Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

Fontos akupresszúrás pont

2021-09-13

Masszírozd ezt a pontot, hogy megszűnjön a szorongás!
harmadik szemes.jpg
Kép forrása: Pinterest.com 
 
 
Fontos akupresszúrás pont
 
Masszírozd ezt a pontot, hogy megszűnjön a szorongás!
 
Van egy pont a homlokunkon, amit ha egy percig masszírozunk, hatékonyan csökkenti a feszültséget. Ráadásul ennek a pontnak a stimulálásával javul a vérkeringés, csökken az izmok feszültsége, valamint endorfinok, azaz boldogsághormonok szabadulnak fel az agyban.
 
Hol található ez az akupresszúrás pont?
 
Keresd meg a két szemöldököd között épp félúton lévő középpontot, kicsit közelebb az orrnyereghez, mint a homlokhoz. Ezt masszírozd egy percig, hogy elérd a fent említett pozitívumokat, és megszabadulj a stressztől! Amellett, hogy ilyen csodás hatást fogsz elérni vele, ez a masszázs rövid idő alatt megnyugtatja az elmét.
 
Fejfájás és krónikus fáradtság ellen is bevethető a nap bármely szakában. Emellett csökkenti a szemnyomást, és elűzi az álmatlanságot. Csökkenti az orrmelléküregek fájdalmát, és megszüntetheti az orrdugulást.
 
pont.jpg
 
Segít könnyebben elaludni.
 
Mivel pozitív hatásai redukálnak szinte mindent, ami zavarhat az elalvásban vagy a nyugodt álomban, lefekvés előtt érdemes elvégezni ezt a gyakorlatot.
 
Kezdd azzal, hogy kényelembe helyezed magad.
 
Találd meg a két szemöldök közti pontot, amit fent szemléltettünk is.
 
Rengeteg feszültség gyülemlik fel a fejnek e részén, nem véletlen tehát az sem, hogy ha valaki stresszes, fáj a feje, ösztönösen idekap.
 
Helyezd erre a pontra a két mutatóujjadat egymás mellé, nagyjából a szemöldök eleje alá, és alulról felfelé irányba kezdd el masszírozni.
 
Ezt csináld 45 másodpercig, de semmiképp sem erős nyomással. Ha kellemetlen érzés, az már túl erősnek számít. Ha befejezted, ne vedd el az ujjaidat erről a pontról.
 
További 5 percig ülj vagy feküdj nyugodtan, és egyszerűen csak gyakorolj enyhe nyomást ugyanerre a pontra. Lélegezz mélyeket be és ki, relaxálj.
 
Extra tipp a hatékonyságért
 
Érdemes a masszázs során nyugtató hatású, növényi illóolajat használni. Az eukaliptusz aroma segít megnyitni a légutakat, de ha alvásproblémákkal küzdesz, javasolt olyat használni, amiben nyugtató hatású összetevők vannak.
 
 
(Ha mostanában nem tudsz jól aludni, az annak is lehet az oka, hogy jelenleg nagyon erős energiák érkeznek, amelyek stimulálják a tobozmirigyet, próbáld ki a melatonint, amely természetes szerként könnyítheti az alvást.)
 
 
 
 
Forrás: https:zoldujsag.hu