Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

Totem állatok, erőállatok

2018-11-06

Az erőállatoknak több fajtájuk van

 Totem állatok, erőállatok.jpg

 Kép forrása: Pinterest.com

 

A totem állatok, erőállatok nagyon hasonlóak az angyalokhoz vagy más szellemi vezetőkhöz, attól eltekintve, hogy ezek állatalakban jelennek meg. Általában ugyanazt a feladatkört töltik be, mint az előbb említett, emberi alakban megjelenő szellemi vezetők. Az erő- és totemállatok nagyon erősen kapcsolódnak az indián kultúrkörhöz, de előfordulnak más sámánisztikus népeknél is.Nem szabad elfelednünk, itt energiákról van szó, a fizikai alak másodlagos. Az a fontos, amilyen tulajdonságokat az erőállat reprezentál. Az erőállatok ugyanúgy érzékelhetőek, mint az angyalok. Kifejezetten totemként ismerjük az indián törzsek és klánok erőállatainak csoportját. Az indiánok szerint 9 erőállat kísér.


Az erőállatoknak több fajtájuk van:


1. Élethosszig melletted lévő erőállat
Ahogy a neve is elmondja, születésünktől a halálunkig kísér minket. Ő a fő erőállatunk, némelyeknek azonban megadatott, hogy több fő erőállata is legyen. Erejével, hatalmával és bölcsességével, spirituális ajándékaival végig mellettünk áll, véd, vezérel bennünket.


2. Spirituális utazáshoz kapcsolódó erőállat
Ez az erőállat akkor jelenik meg az életedben, amikor fontos leckéket kell megtanulni, de nem marad örökké, csupán amíg megoldod a feladatod. Ez hetekig, hónapokig vagy akár évekig is eltarthat.


3. Üzenetet hordozó erőállat
Általában úgy érkezik, mint „derült égből villámcsapás”. Amint nincs rá szükséged, el is tűnik. Fontos információkat, bölcsességet hordoz magával, hogy adott szituációt meg tudj vele oldani. Üzenete telepatikus, intuitív vagy érzelmeken keresztül ér el. Figyelmeztetést is hozhat.


4. Árnyék erőállat
Ő már trükkösebb a többinél. A feladata a mi tesztelésünk. Leckéket kapunk tőle, amikből tanulhatunk. Ezek általában nem a legkönnyebb leckék, de a belőlük nyert tudás és bölcsesség felbecsülhetetlen. Az árnyék erőállat félelmeink és fóbiáink felszámolásában segít. Támogat, hogy szembenézzük fájó, régi emlékekkel, érzelmekkel és hogy túllépjünk rajtuk. Ezt a fajta erőállatot akadályként szokták jellemezni, de amint megoldódnak a dolgok, teljes vállszélességgel kísérnek és tanítanak tovább, immáron a fényes oldalon.


5. Gyógyító erőállat (erőállat medicina)
Ez az erőállat a gyógyítást szolgálja; legyen szó fizikai, lelki vagy mentális dologról, a segítségedre siet. A gyógyítók közelében gyakran vannak gyógyító erőállatok. Segítenek a tanulásban és a gyógyászati praxisban is.


Másfajta kategóriák is fellelhetőek, ezek nagyban függenek az adott nép kultúrájától és hitrendszerétől.


Az erőállatok, ahogy, már írtam, jellegzetes tulajdonságokkal bírnak. Ha vonzódsz egy állatfajtához, az már jele lehet annak, hogy közülük való az erőállatod. Az erőállat álmodban is megmutatkozhat. Többszöri alkalommal ugyanarról az állatról álmodni (ha nincs személyes kötődés, tehát pl. nem a kutyusod), szintén jele a kapcsolat jele lehet. Egy további módozata annak, hogy rájöjj az erőállatod kilétére, a folyamatos szinkronicitás, amikor szinte állandóan összefutsz az adott állattal, képeken, tévéműsorokban, könyvekben, zeneszámban stb. Meditációk is szólnak a vele való kapcsolatfelvételről. A horoszkópok nevei (pl. oroszlán, kos, halak…) sem véletlenül lett az, ami. Az erőállat egyik egyede (fizikai formában) meg is haraphat; ilyenkor azt próbálgatja, hogy elbírsz-e az erejével. Számos dolog utal tehát arra, hogy, hogy fel akarja venni veled a kapcsolatot. Az erőállatunk is bírhat gyengeséggel, ezzel rávilágít a saját gyengeségeinkre. Fejlesztő hatásukat a mi spirituális fejlődésünkért veti be.


Például a Medve erőállat a valaha élt összes medve összegyűjtött bölcsességét és tudását nyújtja feléd. Csak néhányat említve, a Medve a gyógyító erőt, az erőt, a tanítást, a bölcsességet és a védelmet jelképezi. Az Oroszlánról a vezetői képességek, a bátorság és az erő jut eszünkbe, míg a Kígyó (ha eltekintünk a rossz reklámtól) a gyógyító erőket, az átalakulást, a beavatást és a bölcsességet szimbolizálja.


Még valami… Az erőállatok nemcsak fizikailag létező állatok lehetnek, hanem kikerülhetnek a legendás, mitikus lények közül is (pl. pegazus, unikornis, sárkány, főnix).


 


Forrás: Kristály Angyal