Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

A VÁLTOZÁS SZÜKSÉGESSÉGE

2022-09-18

Egy dolog biztos, a változás elkerülhetetlen

 

Isten tenyerén.jpg

 Kép forrása: Pinterets.com

 

A VÁLTOZÁS SZÜKSÉGESSÉGE

 

Nem csak elfogadni, hanem befogadni is kell a változást.

 

Egy dolog biztos, a változás elkerülhetetlen.

Változnak az évszakok, a munkahelyek, az emberek, de még az a csillagok is változnak.

 

Isten úgy alkotott meg bennünket, hogy szükségünk legyen a változásra, de sokan elutasítják ezt.

 

Ragaszkodnak a régihez, mert az kényelmes és megszokott. Ha nem figyelünk oda, akkor megrekedünk és nem növekszünk, nem terjeszkedünk, nem használjuk ki a belső potenciálunkat. Ez az egyik szándéka Istennek a változásokkal. Nem akarja, hogy megrekedjünk.

 

Néha az, ami ellen harcolunk, ami szerintünk megpróbál lenyomni, valójában Isten keze, amely új szintre akar emelni bennünket.

 

Isten úgy dolgozik, hogy kizökkent a megszokott helyzetekből és olyanokba hoz, amelyben terjeszkedésre késztet bennünket. Olyan helyzetekbe, ahol használnunk kell a hitünket.


Talán nem szeretjük, talán kényelmetlen, de Isten túlságosan szeret bennünket ahhoz, hogy magunkra hagyjon. És ahogy Isten néha természetfölötti ajtók kinyitására képes, néha képes ajtók bezárására is.

 

Vegyük észre, hogy semmi sem történik véletlenül. Isten mindannyiunk léptét vigyázza. Ez azt jelenti, hogy ha egyik barátunk árt nekünk, ha visszaesésen megyünk keresztül, ha elveszítjük egyik szerettünket, akkor vagy befogadjuk ezt a változást és megengedjük, hogy Isten felemeljen, vagy pedig elutasítjuk és maradunk a stagnálásban, a kisszerűségben. Meg kell engednünk a változásokat.

 

Ne a negatív oldalról közelítsd a változást, arra számítva, hogy az eredménye rossz lesz.

 

Talán a felszínen negatív, de emlékezz rá, hogy Isten nem engedné meg, ha nem lenne vele valami szándéka. Arra használja, hogy kiterjesszen és valami módon egy új dimenzióba emeljen. 


Isten felkavarja a dolgokat. Könnyű ilyenkor megkeseredni, negatívvá válni, hogy Istenem, miért történik ez.

 

De a helyes megközelítés, ha nyitott maradsz, tudván, hogy Isten uralja a helyzetet. Ha befogadod ezt a változást, akkor azok a szelek, amelyek ellened vannak, valójában végzeted felé fognak repíteni. Maradj nyitott a változásra. Olyan sokan ellenállnak neki. Ragaszkodnak a régi dolgokhoz.

pl. Talán szívünk mélyén érezzük, hogy egy kapcsolat nem jó nekünk, tudjuk, hogy visszatart attól, hogy a legtöbbet hozzuk ki magunkból, de attól félünk, ha változtatunk, nem lesz más, és egyedül maradunk. Nem akarjuk elhagyni a lyukas csónakot, ezért Isten néha felborítja. Néha Isten kényszerít rá, hogy előre mozduljunk.

 

Nem azért, hogy megnehezítse életünket, hanem azért, mert arra vágyik, hogy láthassa, amint elérjük a teljes potenciálunkat.

 

Ezért néha ő okozza, hogy egy személy aki fontos számunkra elhagyjon bennünket. Felkavarja a dolgokat és talán azt is hagyja, hogy rosszat tegyen velünk, mert tudja, ha ő nem zárja be azt az ajtót, akkor sosem lépnénk tovább. 30 év múlva is még visszahúzna és visszatartana a végzetünktől.


Ne szomorkodj azok miatt, akik kiléptek az életedből. Talán van egy barát, egy munkatárs, egy főnök, akit elveszitettél. Le vagy törve, arra gondolsz, itt a vég. De vedd észre, hogy ez csak a kezdet. Isten nem tenné ezt, ha nem tartogatna valami jobbat számodra. Talán azt gondolod, ártanak neked, de valójában jót tesznek.

 

Küldj nekik búcsúcsókot. Sose nézz hátra, csak előre. Ha a dolgok kezdenek összezavarodni, akkor változás van készülőben.Mózes azt mondta Feltámadás 32:11-ben: Ahogy egy sas felkavarja fészkét, úgy kavarja fel Isten gyermekeit.medi teremtő erő 3.jpg
 Kép forrása: Pinterets.com

Ha valami felkavarja életed, a dolgok kellemetlenné válnak, változások következnek be, ne kezdj el sopánkodni, hogy miért történnek veled ezek a rossz dolgok, ne mond, hogy semmi jó nem történik veled… hanem fordítsd meg és mondd:

Istenem, tudom, hogy a kezedben tartod a dolgokat és azért kavarsz össze mindent, mert új ajtót akarsz nyitni számomra, hogy egy magasabb szintre emelj.


Higgyél.

 

Ha lezárul egy korszak, el kell fogadnunk és fel kell készülnünk az új befogadására. Ez azt jelenti, hogy ne beszélj tovább az elvesztett állásról, a sikertelen kapcsolatról vagy arról, milyen gyorsan tudtál futni fiatalabb korodban, hogy milyen fitt voltál és mennyi hajad volt egykor. Ma egy új nap van és el kell fogadnod azt, ahol vagy. Meg kell tanulnod ezt a változást. Értsd meg, ami a múltban jó volt, az akkor helyes volt helyes. De Isten haladó, szeret új dolgokat tenni. És ha ma a legtöbbet akarod magadból kihozni, akkor meg kell tanulnod nem csak elfogadni, hanem befogadni is a változást.


Van egy barátom, aki lelke mélyén tudta, hogy ott kellett volna hagynia az állását. Annyival többre volt képes, egyszerre csak túlnőtt a feladaton. Sokszor beszéltünk erről, de ő csak maradt ott, ahol kényelmes volt neki. Ő a világ legkedvesebb embere, minta alkalmazott, korán megy dolgozni és sokáig benn marad. Egy nap azonban felhívott és azt mondta: Joel, nem fogod elhinni, mi történt velem: kirúgtak. Azt kérdeztem: Téged elbocsátottak? Ez úgy hangzott, mintha azt mondta volna, hogy Teréz Anya kirabolt egy bankot. Ez lehetetlen. De néha, ha mi nem tesszük meg a lépést, Isten bezárja az ajtót és rákényszerít, hogy tovább menjünk. Ma ez az ember egy jelentős vállalat igazgató helyettese és tovább emelkedik, hogy teljes potenciálját elérje.


Ha Isten nem lett volna olyan jó, hogy bezárja azt az ajtót, akkor még mindig ott lenne.

 

Kedveseim, Ti nem átlagos életre születtetek. Arra teremtettetek, hogy jelet hagyjatok a világban. Ha a dolgok felkavarodnak az életedben, változások következnek, régi ajtók záródnak be, hogy újjak nyilhassanak meg. Ne küzdj a változások ellen.


Maradj nyitott. Lehet, hogy Isten próbál végzeted felé vezetni. Jób azt mondta 29:18-ban: „Azt hittem, fészkemben fogok meghalni”.

 

Így késztet Isten arra, hogy kiterjeszd a szárnyaidat és te is meg tanulj repülni. Ne ragaszkodj a régihez, az elavulthoz, a megszokothoz, a hagyományoshoz.


Akarj kilépni a kényelmi zónából, akarj valami újat kezdeni az életeddel. Talán egy olyan helyzetben vagy, ahol egy ajtó teljesen bezárult mögötted, nem tudsz visszamenni. Ne légy negatív, keserű. Ez egy új korszak. Várd hittel, maradj reményteli.


Kelj fel minden reggel lelkesen, tudván, hogy Isten a tenyérén tart Téged. Ha megtanulod nemcsak elfogadni, hanem befogadni a változást, Isten megígéri, hogy újat fog teremteni az életedben.

 

Felfedeztem, hogy Isten új teremtése sokkal jobb, mint a régi. Talán sikereid voltak a múltban, de a legnagyobb sikereid a jövődben lesznek.


Még nem élted meg a legjobb éveidet.

 

Még nem játszottad le a legjobb lehetőségeidet.

 

Még nem kötötted meg életed legjobb üzletét.

 

Egyre magasabbra fogsz emelkedni.

 

A szelek, amikről azt gondoltad, elpusztítanak, új szintre fognak repíteni.

 

Meg fogod látni, hogy Isten olyan helyekre visz el, amiről álmodni sem mertél.

 

 Joel Osteen Atya


Fordította: Aysha