Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

HOGYAN TESZ PRÓBÁRA AZ UNIVERZUM

2024-02-04

Mielőtt megnyitja vágyaink páncéltermét

kapu 001.jpg

 

Hogyan tesz próbára az univerzum, mielőtt megváltozik a valóságod?

 

Ezt a cikket csak a legkitartóbbak olvassák végig, ők azok akiknek valóra válnak majd a céljaik. Általában az álmainkra összpontosítunk, de a megnyilvánulásukhoz vezető út nem mindig egyenes…
 
Az univerzum gyakran vezet át minket akadályok labirintusán keresztül. De nem azért, hogy megállítson, hanem hogy létrehozza bennünk azt a tudást, ami az álmunk eléréséhez szükséges. Ezért amikor akadályokba botlassz, még véletlenül se gondold hogy a sors azt akarja hogy más úton haladj!
 
Gondoljatok ezekre a lépésekre kozmikus próbaként. Az univerzum a maga bölcsességében teszteli elszántságunkat. Minden egyes lépés olyan akár egy suttogás, amely azt kérdezi:
 
“Tényleg készen állsz átvenni a kincseket, amiket keresel?”.
 
Az igazság az, hogy amint legyőztük ezeket a próbákat, az univerzum megnyitja vágyaink páncéltermét. Kitartó munkával egy olyan világot tapasztalhatunk meg, ahol legmélyebb vágyaink felszínre törhetnek.
 
Ennek az útnak azonban vannak kihívásokkal teli pillanatai. A kezdeti fázisban általában két alapvető kérdéssel szembesülünk: Mi tartja fenn számunkra a megnyilvánulás művészetét, és miért ragadnak meg oly sokan ezen az úton? A valódi manifesztáció a szándék és az összehangolódás egyesülése.
Néha a pozitív változások azonnali hulláma helyett a kihívások hulláma fogad minket. Ezért az univerzum gyakran a vágyaink ellenkezőjét adja meg nekünk – ez valóban zavarba ejtő rejtély. Tudnod kell hogy a természet alapvetően az egyensúlyra törekszik.
 
Például megválaszthatjuk a céljainkat, hogy életünkben a pozitivitást, a gazdagságot, az új lehetőségeket és a boldogsággal kapcsolatokat fogadjuk el. De néha úgy tűnik, hogy az oda vezető út furcsa fordulatot vesz. Az élet e szövevényes hálójában olyan körülmények közé keveredhetünk, amelyek látszólag ellentmondanak szándékainknak. Még az anyagi helyzetünk is romolhat, és a kihívások megszaporodni látszanak – rz általában nyugtalanító tapasztalat, ami gyakran a céljuk feladására készteti az embereket.
Ebben a kritikus fázisban szilárdnak kell maradnunk törekvéseinkben, még akkor is, ha azon tűnődünk, miért fordult az ár ilyen ellentétes irányba. Tudd hogy a magányos pillanatokban tisztán látunk. Rájövünk, hogy a körülöttünk lévő őrület és megmagyarázhatatlan események sorozata valójában csak az univerzum rejtélyes, tanító bölcsességéből fakadnak.
 
Ez egy teszt, a hitelesség próbatétele.
 
Az univerzum lényegében kérdéseket küld neked: A vágyaid valóban a lényed legmélyéről erednek? Tényleg készen állsz-e arra, hogy elfogadd azt a valóságot, amit keresel?
 
Ez az igazság utazása, a legőszintébb vágyaink felfedezése, és elköteleződés arra, hogy megtestesítsük őket. Vegyük például a mérhetetlen gazdagság utáni vágyat. Ez egy gyakori törekvés, de az ilyen gazdagsághoz vezető út sokkal nagyobb átalakulást igényel, mint bármelyik másik. Átalakulást abban a személytípusban, aki képes a gazdagságot felelősségteljesen gyakorolni. Ennek a tapasztalatnak a hiányában gyakran láthatunk hirtelen nagy vagyonhoz jutó embereket tönkre menni ( például örökölt vagyonnal, vagy lottó nyereménnyel ).
 
Ha ezekre a kérdésekre megtaláljuk a válaszs, az megvilágítja az utunkat.
 
Új tisztánlátással megértjük, hogyan navigáljunk az univerzum megpróbáltatásai között, és aztán változások következnek be. Felfedezzük, hogy a próbatételek, amelyekkel korábban szembesültünk, olyan ugródeszkák voltak, amelyek közelebb vittek minket a keresett kincsekhez. Az ösvény újrarendeződik, és rövid időn belül pontosan azok a dolgok kezdenek megvalósulni, amelyekre vágyunk. Ez az univerzum bonyolult megnyilvánulásának folyamata, egy olyan erőé, amely arra ösztönöz, hogy felfedezzük legigazibb önmagunkat, és arra hív, hogy elfogadjuk legmélyebb vágyainkat.
Ahogy mélyebbre hatolunk, visszatérünk egy alapvető kérdéshez, amely a megnyilvánulás középpontjában áll. Ez a kérdés rejti a kulcsot az univerzum rejtélyeinek feltárásához.
A manifesztáció ugyanis nem arról szól, hogy az univerzum teljesíti konkrét kéréseinket, hanem valami mélyebbről. Arról van szó, hogy az univerzum megadja nekünk saját lényünk tükörképét.
 
Az univerzum nem egy kívánságteljesítő entitás, hanem egy tükör, ami a belső lényegünket tükrözi.
 
Nem arról van szó, hogy pontosan azt kapjuk, amit kérünk; arról van szó, hogy azt kapjuk, ami összhangban van azzal, akik vagyunk, legbelül.
 
Gondolj bele: A szívedben vannak vágyak, hogy anyagilag gyarapodj, hogy mély szerelemre találj, hogy álmaid otthonába költözz – akármi lehet az. Azonban van egy alapelv: amíg a belső éned változatlan marad, amíg ugyanarra a frekvenciára rezonálsz, változások csak ideiglenesen következnek be. Utána pedig minden újra visszarendeződik.
Az univerzum tehát nem egy ellenfél, hanem az utazásod szobrásza.

Meg kell kérdezned magadtól: Készen állsz-e arra, hogy a bőség energiáját tükrözd még a kihívásokkal szemben is?
Amikor a válaszra ráébredünk, a kihívások közepette is meglátjuk a lehetőségeket. A legjobb lehetőségeket. Ez egy teljes átalakulás, nemcsak a körülményekben, hanem a gondolkodásmódunkban is. És ezzel elérkeztünk az univerzum szándékának második rétegéhez: ahol tanúi lehetünk az újonnan felfedezett éned iránti elkötelezettségednek, különösen a nehézségek idején.
 
Azzal, hogy őszintén kinyilvánítjuk vágyainkat, hogy a megnyilvánulás birodalmába merészkedünk, az újjászületést választjuk.
 
Önmagunk egy új változatát választjuk. Ezt az új énedet formálja meg az univerzum, gyengéden arra ösztökélve, hogy úgy élj, mint az a személy, aki már megvalósította ezeket az álmokat.
Ezek a kihívások azok a jelek, amelyek megerősítik elszántságunkat. Az akadályok valójában útmutatók átalakító utunkon. Ezért lényeges, hogy felismerjük, hogy minden alkalommal, amikor a megnyilvánulásba kezdünk, döntést hozunk, azt a döntést, hogy magunk egy új változatát fogadjuk el. Ez a választás a kulcsa annak, hogy megkapjuk, amire vágyunk.
 
Mielőtt felfedeznénk a megpróbáltatások leküzdésére szolgáló stratégiákat, merüljünk el egy gondolatkísérletben.
Képzeljük el egy pillanatra, hogy a régi énünk egy különálló élőlényhez hasonlít, hasonlóan a kedvenc állatunkhoz – egy macskához, egy kutyához vagy bármilyen lényhez, amely rezonál velünk. Ez a lény az elmédben, a tudatodban és a lényedben foglalt helyet.
 
Most képzeld el, hogy egy új lény érkezik, aki elfoglalja azt a helyet, amelyet a régi egykor otthonának nevezett. Olyan ez, mint amikor egy új bérlő birtokba veszi a korábban lakott teret. Hogyan reagálna a korábbi lakó? A régi lény kihívná az új jövevényt, megpróbálná fenntartani a dominanciáját, vagy méltatlankodva elfogadná a vereséget és kiköltözne.
Ez a metafora egy lényeges pont illusztrálására szolgál: Amikor a megnyilvánulás folyamata akadályokba ütközik és egyre nehezebbé válik, az gyakran annak a jele, hogy régi éned, a múltbeli mintáid lázadnak az átalakulás ellen. De most már megértheted, hogy ez az ellenállás a régi én közelgő feloldódását jelenti.
 
Most pedig nézzük meg, hogyan lehet hatékonyan navigálni a próbatételek rögös ösvényein.
 
Az első lépés az, hogy hálával, sőt boldogsággal fogadjuk régi énünk lázadását, mert amikor régi mintáink és önképünk lázad, az egyértelmű jele annak, hogy a megszűnés szélén állnak. Ez az ellenállás, ellentmondásos módon, a régi eltűnését jelenti, ami helyet ad az újnak.
 
A lázadás e döntő pillanatában sokan visszahőkölnek; megijednek a felfordulás gondolatától, félnek a változás ismeretlen területétől. Nekünk az a feladatunk, hogy felismerjük és megértsük ennek a káosznak a fontosságát.

Amikor megértjük a fontosságát, rájövünk, hogy a régi én elleni lázadás az átalakulás előfutára.
 
Képesek vagy megragadni ennek a metamorfózisnak a lényegét, és elfogadni azt.
Minél jobban lázad a régi én, annál inkább szétesik. Minden nap a feloldódás egy új fejezetévé válik, a régi én fokozatos eltűnésévé. És ezen az utazáson keresztül figyelemre méltó fejlődés megy végbe.
 
A következő lépés az új változatunk tulajdonságainak a megtestesítése. Például, amikor kihívással szembesülünk, ne a hiányra és a panaszkodásra koncentráljunk. A bölcs ember ezekre máshogy reagál, a bőség és a biztonság érzésével.
 
Amikor az utad során kihívásokkal találkozol, gondolkodj el azon, hogy az a “te”, aki lenni szeretnél, hogyan kezelné ezeket a helyzeteket.
Ezekben a kihívásokkal teli pillanatokban próbálj ki egy egyszerű gyakorlatot: Képzeld el, hogy belelépsz ennek a megvalósult énednek a gondolkodásmódjába. Aztán csak gondolkodj el azon, hogyan közelítené meg ezt a kihívást ami előtted áll.
Ennek a mentális térnek a megélése rengeteg lehetőséget kínál.

Azzal, hogy megtestesíted jövőbeli énedet, elmerülsz a tapasztalatainak bölcsességében.
 
Olyan, mintha egy olyan mentorral konzultálnál, aki már járt ott, ahol te is szeretnél lenni. Ez a gyakorlat lehet az akadályok és próbatételek leküzdésének alapja.
Most pedig térjünk át az utazás következő lépésére: ünnepeld meg a fejlődésedet. Állj meg egy pillanatra, és gondold végig a következőt: Minden lépés, bármilyen kicsinek is tűnik, egy diadal. A megnyilvánuláshoz vezető út nem egy azonnali átalakulás, nem egy puszta impulzusmozdulat, amely azonnali sikert eredményez. Ez egy fokozatos fejlődés, egy mindennapos elkötelezettség önmagad jobb változatává válni.
 
Minden napfelkeltével újabb ecsetvonást teszel hozzá a növekedésed mesterművéhez. Fogadd el tehát ezt a gondolatot, és engedd meg magadnak, hogy minden egyes előre tett lépéssel ünnepelj. Ma ügyesen leküzdöttél egy kihívást? Újdonsült szemszögből közelítettél meg egy helyzetet? Tapsold meg magad, legyél büszke rá, még ha ez csak egy apró eredménynek is tűnik.
 
Azzal, hogy megünnepled ezt a sok kis és nagy győzelmet, erőteljes üzenetet küldesz a tudatalattidnak. Megerősíted számára azt hogy jó úton jársz, és egyre közelebb kerülsz a céljaidhoz.
 
De szeretném, ha nem feledkeznél meg arról, hogy mindannyian a fejlődés útját járjuk. Tehát ahelyett, hogy ilyen azonnali átalakulásokra törekednél, fogadd el az idődet, tiszteld egyedi utad minden egyes lépését.

Azzal, hogy elfogadod és gratulálsz magadnak minden egyes lépéshez az úton, szilárd hidat építesz aközött, ahol vagy és ahol lenni szeretnél.
Amikor kihívás merül fel, és a dolgok nem akarnak kitisztulni, egy energetikai válaszút jön létre, egy választás a negativitás megerősítése vagy a pozitivitás táplálása között. Normális esetben, amikor akadályokkal szembesülünk, negativitás merülhet fel, a kudarc gondolatait visszhangozva. Azonban azáltal, hogy felismered az előrehaladásodat és pozitív szemléletet táplálsz, újrarendezed az energiádat. Termékeny talajt művelsz a növekedéshez.
 
Ahogy megünnepeled ezeket a győzelmeket, kicsiket és nagyokat, az univerzum tudomásul veszi. Látja az elkötelezettségedet, az átalakulás iránti elkötelezettségedet. És válaszul a körülményeket a szándékaidhoz igazítja. Így teremthetsz magadnak egy olyan helyet, ahol a megnyilvánulás művészete virágzik.
 
Ez nem a tökéletességről vagy az egyik napról a másikra történő változásokról szól. Hanem a következetes fejlődésről és az utad elfogadásáról. Tehát, kedves barátaim, ne feledjétek, hogy az univerzum, mindig éberen figyelve, felismeri az erőfeszítéseiteket és összehangolódik a szándékaitokkal. Valójában ti vagytok az utazásotok építőmesterei.
 
Köszönöm, hogy elindultál velem ezen az úton. 
 
 
 
 
Forrás: