Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

Miről mesélnek a mítoszok

2018-11-06

Túlélő istenek

 Miről mesélnek a mítoszok.jpg

 Kép forrása: Pinterest.com

 

Lehet, hogy valaha egy időben több eltérő szintű fejlettségű nép élt a Földön, s azok, akik előre látták a veszélyt, megpróbálták figyelmeztetni a többieket? Lehet, hogy a megmenekülő tudósok vitték el az ismeretek töredékét a túlélő, de kisebb tudású népekhez? A kérdésekre nincs hiteles válasz, de gondoljuk csak el, mi maradna meg a mi híres mai civilizációnkból, ha olyan katasztrófa érné, mint ez a valamikori lehetett?


A mítoszok is arról mesélnek, hogy egy pár menti meg az élőket, a Bibliában például Noé és felesége, Walesben Dueiwen és Dueiwich, az íreknél Bit és Birren. Máshol olyan "istenek" segítették a túlélőket, mint például a kohászat és a mezőgazdaság tudományát a mexikói indiánokhoz elhozó Quetzal-coatl.


Az emberek szívesen hisznek abban, hogy nagyszerű lények leszármazottai. A különböző népek mítoszai olykor meghökkentő elemeket tartalmaznak az emberiség eredetét, s a tudását magyarázó történetekben. Az arizónai hopi indiánok például emlegetnek egy, a Csendes-óceánba merült kontinenst, amelyet Kasskarának hívnak. Ebből, amikor elsüllyedt, csak a Húsvét-szigetek maradtak fenn. A hopik egy vezetőjét, Fehér Medvét sikerült szóra bírni, aki elmondta, hogy két földrész népeinek háborújával kezdődött a pusztulás. A megmenekülésben nagyhatalmú lények, a kacsinák segítették őket. Ma is készítenek kacsina-babákat a tiszteletükre, ezek űrsisakos, szkafanderes lényekre emlékeztetik a szemlélőt.
A brazíliai mongulala törzs története is bővelkedik csodás eseményekről, idegen lényekről szóló beszámolókban. Nagyhatalmú idegenek jöttek egy Svertának nevezett őshazából. Az ősatyák családostul érkeztek, de hatszáz év után visszatértek otthonukba. Az idegenek madárnál gyorsabban repültek, mágikus köveikkel a távolba néztek, és nagyszerű föld alatti lakóhelyeket hoztak létre. Az istenek távozását úgy írják le: "elhamvadt aranyfejű hajójuk, mint a csillag az égen".


A túlélők élet-és tudásmentő missziója hozta létre az olyan, máig is csodálatot keltő, hatalmas építményeket, mint az egyiptomi és a közép-amerikai piramisok. Kis szépséghiba, hogy ezek több ezer évvel a feltételezett atlantiszi pusztulás után épültek - de az ilyesfajta időeltolódások a rajongókat nem tántorítják el.

Forrás: http://www.freeweb.hu/beluard/index9_3.htm