Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

Csakraharmonizálás

2018-11-15

A csakraharmonizálásban a csakráknak azt a tulajdonságát használjuk fel, miszerint minden csakrának megvan a csak reá jellemző rezgése.

 Csakraharmonizáció.jpg

 Kép forrása: Pinterest.com

 

Ezzel a rezgésszámmal harmonizálnak a csakrák színei, bizonyos kristályok és megfelelő zenei hangzások. A csakrákra tesszük a megfelelő kristályt, a hozzá tartozó színes fénnyel „megforgatjuk” a kereket és közben hallgatjuk (vagy énekeljük is) a megfelelő zenei hangzókat, így biztosítva a totális csakrarezgést. A csakrák így kitisztulnak, újra energiával telnek meg, egymással harmóniában működnek.


A csakrák megtisztítása


Séta közben a parkban vagy bárhol, ahol nincs nagy forgalom és kevés a járókelő, kiindulásként végezze el az alábbi gyakorlatot:


Három lépés alatt végezzen belégzést, ezt a két következő lépésben tartsa vissza, majd újabb három lépésben fújja ki, a következő két lépésben pedig tartson légzési szünetet. Ha ez a ritmus nem megfelelő, akkor a fentiek alapján dolgozzon ki magának saját verziót. Hamarosan az egész automatikusan is menni fog.


Ezután a már kialakult ritmusban folytassa: belégzéskor figyelmét irányítsa az égre (Kozmoszra), kilégzéskor a kozmikus energiát gondolatban küldje a legfelső csakrába, mely a fejtetőn helyezkedik el. Az újabb belégzéskor megint figyeljen felfelé, majd kilégzéskor az energiát küldje az adzsnába, vagyis a következő csakrába. Így folytatva a gyakorlatot vegye sorra az összes csakrát.


Miután elérkezett a legalsóhoz, mindezt fordított sorrendben is végezze el, de most már ne a Kozmosz, hanem a Föld energiáját küldje az egyes csakrákba.


A csakrák harmonizálásának általános módszerei


A testet élettel ellátó energiapályák központjai a csakrák. A csakrák harmonikus működése a szervezet egészségének alapja, az akadálytalan energiaáramlás a test minden sejtjét, szervét összehangolja.

Többféle természetes, és egyszerű módszer létezik arra, hogy az energiaáramlás folyamatos és kiegyensúlyozott maradjon. A módszerek közül ki-ki válassza az egyéniségének megfelelőt.

- tánc

- zenehallgatás, zenélés, éneklés

- alkotó tevékenységek (rajzolás, festés, mandala szinezés, sütés, főzés stb.)

- a természet érzékelése (kirándulás, naplemente, csillagos ég, virágok)

-  jógagyakorlatok, jóga-légzések

- chi-kung, tai-chi gyakorlatok

- színterápia

- aromaterápia

- drágakőterápia

- testmasszázs1. Feltöltődés energiával

- testünket lazítsuk el, lazán csukjuk be a szemünket

-  képzeljünk el egy gyönyörű tájat, kék éggel, színes virágok mindenütt, zöld erdő, süt a nap, dombtető. A dombtetőn egy kis templom áll, bemegyünk, a kupolából aranyszínű energiasugár ömlik lefelé, beleállunk a fénybe, és lassan feltöltődünk.


2.Csakra-légzés
 
-  álljunk lovagló állásba
 
-  három mély ki-be légzés után képzeljük el, hogy a levegő amit belélegzünk az orrunkon, a vörös színű gyökér csakrán keresztül áramlik ki, lélegezzünk néhányat ezen a csakrán keresztül, majd a következőn, a narancsszínű nemi csakrán keresztül, és így tovább, mindig a következő csakrán keresztül lélegezzünk lazán, elképzelve a csakra színét, helyét, mozgását.
 
-  amikor mind a hét csakrát kiszellőztettük, kitisztítottuk, simítsunk végig kezünkkel arcunkon, fejünkön, testünkön, karunkon, lábunkon, hogy egyenletesen eloszlassuk az energiát, majd rázzuk le kezünket, és testünket, lábunkat is rázzuk meg kissé.