Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

LAO TZU ÜZENETE

2024-05-30

MIÉRT VAN VÁLSÁGBAN ANNYI FÉNYMUNKÁS ÉLETE?

LAO TZU.jpg

 

LAO TZU ÜZENETE

 

MIÉRT VAN VÁLSÁGBAN ANNYI FÉNYMUNKÁS ÉLETE?

 

JJK: Ami engem aggaszt, az az a kérdés, hogy miért van az, hogy oly sok magasan tehetséges fénynagykövet, gyógyító és olyanok, akik már hosszú ideje „sikeresen” dolgoznak energetikailag, most a saját problémáikba merültek. Néhányan semmibe veszik  ezt - mások jelentős visszaesést szenvednek el. Magam is többször tapasztaltam a környezetemben, hogy a rendkívül tehetséges emberek hirtelen sötétségbe fordulnak.

 

Miért?

 

LAOTZE: Bölcs az, aki fokozatosan megszelídíti a démonait. Bölcs az, aki csendes megfigyelőként viselkedik az ötleteivel, sebeivel és véleményével szemben. Bölcs az, aki nem halogatja a gyógyulását, és mégis nyugodt marad a tetteiben.

 

Szeretteim, legyetek bölcsek!

 

Ma minden embert az élet Forrásához vezetnek.

 

A Forrás nem tesz különbséget a nagy tehetségű és a kevésbé tehetséges emberek között. Ebben az időben a Forrás mindenkinek felajánlja a lehetőséget, hogy felismerje azt, amit korábban nem ismert fel.

 

Különösen a nagy feladatokkal megbízott embereket nézik meg most alaposan, és arra vezetik őket, hogy közelebbről is megvizsgálják magukat. Ha mester akarsz lenni vagy mesterré szeretnél válni, mindig fel kell készülnöd arra, hogy teljesen átadd magad a folyamatnak.

 

JJK: „Amit össze szeretnél tömöríteni, azt előbb hagynod kell kitágulni!” Ma olvastam egy Lao Tzu mesternek tulajdonított kijelentést.

 

LAO TZU: Ez a „kiterjesztés” leírja, hogy miről is van szó. Sok fényhordozó az elmúlt években elhanyagolta saját átalakítási munkáját.

 

Miközben nagy erővel és gyakran nagy sikerrel folytatták „gyógyító” tevékenységeiket és feladataikat, önreflexiójuk elsorvadt. Az eredmény az öngyógyítás hosszú szünete lett.

Most ezek az emberek erre emlékeznek, és a saját problémáikba keveredtek. A Forrás kozmikus fénye kezd feloldani minden árnyékot - hacsak az ember szándékosan nem tart tőle távolságot.

 

JJK: Miért áll ellen oly sokan közülük a saját átalakulásuknak, vagy miért váltanak át egyesek még a másik táborba is?

 

LAO TZU: Azok az izmok, amelyeket nem mozgatnak, elsorvadnak. Ez legrosszabb esetben fizikai mozdulatlansághoz vezet. Ha ez megtörténik, nagyon nehéz összeszedni magunkat. Ugyanez vonatkozik a spirituális gyakorlatokra is. Aki hosszú ideig nem csinál semmit vagy nagyon keveset, az elveszíti a gyakorlatot, és fennáll a veszélye, hogy belecsúszik az alantas világba és a sötét látásmódba.

 

Most sok ilyen ember szembesül azzal, hogy nem hajlandó átalakulni, és ez nagyon különböző reakciókhoz vezet. Az igazi alázat és az önreflexió hozzáállása a legmegfelelőbb válasz erre, egy olyan válasz, amit csak nagyon kevesen akarnak megadni.

 

Miről szól az átalakulás?

 

JJK: Miről szól valójában ez az átalakulás? Hogyan közelíthetik meg az emberek a félelmeiket, ha félnek?

 

LAO TZU: Azzal, hogy csendben és ítélkezés nélkül szemléljük a félelmeinket.

 

JJK: De mi van azokkal az emberekkel, akiknek a félelmei olyan nagyok és jól elrejtettek őket, hogy lényegében mindent tagadnak, ami a félelemmel kapcsolatos, és képtelenek azt átgondolni? Ismerek elég embert, akik sztereotipikusan azt állítják, hogy nekik már nincsenek félelmeik?! Ezek olyan mélyen el vannak rejtve, hogy az emberek nem férnek hozzá, vagy nem tudatosul bennük.

 

LAO TZU: Az út az, ami a célodhoz vezet, és nem az aktív cselekedeteid vagy a felismerésed.

 

Csak akkor kezdődhet meg a kitágulás, ha minden „ összepréselődött” - vagy fordítva. Azokat az élettapasztalatokat, amelyeket az ember magának választott, meg kell élni, mielőtt a reflexióhoz való visszatérés megtörténhet. A magasan tehetséges fényhordozók számára, akik most más utat választanak - ahelyett, hogy közvetlenül a fénybe térnének vissza - ez azt jelenti, hogy pontosan így döntöttek.

 

Tudatosan vagy tudattalanul, minden ember az élet hajójáról a vágyai partjaira kerül.

 

A köztetek lévő mesterek most mestervizsgát tesznek. Ennek során az egónak teljesen el kell párolognia. Ezt a kihívást gyakran elutasítják, és a döntő fontosságú kérdések felismeretlenek maradnak. Ahhoz, hogy az ego engedjen, némi meggyőzésre van szükség. Kényelmetlen feladni az elért eredmények kényelmét. A „siker” tehetetlenséget teremt az éretlen lelkekben, míg az érett lelkek a siker révén túlnőnek önmagukon. A növekedés mindig sok évtizedes folyamat, és egy lélek érése évezredekig tartó folyamat.

 

Cselekvés a tétlenségen keresztül

 

JJK: A következő mondatot is olvastam : „ Cselekvés a tétlenségen keresztül”. Mit jelent ez?

 

LAO TZU: Ne állj a saját fejlődésed útjába haszontalan tevékenységekkel - a fű magától nő, és a nyitott kérdések feltárulnak előtted. A lényeg, hogy cselekedj, amikor lelked egy sebzett része gyógyulásra szorul, amikor eljött a pillanat, hogy cselekedj, és ezt ne hagyd figyelmen kívül.

 

Várni arra, ami megjelenik, nem tétlenséget jelent, hanem éppen ellenkezőleg. Ez a legnagyobb figyelmet követeli meg tőled. A tiszta megfigyelés azt jelenti, hogy szeretettel gondoskodsz a gyógyításra szoruló sebekről, ítélkezés nélkül nézed azt, ami benned van, és gyengéden bánsz magaddal.

 

Csodálatos élmény saját átalakulásodat nem „munkaként”, hanem önmagaddal való szeretetteljes találkozásként megélni.

 

Kezdetben felmerülhetnek a saját démonaidtól való félelmek. De fokozatosan ez átváltozik a gyógyulás iránti mélységes vágyakozássá. Egy bizonyos ponton ez a vágyakozás nagyobb, mint bármilyen félelem.

 

JJK: Ez az első üzenet, amit LAO TZU MESTER-től kapok. Számít-e, hogy kitől kapok fényes üzenetet, vagy ez alapvetően kevésbé fontos, hiszen úgyis minden üzenet fényes?

 

LAO TZU: Ami számít, az az energia, amelyben az adott témára vonatkozó üzenet átáramlik rajtad. Mindig az üzenetküldő energiája áramlik bele. Ami megérinti az embereket, az nem annyira a szavak, hanem inkább a szavak közötti energia - néha szeretetteljes védelmet érzékelnek, máskor szigorúan elmarasztalják őket, és akkor megint a tisztaság energiája orientálja őket.

 

Minden arról szól, hogy elérjük az emberek szívét az adott témával, és megnyitjuk őket a Forrás fénye előtt.

Ezzel búcsúzom mára.

 

Ne hagyjátok félbe az elvégzendő munkát, és ne álljatok haszontalan tevékenységekkel a saját változásotok útjába.

 

LAO TZU

 

 

Jahn J Kassl

Forrás: https://lichtweltverlag.at/