AKADÁLYAI

2021-11-14

Az önzés és a gőg

ang maszk.jpg

Kép forrása: Pinterest.com 

 

 

A FELEMELKEDÉS LEGNAGYOBB AKADÁLYAI :

Az önzés és a gőg

 

Semmi sem veszedelmesebb, kedves emberek, mint a gőg, mivel az a szellem betegsége, melytől meg kell szabadulnia.

 

A gőg olyan mint a választóvíz, átmarja a szellemet, s abban nagy károkat okoz, megátalkodottá teszi a szívet, lezárja a szellemi szemeket, elzárja a szellem előtt az isteni élet útját. A gőg sohasem ismeri fel magát, a legjobbnak képzeli és a legjobban szereti önmagát. Majdnem minden emberben és szellemben megvan ez a betegség; ez a legnagyobb akadálya a felfelé való emelkedésnek.

 

Ó emberek, vigyázzatok magatokra, és ha a gőgnek ezt a faját felfedezitek magatokban, akkor tépjétek azt ki gyökerestül.

 

A szeretet és az alázatosság a gőg ellenszere, azokba kapaszkodjatok!

 

Ha valami jót cselekesztek, akkor köszönjétek meg Istennek, hiszen ti ilyenkor csak az Ő eszközei vagytok.

 

Az önzés még a szellemek között is valóságos ragály; ez a gőg atyja, amely a legtöbb szellemhez még hozzátapad. Az önzés minden jó csírát elöl. Sokat kell még a magas szellemeknek mondaniuk, hirdetniük és írniuk, sok példát kell a szellemvilágból e lét alaphiba büntetéséről szemléltetniük, amíg megfordultok ti emberek! Az öngyilkosság az önzés következménye: az öngyilkos túlságosan szerencsétlennek látja önmagát, helyzetét tehát meg akarja javítani.

 

Egyszóval minden más hibája az embereknek szintén az önzésből és a gőgből származik.

 

Vigyázzatok tehát gyermekek szellemetek minden gondolatára, hogy az szeretetteljes és nemes legyen; ne engedjétek magatokhoz férkőzni az önzést, amely éjjel jön, mint a tolvaj. Közületek mindenkinek voltak már többé-kevésbé önzésből eredő gondolatai. Irtsátok ki azokat, óvakodjatok komolyan, mert azok megbénítják szellemetek világosságát és erőit.

 

 

Részlet az Adelma írómédium által írt „Elmélkedések könyve” című kötetből