Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

ENERGIABLOKKOK

2024-02-12

HOGYAN LEHET ELTÁVOLÍTANI AZ ENERGIABLOKKOKAT?

 

energiatest.jpg

 

ENERGIABLOKKOK

 

Megnyilvánulások és következmények

 

Nem szabad azt gondolnod, hogy az energiablokk valami az ezotéria birodalmából származik. A blokkokat széles körben tárgyalják a pszichológiában. Úgy gondolják, hogy a szervezetünkben trauma és hosszan tartó stressz hatására keletkeznek. Úgy tűnhet, hogy az élmény már rég feledésbe merült, de a test sok éven át, sőt egy életen át „emlékezik” a történtekre. Ha eltávolítja a blokkokat, ez lehet az első lépés a múlt terheitől való teljes megszabadulás, az ember belső potenciáljának felébresztése és felismerése felé.
 

MI AZ AZ ENERGIABLOKK?

 

Az energiablokk hagyományosan két komponensből áll. Az első az agyba beépült negatív attitűdök és hiedelmek, amelyek megakadályozzák a racionális döntések meghozatalát, és ismétlődő kellemetlen helyzeteket és mindenféle problémát teremtenek. A második összetevő az izomfeszültség az emberi testben.
Példa erre egy gyermek helyzete, aki gyermekkorában gyakran szenvedett érzelmi bántalmazást. Az ilyen gyermekeknél gyakran megnövekedett az izomtónus a háton, a felső vállövön és a hasfalon. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy öntudatlanul összezsugorodtak és felemelték a vállukat, mintha megpróbálnának „elbújni” a saját testükben abban a pillanatban, amikor szüleik káromkodni kezdtek. A tudatalatti szinten pedig olyan gondolatok formálódtak, hogy a világ egy nem biztonságos hely, senkiben nem lehet megbízni, és minden ember, még a legközelebbi is, bármikor árulást követhet el
 

HOGYAN HATNAK AZ ENERGIABLOKKOK AZ EMBERRE?

 

Sajnos a szó szó szerinti értelmében vett energiablokkok blokkolhatják az ember potenciálját, megakadályozva abban, hogy fejlődjön és élvezze az életet.
 
A blokk a világ torz képe. Ha a világot másként látja, mint amilyen valójában, az ember elveszíti a racionális cselekvés képességét. Újra és újra ugyanazokat a helyzeteket vonzza magához. Ráadásul ez nem az univerzum ezoterikus törvényei miatt történik, hanem azért, mert maga az ember cselekszik egy bizonyos módon.
Például, ha egy nő átélte egy szeretett fél elárulását, akkor minden alkalommal, amikor új kapcsolatot kezd, ő maga is úgy fog viselkedni, hogy a férfi megcsalja, vagy teljesen elmegy (esetleg öntudatlanul botrányokat provokál, vagy nyílt flörtöléssel jár másokkal). ). Ugyanakkor szilárdan meg lesz győződve arról, hogy hipotézise csak beigazolódik, és a férfiakban semmilyen körülmények között nem lehet megbízni. És ez mindaddig folytatódik, amíg a nő úgy dönt, hogy eltávolítja negatív attitűdjét, és ennek köszönhetően meg nem változtat a viselkedésén.
 

HOGYAN LEHET ELTÁVOLÍTANI AZ ENERGIABLOKKOKAT?

 

Hogyan lehet eltávolítani a blokkokat úgy, hogy azok többé ne zavarják a normális, teljes életet? Lehetséges-e legyőzni a negatív forgatókönyveket? A pszichológusok biztosak abban, hogy ez lehetséges, és a probléma megoldásának a következő módjai vannak:
 
  1. Munka a testtel. Ha egyesével eltávolítja az izomfeszültséget, akkor az agy fokozatosan megszabadul a negatív attitűdöktől. Ez a módszer testorientált terápiát foglal magában. Az edzés során az ember elkezdi felismerni, hogy testében pontosan hol vannak izombilincsek, megérti, mikor jelentek meg, és milyen szimbolikus jelentéssel bírnak.
  2. Munka pszichológiai attitűdökkel. Általában a kognitív terápia technikáival hajtják végre. A pszichoterapeuta segít a páciensnek megtalálni negatív attitűdjeit és megszabadulni tőlük, hogy új, produktívabb és az alkalmazkodást elősegítő hiedelmeket „telepítsen”.
 
Az integrált megközelítés segít a jobb eredmények elérésében, vagyis a testtel és a lélekkel való egyidejű munkavégzésben. Elkezdhet önállóan dolgoznimegerősítések, önelemzés és egyszerű mozgástechnikák segítségével. A tánc és ajóga nagyon hasznosak a blokkok kezelésében.
 
Az energiablokkok eltávolításának leggyorsabb módja azonban szakember segítsége. Célszerű pszichoterápián részt venni, amely testorientált technikákat foglal magában. Ne féljen: néha csak pár hónapos intenzív munka önmagán egyszer s mindenkorra jobbá teszi az életét!