Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

ŐSBIZALOM

2018-10-31

Az ősbizalom egy alapérzés, amely szükséges ahhoz, hogy lelkileg egészségesek legyünk

élet 22.jpg

 Kép forrása: Pinterest.com

ŐSBIZALOM

Az ősbizalom egy alapérzés, amely szükséges ahhoz, hogy lelkileg egészségesek legyünk

Szilárd bizalmat jelent a világban, az emberekben, Istenben. Meghatározó biztonságérzetet ad, ami, ha megvan, akkor nem kell állandó rettegésben élnünk, hogy mi történik holnap, mi lesz velünk, ha ez vagy az történik.

Olyan korban és olyan társadalomban élünk, amely két oldalról is rombolja ezt a nagyon fontos belső érzést. Egyrészt a média folyamatosan és szinte csak rémhíreket közöl, lehetőleg horror stílusban. Mivel a nyugati kultúrában nagyon sokan reggeltől-estig híreket hallgatnak, néznek, olvasnak, ezért figyelmük középpontjában a halál, a rettetés és a borzalmak állanak. Az egyik spirituális törvény szerint pedig az növekszik, ahová a figyelem irányul.

Jelenleg több milliárd ember figyelme irányul a katasztrófákra, a háborúkra, a vérengzésekre, a szerencsétlenségekre és a vértől csöpögő filmekre. Ez sok ember tudatában azt a képzetet váltja ki, hogy nem is létezik más, ez az élet, ez a valóság, és attól retteg, hogy ő lesz a következő áldozat. Ez az állandó, már-már kézzelfogható félelem a városokban, országokban erőteljesen pusztítja az emberi tudat fejlődését és a finom spirituális energiákat.

A következmények nagyon elszomorítóak: emberek millióinak szűkül be a tudata az állandó félelemtől, testük folyamatos feszültségben van a megnőtt adrenalin szinttől, és nagyon félnek embertársaiktól, a természet erőitől, de leginkább magától az élettől."

a-1.jpgSzabó Judit: Sophia - A női bölcsesség

Kép forrása: Pinterest.com