Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

Unikornis

2018-10-31

Az unikornis a fényt és a legtisztább erőt testesíti meg

 Unikornis.jpg

 Kép forrása: Pinterets.com

 

Az unikornist, vagy más néven egyszarvút, a legendákból és mítoszokból ismerjük. Neve latinul unicornis (uni=egy, cornus=szarv), görögül monoceros.


Amikor az unikornis szóba kerül, az emberek rögtön egy gyönyörű, fehér lóra gondolnak, amelynek homlokát hosszú, csavart szarv díszíti. Ez a legelterjedtebb kép róla, nem vitás. Azonban a középkorban még másképp látták. Indiai források vörös lófejjel, fehér ló testével, oroszlánfarokkal és őzlábbal mutatják be, háromszínű csavart szarvval a homlokán. Európában inkább kecskeszerűként illetve néha kecskeszakállas lóként jellemzik, azonban mindegyik leírás közös pontja a csavart szarv, más néven alikornis. Több híres író művében találkozhatunk az egyszarvúval, például Arisztotelész, Plinius és Aelianus írásaiban, még a Bibliában is szerepel.Az unikornis szarva a harmadik szeméből nőtt ki. Ezzel szokott megérinteni és gyógyítani másokat.


A szarv a hatalom, az erő, Isten kardjának és a spirituális megtermékenyítésnek (Szűz Mária) a jelképe. Azt tartják róla, aki ebből a szarvból készült pohárból iszik, nem lesz beteg, és ha a szarvat porrá őrlik, minden mérget semlegesít. Az ókori királyok gyakran használtak ilyet, legalábbis azt hitték. A legtöbbször azonban egy rinocérosz szarva vagy egy narvál agyara került a birtokukba. III. Pál pápa állítólag 12.000 aranyat fizetett egy „unikornis” szarváért.


Az ősi leírások az unikornist a következő tulajdonságokkal és képességekkel kapcsolják össze: ártatlanság, tisztaság, mágikus gyógyító erő, gyönyörű, méltóságteljes megjelenés, kecsesség, jóindulat.


A nyugati emberek számára az unikornis a fényt és a legtisztább erőt testesíti meg. Főként a női misztériumok őreként ismert, energiája rendkívül feminin. Képmása a kelta papnők ismertetőjele volt. Erősen kapcsolódik Avalonhoz. A Hármas Istennő szimbóluma, főleg az ártatlan és tiszta Szűzé. Éppen a Szűz archetípus az, aki képes teljesen megszelídíteni az egyszarvút, mert csakis egy szűz illata hívhatja magához ezt a mágikus lényt. Ekkor a lány ölébe hajtja fejét és békésen megpihen. A legendák szerint csendben jár, és nem tapossa le a füvet, sem más élő rovart vagy bogarat, emellett a vízen is képes járni. Nem fogyaszt élő növényt, csak mágikus étket eszik.


Nagyon régen, Lemuria és Atlantisz idejében az unikornisok még jelen voltak fizikai testben is. Ma a fehér lovak állnak hozzájuk a legközelebb a fizikai síkon.


Úgy tartják (és tanítják), hogy azokból a lovakból lesznek az unikornisok, akik elérnek egy nagyon magas spirituális szintet és felemelkednek, ugyanúgy, ahogyan belőlünk is válhat felemelkedett mester.


Erőállatként az unikornis a hit erejét ajándékozza nekünk. Segít elérni, hogy áttörhessük korlátozó félelmeink falát.


A (mágikus) állati birodalom egyik legbölcsebbikével állunk szemben, ereje végtelen lehetőségeket vetít elénk, és megmutatja, hogy valójában nincsenek korlátaink. Mesteri manifesztátorként segíthet elérni, amiről nem is sejtettük, hogy lehetséges. Látja a bennünk lakozó potenciált, segít kihozni belőlünk a legjobbat és segít valóra váltani a kívánságainkat.


Hogy miben lehet még a segítségünkre? A legfontosabb, hogy megtanít minket helyesen teremteni/manifesztálni.


Emellett segít még és az energiákkal való munkában (észlelés, növelés, harmonizálás, tisztítás, átalakítás), a spirituális látás fejlesztésében, az intuíció növelésében, a lehetőségek felismerésében és bevonzásában, a jósálmok megálmodásában és megfejtésében, a bölcsesség elérésében.


Támogatást ad az egységtudat megtapasztalásához, varázslatot és örömöt hoz életünkbe. Segít elérni a szellemi képzettségek legmagasabb fokát. Figyelmeztet a negatív energiákra és segít semlegesíteni.

Unikornis1.jpg
 Kép forrása: Pinterets.com


Az unikornisok gyakran megjelenhetnek a fehértől eltérő színben is, ilyenkor rávilágítanak, miben szorulsz segítségre. Az szarv színe is attól függ, amilyennek épp látnod kell, de általában fehér vagy arany színben tündököl. Amennyiben más színben játszik, mutathatja azt is, hogy melyik csakrád gyógyításával kellene foglalkoznod.


Az unikornisok vonzódnak az érzékeny, együttérző és segítőkész emberekhez. Mivel fizikai szemmel nem láthatóak, létezésüket legtöbbször kétségbe vonják. Fotókon fénygömbként látszódhatnak.


Feladatuk a lélek felébresztése.


Az unikornis ugyan elsődlegesen a lélek gyógyítója, de szarvának érintése képes egyensúlyba hozni az elmét, a lelket és a testet, ezzel teljes gyógyulást hozva. Emellett segítenek ráébredni, hogy kik is vagyunk valójában.


Az egyszarvúak a 7.-9. dimenzió lényei.


Jellemzően könnyen utaznak a világok, dimenziók között.


Aktiválják a fénytestünket.


Segítenek kapcsolatba lépni a természetszellemekkel, tündérekkel.


Az unikornisok a Gyémánt Sugár (a Forrás/Isten legtisztább, végtelen, fehér fénye) lényei, de kapcsolódnak a Rózsaszín Sugárhoz (feltétlen szeretet) és az Arany Sugárhoz (megvilágosodás) is. Ebből adódóan az egyszarvúak kapcsolatban állnak a Krisztus-tudattal illetve –erővel és a Mária-erővel. A megváltás felé vezetnek bennünket. Ahogyan a fehér fény magában hordozza a szivárvány színeit, úgy kapcsolódik a szivárvány az unikornisokhoz.


Előfordulhat, hogy meditációban szivárványszínű sörénnyel vagy szarvval jelennek meg. Az egyszarvúak jelenlétének egyik jele a szivárvány.


Arra bíztatnak minket, hogy „lélegezzük be színeit”, így könnyen rájuk tudunk hangolódni. Tehát a rajzfilmek egyszarvúi nem csak a „tündibündiség” miatt szivárványszínűek, emögött spirituális okok állnak.


Az unikornishoz kapcsolódó szimbólumok:
• Szimbólumok: éterikus fényszarv, spirál, végtelen jel, szivárvány, fehér csillag.
• Színek: fehér, szivárványszínek, ibolyalila, ezüst, arany.
• Kristályok: hegyikristály, holdkő, ametiszt, tejkvarc, iolit, larimar, mohaachát, optikai kalcit, apofillit, szerafinit, szelenit, rózsakvarc, vízopál.
• Elemek: szellemi Tűz, szellemi Levegő.
• Fák: bükk, nyírfa.
• Egyéb asszociációk: Szent Grál, kozmikus tudás és csillagtudás, Ibolya Láng, kommunikáció növényekkel, állatokkal és természeti lényekkel, kristályok.


Megerősítések:
„A legnagyobb fény általam vetül a világra.”
„Lélekpotenciálom most megnyílik.”


A reneszánsz művészetben több alkalommal készült olyan alkotás, amelyen egyszarvú látható, mindig egy fiatal lány kíséretében.


Az egyszarvú több magyar város címerén látható például Eger, Kazincbarcika, Aszód, Törökszentmiklós, ezen kívül néhány községén is. Skóciához is kötődik, az ország egyik legfontosabb szimbóluma. Egy tanulmányi kirándulás keretén belül eljutottam Schwäbisch Gmündbe (Németország, Baden-Württemberg), amely városkának szintén az unikornis a címerállata.


Az egyszarvúak manapság már sok könyvben, filmben vagy rajzfilmben szerepelnek. A kedvenceim: Legenda, Harry Potter és a bölcsek köve, Narnia krónikái, Tintaszív, Csillagpor, Az utolsó egyszarvú.


Érdekességek:
• Monoceros – A Tejút egyik csillagképe az Egyszarvú, csupán télen látható.
• Több híres spirituális tanító/gyógyító tanítja az unikornisokkal való gyógyítást, például Calista vagy Diana Cooper.


Ajánlott és felhasznált irodalom:
Diana Cooper – Unikornisok csodája
Jeanne Ruland – Az állatok ereje végigkíséri életünket
Kitty Bishop, Ph.D. - Unicorn Magic: How to Manifest Your Desires by Living a Life of Divine Love (angol)
Calista videói, meditációi és podcastjai (angol)

Unikornis3.gif

 Kép forrása: Pinterets.com

Kristály Angyal