Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

A hoponopono

2018-10-24

A szeretet gyógyító ereje

 A hoponopono.jpg

 Kép forrása: Pinterest.com

A hoponopono olyan eljárás, amellyel el tudjuk engedni a bennünk lakozó mérgező energiákat, lehetővé téve ezzel, hogy ISTENI indíttatású gondolatok, szavak, tettek és törtésnések szülessenek
 
Szeretlek

..."Amikor elsősorban önmagad vagy, semmit sem tagadhatnak meg tőled, ami tökéletes, egész, teljes és javadra válik. Ha elsősorban önmagad vagy, akkor automatikusan megtapasztalod a tökéletességet isteni gondolatok szavak és cselekedetek révén.

Ha azonban mérgező gondolataidat engeded az első helyre, akkor automatikusan a tökéletlenséget fogod megtapasztalni: betegség, zűrzavar, neheztelés, depresszió, ítélkezés vagy szegénység formájában...."

dr. Ihaleakala Hew Len

Nos, ennél jobb indítást nem is lehet találni, íme az Isteni segített... Ez a kis idézet, ami a könyv társszerzőjétől származik, tömören és lényegretörően foglalja össze a hoponopono esszenciáját. Ez az érdekes kifejezés nem más, mint egy végtelenül egyszerű, -és saját tapasztalataim alapján biztosan állítom- remekül működő módszer életünk jobbá, egészségesebbé, békésebbé, harmónikusabbá tételéhez. Nem hiszem, hogy bárki is többre vágyna manapság...

Mialatt olvastam a könyvet, már akkor éreztem, hogy óriási szükségem van a leírtakra. Természetesen rögtön ki is próbáltam, hogyan működik a módszer, hiszen mágiával foglalkozó emberként azonnal egyértelmű volt számomra micsoda hatalmas kincset kapott az emberiség a két szerzőtől. Nincs hókusz-pókusz, nincs varázslat, csak az elme csodálatos hatalma /ami a mágia lényege.../. Hiszen gondolom minden kedves a honlapra tévedő  olvasó számára nyilvánvaló, hogy nem a fizikai testünk uralja szellemünket, hanem fordítva: szellemünk uralja testünket és alakítja  a bennünket körül vevő anyagi világot. Egészen pontosan saját világunkat, és itt kezdődik a hoponopono lényege.

"A hoponopono olyan eljárás, amellyel el tudjuk engedni a bennünk lakozó mérgező energiákat, lehetővé téve  ezzel, hogy ISTENI indíttatású gondolatok, szavak, tettek és törtésnések szülessenek."

"Ez egészen egyszerűen azt jelenti. -jól lenni-illetve hibát kijavítani. Hawaii őslakosai szerint a hibák olyan gondolatok nyomán keletkeznek, amelyeket múltbeli fájdalmas emlékek piszkítottak be. A hoponopono révén el tudjuk engedni ezeknek a fájdalmas gondolatoknak vagy hibáknak az energiáját, amelyek felborítják az egyensúlyt, és betegséget okoznak. A problémamegoldás és a gyógyítás hagyományos megközelítésében a terapeuta abban a hitben kezdi el a terápiát, hogy a probléma forrása a betegben van. Úgy véli, az ő felelőssége arra terjed ki, hogy segítséget nyújtson a betegnek a probléma feldolgozásában.... A modernizált hoponoponóval történő problémamegoldás során a terapeuta először saját identitását, a saját elméjét összeköti a Forrással, amelyet mások Szeretetnek vagy Isteninek neveznek. Amikor létrejött a kapcsolat, a terapeuta a Szeretethez folyamodik azoknak az önmagában hordozott, helytelen gondolatoknak a kijavításáért, amelyek a problémát okozzák: elsősorban saját maga, másodsorban pedig páciense számára. Ez a "folyamodás" megbánás és bocsánatkérés a terapeuta részéről. Sajnálom a magamban hordozott helytelen gondolatokat, amelyek a problémát okozzák nálam és a páciensnél is,"kérlek, bocsáss meg."

A modernizált hoponopono csodája, hogy minden pillanatban újra találkozol saját magaddal,és hogy az eljárás minden egyes alkalmazásával egyre jobban értékeled a SZERETET megújuló csodáját.

A hoponopono a problémákat nem nyűgnek, hanem lehetőségnek tekinti. A problémák nem egyebek, mint visszajátszott múltbeli emlékek, amelyek azért jönnek elő, hogy lehetőséget kapjunk a SZERETET szemével való látásra és az inspirációból történő cselekvésre."

Ez így elsőre nehéznek tűnik... Számomra gyakorlatilag első olvasásra azt jelentette, hogy valamiért nem vagyok "tiszta" Mármint szellemileg! Pedig gyakran kérem esténként a csodálatos elem, a víz segítségét, ha úgy érzem még több megtisztulásra van szükségem egy fárasztó és nehéz nap után. Este tusolás közben szépen  megkérem, mossa le a lefolyóba a rám tapadt testi-lelki szellemi szennyeződést, piszkot. És  vigye el Földanya mélyébe, Ő tudja hogy mit kell tennie ezekkel a szennyeződésekkel. Nekem ez nagyon bevált, és jól is  működik.Most mégis úgy éreztem, hogy érdemes kipróbálni a még nagyobb tisztaság elérése érdekében a hoponoponót.

.A könyv tovább olvasásával sor került a módszer ismertetésére is.

Mindössze négy egyszerű mondatot kell ismételgetni szünet nélkül:

"Szeretlek"

"Sajnálom"

"Kérlek bocsáss meg"

"Köszönöm"

Ezzel tisztítod meg magad. Ahhoz, hogy alkalmazd a hoponoponót, nem kell tudnod, hogy mi a probléma vagy hiba. Csak annyit kell tenned, hogy tudomásul veszed azt a problémát, amelyet fizikailag, mentálisan, érzelmileg vagy bármilyen más módon megtapasztalsz. Ha tudomásul vetted,az a teendőd,hogy azonnal elkezded kitisztítani azzal, hogy a fentieket ismételgeted.

AMIKOR A HOPONOPONÓT ALKALMAZOD, AZ ISTENI ELVESZI TŐLED A FÁJDALMAS GONDOLATOT, ÉS SEMLEGESÍTI VAGY MEGTISZTÍTJA AZT. NEM A SZEMÉLYT A HELYET VAGY A DOLGOT TISZTÍTOD MEG! AZT AZ ENERGIÁT SEMLEGESÍTED, AMIT EHHEZ AZ EMBERHEZ, HELYHEZ, VAGY DOLOGHOZ KAPCSOLTÁL.


Borzasztóan belelkesedtem. Bármi jutott eszembe vagy bármit éreztem kellemetlennek magam körül, rögtön nekiláttam mondogatni a szavakat. Barátnőmnek is lelkesen ecseteltem a tapasztaltakat, hogy a villamoson hőbörgő utas egy szempillantás alatt elhallgatott, vagy az eddeig arrogáns pénztáros rám mosolygott, mikor magamban azt mondtam nekik: szeretlek. Valami működik. No jó, mondta, de hogyan?!

A hoponopono a benned lakozó Istenihez fordul,aki tudja,hogy a tudatalattidban lejátszott emlékeidet hogyan alakítsa"zéróvá".Egyet le kell szögeznünk.Az elvárások és a szándékok semmiféle hatást sem gyokorolnak az ISTENIRE.Az ISTENI azt és akkor tesz,amit és amikor jónak lát.

Tehát: tisztíts!

"Ahhoz, hogy megnyíljon az Isteni áramlása előbb törölnöd kell az emlékeket.Mindaddig, amíg a tudatalattidban emlékek (blokkok/korlátozások) találhatók,addig azok megakadályozzák az Istenit,hogy megadja nekünk a "mindennapi kenyerünket"

"AZ ÉLET CÉLJA AZ,HOGY-PILLANATRÓL PILLANATRA-A SZERETETBE HELYEZŐDJÜNK VISSZA. E CÉL TELJESÍTÉSÉHEZ BE KELL ISMERNÜNK,HOGY 100%-BAN FELELŐSEK VAGYUNK AZÉRT, HOGY AZ ÉLETÜNK ÚGY ALAKULT, AHOGY ALAKULT. LÁTNUNK KELL,HOGY A GONDOLATAINK TESZIK-PILLANATRÓL PILLANATRA-OLYANNÁ AZ ÉLETÜNKET,AMILYEN AZ. A PROBLÉMÁK NEM EMBEREK,HELYEK ÉS HELYZETEK,HANEM A VELÜK KAPCSOLATOS GONDOLATOK. ÉRTÉKELNÜNK KELL A TÉNYT,HOGY NEM LÉZETIK "RAJUNK KÍVÜL"

Csak az számít, hogy szeresd a másikat, mert ő is a részed, és ha szereted, azzal elősegíted az életében aktiválódott programok kitörlését.... Végtére is, ha 100%-os felelősséget vállalok azért amit megtapasztalok, akkor ez azt jelenti, hogy ÉN tapasztalom meg AZOKAT a dolgokat. Ha pedig az egyetlen eszköz amivel tisztogathatunk az a "szeretlek"szó, akkor azt kell tisztogatnom amit ÉN látok MÁSokban, mivel amit én másokban látok, az BENNEM van."

dr.Ihaleakala Hew Len


Ami igazoható tény: Dr. Hew Len évekig dolgozott pszichológusként a Hawaii Állami Kórház elmeosztályán. Amikor 1984-ben elkezdett dolgozni a részlegben, annak minden elkülönítőjében erőszakos beteget tartottak, bokájukon vagy csuklójukon fémbilinccsel. Az erőszak mindennapos volt. Lehangoló,lepusztult  környezet, kegyetlen állapotokkal. Amikor 3 év munka után eljött onnan, az eltelt idő alatt az életminőség a betegek és a személyzet számára is drámai módon megváltozott -jelentősen javult. Többek között nem volt szükség bilincsekre, a betegek dolgoztak önmaguk és környezetük jobbításán. Az őrizetes rendszerű részlegből szinte egy nagy család, egymást gondozó és segítő emberek csoportja lett, akik lényegesen javítottak környezetükön ls életminőségükön. Mit tett ennek érdekében a doktor?

Ezt Írja: "Valahányszor az osztályon tartózkodtam, odaérkezésem előtt, ott tartózkodásom közben, és távozásom után a hoponoponót alkalmaztam. Tehát a megbánás, a megbocsátás és az átalakulás folyamatát mindazzal kapcsolatban, ami bennem zajlott a tudatosan, vagy tudattalanul megtapasztalt problémákkal kapcsolatban. A részlegen kezelt betegekkel semmilyen pszichoterápiát nem folytattam. A részlegen egyetlen esetmegbeszélésen sem vettem részt. 100%-ban felelősséget vállaltam magamért, hogy megtisztítsam magamban azokat a dolgokat, amelyek osztályos pszichológusként nekem problémát okoztak. Én a VAGYOK teremtménye vagyok, tökéletes, ahogy mindenki és minden más is az. Ami tökéletes bennem, az csupán a reakcióként megjelenő emlékek sora, ami ítéletként, neheztelésként, haragként, ingerlékenységként és még ki tudja miként kerül visszajátszásra, amit a lélek irányít."

Zárszó az ismertetőhöz: ... "az ISTENI folyamatosan árasztja rád a szeretetet. Sohase szűnt meg ezt tenni. A  zéró állapotot -ahol nincsenek korlátok -legpontosabban úgy lehetne leírni, mint a színtiszta szeretet állapotát. Az ott van. Te azonban nem. A "szeretlek", "sajnálom", "kérlek bocsáss meg" és "köszönöm " kimondásával megtisztítod MAGADBAN azokat a programokat, amelyek megakadályozzák, hogy a színtiszta szeretetben legyél.

Megismétlem:nem az ISTENINEK van szüksége arra, hogy hoponoponózz, NEKED van rá szükséged."

Próbáld ki kérlek: érdemes.

Addig is szeretlek, sajnálom, kérlek bocsáss meg és köszönöm így ismeretlenül hogy végig olvastad az írást.

A hoponopono1.jpg
 Kép forrása: Pinterest.com

Forrás:www.zacea.hu/index.php?page=55