Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

A BŐSÉG CSATORNÁI

2023-09-22

Bőségteremtés

 bőség energia.jpg

 Kép forrása: Pinterest.com

 

A BŐSÉG CSATORNÁI

 

Minden egyes nappal egyre jobbá és jobbá válok

 

A bőség tudatú ember csak a minőséggel, a magasabb rendű dolgokkal elégszik meg. Inkább legyen kevesebb, de az minőségi legyen. Ha valami olcsó, nincs ára, akkor valószínűleg értéke sincs. A legmagasabb minőség elve: Mindenből a legjobbat szerzem meg magamnak. Mindenben legyél első osztályú, a legjobb, cselekedj a legjobb tudásod szerint. Tartsd magad a legjobbnak és legyél az. Ehhez tanulnod és fejlődnöd kell! Ha úgy gondolod „ez jár nekem”, akkor az lesz is. (19. csatorna is kapcsolódik: Amire szükséged van, arra költeni kell. Szolgáljon az eszköz.)

 

Gondtalanság, jótékonyság törvénye

 

Ha - átmenetileg - nincs pénzed, akkor is tudatában kell lenned a gondtalanságnak, hiszen tudod kezelni a helyzetet (ld. lehetségesség elve). Ez nem csak bankszámlán tartott pénz függvénye, hanem egy állapot, amit el kell érni. Jótékonyság alatt a környezetedben élőknek és a veled találkozó embereknek nyújtott segítséget értjük. Tudni kell mindent átadni, megosztani másokkal, amivel csak rendelkezel (tudás, szeretet, pénz, figyelem, törődés, stb). Aki ad, az kap is. Tanulj és add tovább tudásodat! Igazán az a sajátunk, amit át is tudunk adni másoknak.

 

Szükség és szolgálat

 

Hogyan szolgálhatnám a világot? Hogyan segíthetnék az embereknek? Az energiák megnyílnak, minél többet segítesz, annál jobb emberré válsz. A segítség szívből kell, hogy jöjjön! Fontos az életfeladat megtalálása, mert mindenki ilyen feladattal jött a világra, ezzel nyer értelmet az élete. Ha ez nincs meg, akkor nem ott vagy, ahol lenned kellene. Mindenben örömet kell találni, így a munkában is (ezáltal több kedvvel, energiával végezzük).

 

Örülök mások sikereinek

 

Az irigységet ki kell törölni a gondolkodásunkból, mert belső feszültséget kelt. Ha felismered, elmúlik, ha küzdesz ellene, megerősödik. Ha valaki sikert ért el, örülj neki, gratulálj és kérdezd meg, hogyan csinálta? Sikeres emberek társaságát kell keresni és figyelni őket, hogyan öltöznek, járnak, cselekednek, beszélnek, stb. Számíts mindig a legjobbra és az megtörténik! Ezzel beállsz a jó irányba és meglátod a lehetőségeket.

 

Minden kudarc a siker lehetősége

 

A kudarc tanulás, mögé kell nézni, át kell gondolni a történteket. Lehet, hogy valamit nem jól csináltál, vagy nem szereted csinálni, így azt meg kell változtatni. Ez egy lépcsőfok a siker és a személyiség-fejlődés felé, közelebb juttat a célodhoz. Találj olyan munkát, amit szeretsz csinálni! A negatív gondolatokat pedig ki kell törölni, mert csak hátráltatnak!

 

Hála, nagylelkűség

 

A hála nagy erő. A hála érzését fel kell kelteni szívedben, mert aki hálás, az örül. Életcél az öröm, szeretet elérése. Minél hálásabb vagy, annál inkább bőségben élsz. Adj hálát, hogy élsz, vannak szeretteid, meleg van, világítás van, stb. Aki hálás, az nagylelkű. Aki nagylelkű, az bőkezű minden szempontból (pénzügy, szeretet, stb.). Adj! És adj többet, mint amennyit kapsz.

 

Boldogság, emberség

 

Azért születtünk a Földre, hogy boldoggá tegyünk másokat. „Akard mások boldogságát, és boldog leszel, akard saját boldogságod, és boldogtalan leszel” Az élet mindig a jó irányba mozdul, ezért jönnek a lehetőségek. Elsődleges cél a boldogságra törekvés. Úgy lehetsz emberséges, ha a környezetedben mindenkit szeretsz és boldoggá teszel.

 

Hajlíthatatlan szándék, szilárd elhatározás elve

 

Megmásíthatatlan döntést kell hoznod! Senki és semmi nem tántoríthat el. A célokat világosan, egyértelműen, alaposan körbejárva meg kell fogalmaznod és rögzítened. Írd le, rajzold le, fesd meg, a lényeg, hogy vizuálisan jelenítsd meg! Így minden nap tudsz vele foglalkozni, szem előtt lesz. Ha megakadt a folyamat, újra át kell gondolnod, mert lehet, hogy megváltozott, vagy rájössz, hogy nem is azt akarod.

 

Az ítélkezés befejezése

 

Nem ítélhetsz el, nem ítélhetsz meg senkit és semmit. Nincs jogod hozzá, hogy kritizálj, elítélj másokat. Türelem kell az abbahagyásához. A bőségben élő ember nem ítélkezik, helyette figyel, mérlegel. „Ne ítélj, hogy ne ítéltess”.

 

Tudatosság elve

 

A bőségben élő emberek tudatosan, tervszerűen cselekednek és nagy tudásúak, amivel nem kérkednek. Minél többet tudsz, annál kevésbé érhet meglepetés. A tudás olyan energia, amit mások is megéreznek és vonzza őket. Nagyon fontos a tervkészítés. El kell döntened, hogy hova tartasz, mit akarsz pontosan elérni, mennyit akarsz keresni, stb. Konkrét cél kell, akkor nem fogsz eltévedni.

 

Szeretet, luxus csatornája

 

Szeresd magad, társad, gyerekeidet, szüleidet, ügyfeleidet, tanáraidat, mindenkit, az egész világot. Ne adj könyöradományt, segíts legjobb tudásod szerint. Arra figyelj, hogy mire van szükséged, és annak megfelelően vásárolj. Váljon életmódoddá a luxus! Ez a lét természetes állapota, ezzel teremtjük meg a bőséget. Mindenkinek egyformán jár a luxus, így neked is. „Táncolj és megjön a zene” – Zorba.

 

Az általad megkeresett pénzzel szolgáld embertársaid javát, segítsd őket abban, hogy gazdagabbá, egészségesebbé váljanak, így válsz Te is azzá


Ha simán elosztogatod a vagyonod, azzal nem segítesz. Hozzá kell segíteni embertársaidat, hogy ők saját maguknak teremtsék meg a bőséget. Ne halat adj az éhezőnek, hanem tanítsd meg halászni!

 

Kerüld a negatív embereket és mondj nemet a negatív gondolatokra

 

Már az is elszívja az energiádat, ha hallgatod őket. Tudatosnak kell lenni, és bátran nemet mondani. Lehet, hogy változtatással jár, így ha kell, válts lakóhelyet, munkát, stb. Ne engedd, hogy a negatívizmus eluralkodjon a környezetedben.

 

Jin-Jang

 

Világunkban az ellentétes dolgok egyszerre vannak jelen, mint pl. nappal-éjszaka, jó-rossz, stb. Valamit nem tudunk megváltoztatni, ezeket el kell fogadni. Az élet velejárója a probléma, ami nem más, mint kihívás. A feladatot meg kell oldani, nem szabad rajta fennakadni. Ehhez őszinte kommunikációra van szükség. Ha segítség kell, kérd.

 

Életfeladat

 

Az életfeladatot meg kell találni, mert mindenkiek van valami feladata. Akkor találtad meg, ha tömören, egy szóban meg tudod fogalmazni. Lehet, hogy több időre is szükség lesz, de hosszú távú tevékenység. Csak az tud bőséget teremteni, aki megtalálta és ebben munkálkodik. Segít a meditáció, kineziológus, és a megfelelő légzéstechnika. A lényeg az ellazult állapot.

 

Kérdések alapelve

 

Senkinek ne hidd el elsőre, amit mond. Kérdőjelezz meg mindent, nézz utána. Nem biztos, hogy jól tudja más, vagy nem jó szándékkal mondja. Nyílt, tiszta, őszinte kommunikációval lehet előre jutni. A vak hit nem jó, ezzel felelősséget hárítasz. A sikerorientált ember bevállalós, nem fél a veszteségtől, újra próbálkozik, ha elsőre nem sikerül. Tedd fel a kérdést: miért nem vagyok sikeres? A válaszok jönni fognak, főleg reggel, amikor még nyugodt, friss, alvásközeli állapotban vagy. Nézd meg, mi az akadály (ezzel már felhozzuk a tudatalattiból a tudatosba), majd meg kell változtatni.

 

Elfogadás – Ajándékozás elve

 

Nagyon fontos, hogy ne csak adni tudjunk, hanem kapni, elfogadni is. Ami még ennél is fontosabb: szívből tegyük mindezt! A kettőnek egyensúlyban kell lennie, így nyitjuk meg ezt a csatornát. Ahogy a szeretetre, ajándékra, dicséretre, pénzre igaz, ugyanúgy a kritikát is el kell tudni fogadni és tanulni belőle. A kritikán nem megsértődni kell, hanem elgondolkodni rajta. A kritikát másoknak is mondd meg, mert később problémát szülhet. Az emberek többsége kihasználja azt, aki csak ad. E kapcsolatokat érdemes megszakítani, illetve érdemes megvizsgálnod, hogy eléggé szereted-e magad. Ha nem, akkor másoktól sem várhatod el, hogy szeressenek. Aki sokat ad, meg akarja vásárolni mások szeretetét.

 

Pénz elköltése és a szolgálat

 

A pénz szolgál. A pénz életenergia, olyan, mint a vér, áramolnia kell. Ha bankba teszed, megáll az áramlás, akkor fial, ha szabadon járhat. Ne pazarolj, arra költs, amire tényleg szükséged van. Gyűjts össze fél évre elegendő pénzt tartalékba, hogy legyen mihez nyúlnod, ha valami történik. (baleset, munkanélküliség, stb.)

 

Cselekvés

 

Ez az egyik legfontosabb csatorna. A terveket meg kell valósítani (gondolat-szó-cselekvés) egyébként semmi értelme sincs. Tűzd ki a célt, találd ki mit szeretnél – gondold át, tervezd meg, mérlegelj –, majd itt és most cselekedj. Minden cselekedetnek hatékonynak és átgondoltnak kell lennie.

 

Hagyj fel a korlátozó szokásaiddal és a kapkodással

 

Az önkorlátozó gondolatokat, szokásokat és a negatív gondolatokat el kell tüntetni magunkból. Amint megjelenik gondolati szinten, ki kell cserélni pozitívval. A kapkodás, sietség a félelem egy formája (pl: „jaj, el ne késsek”). Ilyenkor leesik az energiaszintünk, és még több problémába ütközünk, illetve a meglévőket sem tudjuk lekezelni hatékonyan. A félelem az erőt gyengeséggé változtatja. Sorsodat a rendszeressé, szokásossá vált gondolataid alakítják. Írd össze korlátozó szokásaidat és cseréld ki újakra.

 

Értékek tiszteletben tartása

 

Örök törvények: igazság értéke, tisztességesség, őszinteség, szeretet, hit, odaadás, önzetlenség, jóindulat, szépség, egészség. Önfeláldozásra, mártírkodásra nincs szükség. Ajánld fel szolgálataidat, nézd azt, hol és hogyan tudsz a legjobban segíteni.

 

Aggodalom nélküli bőségtudat

 

Ne izgulj a jelenlegi anyagi helyzeted miatt! Ha magadénak érzed a tevékenységedet, akkor megy igazán, siker lesz belőle. „Honnan lesz rá pénz? Onnan ahol van.” Figyelmedet a bőségre irányítsd! Mondogasd a célodnak megfelelő pozitív állításokat. Vedd körül magad sikeres emberekkel, tanulj tőlük, olvass róluk, nézd meg, mit és hogyan csinálnak.

 

Mindig fejezd ki őszinte köszönetedet, nagyrabecsülésedet azok iránt, akik segítenek

 

Fontos a hála kinyilvánítása! (adás-vétel elve) Van, akit vagy amit nem lehet megváltoztatni, de amit lehet és nem jó jelenleg, azt módosítani kell.

 

Lendület, életerő

 

Törődj magaddal, szeresd magad, sétálj, dolgozz a földdel, jó minőségű ételt, italt fogyassz és minőségi ruhákba járj. Fontos az életigenlés. Most élsz nem a jövőben.
Türelem kell a változáshoz! A tudás rendező erő. Ha tudatos vagy, úgy rendeződik minden, ahogy szeretnéd.Aminek ellenállsz, az fogva tart, amivel szembeszállsz, az segít.