Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

A legfontosabb küldetésünk, hogy ragyogjunk

2021-03-20

Az ember elsődleges feladata valódi természetének felismerése és sorsának követése

medi felq.jpg
 
Legfontosabb küldetésünk, hogy ragyogjunk
 
A szentírások szerint az ember elsődleges feladata valódi természetének felismerése és sorsának követése.
 
Mit jelent ez? Nagyon egyszerű. A világ minden dolgát valamilyen célból készítik. A világon mindennek megvan a maga alkotója, minden egy bizonyos funkcióval teremtetett.
Nagyon fontos felismerni azt, hogy kik vagyunk, és miért jöttünk erre a világra.
 
Az ember feladata ebben a világban a felépítéséből fakad.
 
Alapvetően fényszikrák vagyunk, tehát legfontosabb küldetésünk, hogy ragyogjunk!
 
Mivel Isten képmására és hasonlatosságára teremtettünk, akkor az életben úgy kell viselkednünk, mint ő. Ha ezt nem veszi észre valaki, akkor az egész életében energiáját testi szükségleteinek kielégítésére pazarolja, folyamatos lelki problémái betegségeket indukálnak, és elkerülhetetlenül korán megöregszik és meghal.
 
Próbáljuk megvalósítani Isten számunkra vonatkozó tervét. Szinte minden hagyományban Istent ősatyaként említik. Mi vagyunk a gyermekei, az ő alkotásai. A Legmagasabb az emberi faj őse. Mit várnak a szülők gyermekeiktől? Minden szülő azt akarja, hogy a gyermeke boldog legyen. Minden szülő örül, ha a gyermeke tisztelettel és szeretettel bánik vele, és amikor kell, vigyáz rá. Minden szülő azt szeretné, hogy gyermekei sikeresek legyenek az életben, kiteljesedjenek, és megvalósítsák álmaikat.
Arra kell törekednünk, hogy boldoggá váljunk és boldoggá tegyük legalább azokat, akik mellettünk élnek. Felelősséget kell vállalnunk az életünkért, hogy életünk mesterévé váljunk. Létre kell hoznunk magunk körül egy szeretettel feltöltött, megszentelt teret.
 
A lelkiség akkor lép életünkbe, amikor tevékenységünket Istennek kezdjük szentelni.
 
Amikor tudatosan kapcsolatba lépünk önmagunkkal és a körülöttünk lévő világgal, amikor másoknak, a társadalomnak és az Univerzumnak jót cselekszünk. Akkor kezdjük visszafizetni adósságainkat, majd követve küldetésünket, elérjük a megszabadulást.
Életünk folyamatos ajándékká válhat az odaadás által. Ez az egyetlen módja annak, hogy ne legyen ránk nézve kötelező a karma törvénye.
A tetteink révén teljesen szabadok lehetünk.
 
Karmánk bizonyos módon korlátozhat bennünket, de ugyanakkor megszabadulást is nyújt.
 
Amikor betegségek és problémák merülnek fel egy ember életében, amikor megáll a fejlődésében, e betegség révén elérheti fejlődésének új szintjét.
A betegséget gyakran a fejlődés miatt adják.
A mi utunk misztérium. Az igazság, Isten, a béke, az emberek, a társadalom szolgálata. Mindannyian hajnaltól alkonyig szolgálunk. Meg kell értenünk és el kell fogadnunk ezt. Akkor beköltözik a szeretet a szívünkbe és folyamatosan jelen lesz az életünkben.
 
A szolgálat természetes. Mindannyian egyszerre vagyunk életünk urai, és ugyanakkor mások szolgái különféle felelősségvállalási szinteken. Az ember útja áldozat. A kérdés az, hogyan adományozunk és kinek. Szolgálat, áldozat, ajándék, odaadás – a világ legfontosabb alapelvei– amelyek nélkül az élet lehetetlen. Életünk része a világ valamennyi élőlényének gondozása. Mindannyian valakinek szenteljük életünket. Tegyük ezt örömmel, szeretettel és hálával!
 
Utunk az önfejlesztés és az önismeret.
 
Ismerje meg magát és ismerje meg az önt körülvevő világot! Ez az igazság ismerete. És az igazság önmagában a Legfelsőbb Világa.
Utunk adja az élet leckéit. Útja során mindent hálával és alázattal kell elfogadni. Mindig készen kell állni a tanulásra.
Utunk a megtisztulás. Mindenekelőtt annak megtisztítása, ami már létezik. Ez a testünk, otthonunk, családunk, gondolataink, vágyaink.
 
Tisztítsa meg magát a negatív gondolatoktól és képektől (vizualizációktól, képzelgésektől), győzze le a gyengeségeit és az akadályokat!
 
Utunk a felsőbb törvények tiszteletben tartása.
Követnünk kell ennek a világnak az anyagi és szellemi törvényeit. Az út a törvényen keresztül vezet.
Meg kell tanulnunk Isten törvényei szerint élni és teljesíteni
feladatainkat ezen a világon.
 
 
Sok boldogságot kívánok mindenkinek az ösvény bejárásához!
 
 
 
 
 
Késmárki László: A bölcsesség kiapadhatatlan forrása Ankh Kiadó