Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

Lelki alkatok

2019-06-08

A hét lelki típus ismérvei

dimenziókapu 11-11.jpg

 

A Gyógyító

 

A Gyógyító lelkületű ember akkor boldog, kiteljesedett és elégedett, ha érzi, hogy mások elfogadják és igénylik a segítségét. Az érzékenységnek a melegségnek, a biztonságnak, amelyet nyújtani tud, éltető ereje van a számára.

 


A Művész

 

A Művész lelkületű embert az ötletei és fantáziája juttatja előre a fejlődésében. Kíváncsi a világra, keresi a meglepő helyzeteket, kedveli a változásokat és akar is változtatni. Energiája az újdonság felfedezésének öröméből fakadóan könnyed, világos, gyermeki és gondtalan. Irtózik az unalomtól. Megpróbálja elkerülni, amikor csak lehet, mert az unalom akadályozza ötletei kibontakozását. Mindig új impulzusokra és új emberekre van szüksége a környezetében, hogy mentális erői új energiához jussanak, mert ezek azok a dolgok, melyek örömmel töltik el.

 

A Harcos

 

A Harcos lelkületű ember életerős és mindig tettre kész. Lételeme, hogy küzdjön és nyerjen, meggyőzzön és hatást gyakoroljon. A harcos célokat tűz ki maga elé. Egy harcosnak mindig aktívnak kell lennie és mozgásban kell maradnia, hogy jól érezze magát. A harcosok sokszor becsvágyóak és mivel szinte állandóan buzog bennük a tetterő, nehezen értik meg, hogy mások miért nem képesek annyit teljesíteni mint ők vagy, hogy miért kevesebb az erejük.

 

A Tudós


A Tudós lelkületű ember kutatni, megérteni, érvényesülni akar. Legfőbb vágya, hogy megismerje a világot. Képtelen megérteni, hogyan gondolhatják egyesek azt, hogy már mindent megtanultak amit kellett. Akkor boldog ha kutatásainak eredményeit továbbadhatja másokat taníthat és felvilágosíthat és alkalmazhatja amit megtanult.

 

A Bölcs


A Bölcs lelkületű ember rendkívüli mértékben igényli a kommunikációt és a kapcsolatokat. Ellenben a közlési képessége nem eléggé fejlett, ezért sokat szenved amiatt, hogy nem tud olyan módon hidat építeni embertársaihoz ahogy azt szeretné. Többnyire hallgatag, és a világgal folytatott kommunikációt tehernek érzi, miközben szenved attól,hogy gondolatait mások nem ismerhetik meg.

 

A Pap


A Pap lelkületű ember szintén vágyik az elismerésre a jóra  a tisztaságra. A természetfeletti erők földi képviselőjének tartja magát. Arra törekszik, hogy minden olyan dologgal kapcsolatba kerüljön ami a hétköznapi életen túl helyezkedik el. Gyakran elégedetlen saját emberi gyarlósága miatt, miközben arra törekszik, hogy vigasztaljon, felemeljen és könyörületet nyújtson.

 

A Király


A Király lelkületű ember, természetesen irányító szerepre törekszik az emberi közösségeken belül. Kedveli a felelősséget és a felelősséggel járó feladatokat. Jellemzője, hogy könnyen befolyásolja az embereket, így rendszerint különösebb erőfeszítés nélkül képes elérni  amit akar, illetve megkapja amit szeretne. Vezetési hajlama az élet minden területén megmutatkozik.