Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

A bölcs uralkodik a csillagain

2018-10-17

A csillagok nem kényszerítenek, csak hajlamosság tesznek

csi. erő másolata.jpg

Kép forrása: Pinterest.com

 

DETERMINÁCIÓ - MÁGIA

A tétel, hogy a „csillagok nem kényszerítenek, csak hajlamosság tesznek”, s a rejtélyes utalás, miszerint „ a bölcs uralkodik a csillagain” egyedül a mágia fényében nyer valódi értelmet.
Mert a determináció ott végződik ahol a mágia kezdődik.
A determináció a létrejött okozatok világára vonatkozik. A mágia a láthatatlan okokat befolyásolja, az okok természetét változtatja meg, amelyekből az okozatok erednek.
A mágia képes rá hogy az ember ne csak nemzőerejével, hanem intellektusával is teremtsen. Életet hívjon létre az ideák világából, életet formáljon amely megjelenik, fizikai realitássá lesz, sőt döntően átalakítja sorsunkat. Ugyanez a képesség, aszerint, hogy milyen irányba vetítik, köt és old. Önmagát a jelenségekbe szövi, vagy visszavonja magát belőlük.

Zsarnoki csillagujjak csak addig parancsolnak sarokba bennünket ijedt, dadogó statisztaként, míg elhisszük, hogy az életnek van mellékszereplője. Míg elhisszük, hogy van olyan helyzet, olyan fizikai gátlás vagy terhelés, amely megakadályozhat bennünket életünk nagy művének létrehozásában, feltéve hogy létre akarjuk hozni e művet.
Mert valamilyen formában mindenki produkálhat.
Mindenki világító, melegítő, életmentő és életmegújító központjává lehet egy erőkörnek, amelyből merítenek, s amelynek fényét a visszaverődés törvényénél fogva megsokszorozzák. Aki fényt áraszt, az átfűti maga körül az atmoszférát, s ebben a hőben saját fénye is váratlan, csodálatos inspirációktól izzik fel.

 


 Szepes Mária