Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

Az ítélkezés-mentes szemlélődés

2018-10-31

Azon képesség, amikor úgy szemlélődsz, hogy közben nem ítélkezel, az emberi intelligencia magas foka

 Az ítélkezés-mentes szemlélődés.png

 Kép forrása: Pinterets.com

 

Az ítélkezés-mentes szemlélődés gyakorlata az éber tudatosság, a mindfulness egyik hatékony módszere. Egy kiváló gyakorlat, hogy elhatározod magad: lehetőségeid szerint minél gyakrabban gyakorlod azt, hogy szemlélődsz, miközben nem ítélkezel.

Ebben segít az, ha testileg ellazultan legelteted a szemeidet: hagyod, hogy a szemeid elkalandozzanak a környezeted tárgyain, miközben vigyázol arra, hogy ne nevezd meg őket, ne hívd semmilyennek sem őket. Csak rátekintesz, tudomásul veszed, s tovább szemlélődsz.

Gyakorold az ítélkezésektől mentes szemlélődést, akárhányszor csak teheted!

Ahogy ezt a gyakorlatot végzed, tudatossá válsz: meglátod a fogalmakon túl levő dolgokat olyanoknak, amilyenek azok valójában, s nem olyanoknak, amilyennek címkézed őket.
A rózsa egy egyedi, megnevezhetetlen, csodaszép élőlénnyé változik, a fűszál egy másik kecsesen ívelő életformává - s a világod így mágiával és csodákkal töltődik föl.

Megnyílsz az élet szépségeire, örömmel magadba fogadod mindazt, ami a pillanat teljességében eléd tárul. S mivel nem zárod el magad az élettől, ezért észreveszed azokat a lehetőségeket is, amelyeket hamarább az ítélkezéseiddel ostobán semmibe sem vettél.

Ha elengeded magadtól a kényszeres címkézést, akkor ártatlanul szemlélődő, kíváncsi, gondolaton túli tudatosságként ébredsz önmagad tudomására..


Az ítélkezés-mentes szemlélődés által, a harmadik szem automatikusan aktiválódik.

Az ítélkezés-mentes szemlélődés1.jpg
 Kép forrása: Pinterets.com

Részlet Kery Ervin: "A tudatosság kézikönyve" c. könyvéből
https://ebresztohivas.blogspot.hu