Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

Felemelkedés

2018-11-18

Mi ez, és hogyan jutsz el oda?

 felemelkedés a magasabb énnel való.jpg

Kép forrása: Pinterest.com

 

Teljes munkaidős hivatást űzni, és bűvészkedni a mindennapi élet felelősségeivel, mialatt megpróbáljuk a felemelkedés lelki ösvényén járni, egyáltalán nem szükséges, hogy erőpróbát jelentő legyen. A felemelkedés pusztán egy váltás a tudatban. Ez egy nagyszerűbb tudatosság elérésének lépésről-lépésre történő folyamata, mely elér egy állomást, és az új tudatosság minden állomása a felemelkedés egy másik szintje, vagy jellege.

Nincs olyan dolog, mint a nagy kozmikus ugrás a teljes nirvánába, vagy a végső tudatosságba – ez egy téveszme. Igen, vannak idők, amikor talán megtapasztaljátok a tudat nagyobb ugrásait egy új tudatosságba, azonban egészében a felemelkedés a növekedés és megértés fokozatos folyamata.

Magának az életnek az élése a felemelkedés egy természetes folyamata, akár tudatosan keresitek a felemelkedést, akár nem. Minden kapcsolat, mellyel találkoztok, minden kihívás, mellyel foglalkoztok, minden elképzelés, melyet fontolóra vesztek, minden út, melyet átutaztok, önmagatoknak egy nagyszerűbb tudatosságára visz el benneteket, önmagatokon belül egy térbe, valamint egy térbe körülöttetek.

Nem kell összpontosítanotok arra, hogy lelkiekké [spirituálissá] váljatok, már azok vagytok eredetetek igazi természete révén. Lelki lények vagytok, akiknek emberi tapasztalásuk van. Nem próbálhattok meg azzá válni, melyek már vagytok, hiszen nincs sehová se eljutni… ti már ott vagytok! A felemelkedés nem arról szól, hogy lelkiekké [spirituálissá] váljatok, ez a tudatállapototok kiterjesztéséről szól a tudatosság nagyszerűbb szintjein keresztül.

Ezen a bolygón mindenki fel fog emelkedni a tudatosság különféle új szintjeire, létélményük során, nem számít milyen hosszú, vagy rövid ideig vannak itt esetleg – ez elkerülhetetlen. Magának az életnek az igaz természete fog megváltoztatni benneteket. Minden emberi lény belép a felemelkedés folytonos folyamatába pontosan a fogantatástól a halálig, hiszen állandóan változtok pillanatról pillanatra, fizikálisan, mentálisan és érzelmileg.

Tudom, hogy talán rácsodálkoztok azokra az emberekre, akikről úgy tűnik, sosem változnak, növekednek, vagy akikről esetleg úgy látszik, hogy rosszabbá válnak valójában, azonban emlékezzetek erre… amit láttok a felszínen, az sosem a teljessége mindannak, ami a bensőből kiszivárog bármely adott személyből ezen a bolygón. A külső megtévesztő, és a feltételezés elvakító!

Mivel a szabad akarat uralkodik mindenek felett a tudatos intelligencia dimenzióin át mindenütt, ezen a bolygón minden személy választás révén van itt, hogy megtapasztalja az ellentettséget egy s más formában. Még azok is, akikre talán úgy tekintünk, hogy az önpusztítás lefelé haladó ösvényét választották, vagy elképzelhetetlen szélsőségeket űznek, mint a tömeges népirtás népszerűsítése, mindenki el fog érkezni a felemelkedés némely formájának megtapasztalásához, mielőtt távozik folyó életéből.

A tapasztalás nézete szerint – minden tapasztalás érvényes. Van valami megtanulandó minden tapasztalásból, legyen ez az élmény akár rossznak, vagy jónak ítélt. Tehát egy szélesebb látószögből, az ellentétesség bármilyen fokát, vagy formáját tapasztalják meg, van egy nagyszerűbb elérendő tudatosság minden élmény minden jellegében, minden érintett számára.

Ahol nagyobb irányítást érhettek el felemelkedési folyamatotok felett, egyszerűen a választás által, hogy tudatosabban vagytok tudatában életeteknek, és mindennek, amit érint. Oly sok különféle mód van tudatosságotok kiterjesztésének, és jóformán bármit tesztek, hozzáadódik a felemelkedésetekhez. Át fogom adni viszont nektek a tudatosság tíz területét, hogy arra összpontosítsatok, melyekről úgy találtam, hogy rendkívül fontosak saját kiterjeszkedésem számára.

A tudatosság tíz területe a nagyobb fejlesztés / kiterjesztés céljából


1.) Önvizsgálat [lelkiismeret-vizsgálat]

Az önvizsgálat egy igen hathatós folyamat, mely nagyobb bepillantást és kiterjeszkedést enged meg a visszatükröződésen [elmélkedésen] keresztül. A visszatükröződés az elmében történik, ahogy megszemléljük magunkat és megvizsgáljuk élményeinket a gondolat fényén át. Majd amikor megengedjük gondolatainknak, hogy az az igazság vezesse, mely szívünkön belül nyugszik, nagyobb tisztasággal fogunk látni.

Sok ember húzódozik az önvizsgálattól, mert túl fájdalmasnak találják az igazságot meglátni. Az igazság elfojtásából megtapasztalt szenvedés azonban sosem ér véget –szét fog tépni benneteket és az önszeretetetek alapját fogja szétrombolni sok szinten. Minden egyénnek számos jellege van… átválthatjuk és megváltoztathatjuk a távlatainkat, és választhatjuk azt, hogy az önvaló bármely jellegét megtestesítjük, melyet meg akarunk tapasztalni. Így, semmi szükség sincs félni attól, hogy önmagunkba tekintsünk egy mélyebb szinten, mert bármit találunk, ami talán nincs tetszésünkre, mindig változhatunk.

Az önvizsgálat művészete mindig elvezet benneteket egy nagyszerűbb távlatba személyes választásaitoknál, és segít nektek nagyobb felelősséget vállalni saját életetekért.

2.) A hiedelmek elengedése

Mivel a valóság természete képlékeny, a személyes hiedelmek oly korlátozók és félrevezetők lehetnek. A hit csupán az adott hit határain és szerkezetén belül érvényes teljesen. Ha egyszer kinyíltatok más távlatokra, a hit csupán egy lehetőséggé válik, következésképpen többé nem örök érvényű [abszolút]. Csupán akkor marad abszolút, ha azt választjátok, hogy kizárjátok az összes többi lehetőséget… és ez csupán egy választás.

Semmi rossz sincs az elgondolások [ideák] és hitek felfedezésével, mindnyájunknak fel kéne annyit fedezni, amennyit lehetséges, azonban túlságosan ragaszkodni bármely egyetlen hithez, vagy hitrendszerhez, valóban lelassítja kiterjeszkedéseteket egy nagyobb tudatosságba. Amikor erősen hozzákapcsolódtok egy bizonyos hitrendszerhez, annak az egy sajátságos távlat „dobozába zárttá” váltok, mely lekorlátozza majd azt, amit a világegyetem képes számotokra elhozni, és ahogyan ezt elhozzák számotokra – így, miért vesztek magatokra korlátozásokat? Még ha jobban hajlotok az egyik távlat irányába, mint a másikba, engedjétek meg magatoknak, hogy nyitottak maradjatok a lehetőség birodalmára, és ez mindig a jobbat fogja szolgálni.

3.) Hallgassatok szívetekre!

Szívetek a belső iránytű, mely elvezet benneteket oda, ahol szükséges lennetek. Amikor megtanultok bízni szívetek bölcsességében, túl az úgynevezett „racionális gondolkodás” korlátozásain, mindig nagyszerűbb tisztaságot és kiterjeszkedett tudatosságot fogtok találni. Az emberi elme a túl sok szükségtelen gondolat révén gyakran összezavart és felkavart, hogy bízzon érvelésében, hiszen észlelése gondolataira korlátozódik – azonban a szív mindig belemélyed a mély belső igazságba, mely igazodik lelketek hívásához és kiterjeszkedett tudatosságához.

Amikor a szívetekből jöttök, mindig a lehető legmagasabb rezgésben lesztek pillanatnyilag. Ez fog elvezetni benneteket a lehető legjobb választás meghozatalához minden helyzetben.

4.) A távlatok megosztása másokkal

Élményeitek és elgondolásaitok [ideáitok] megosztása másokkal egy mélyreható bepillantást ajánlhat fel. Sokszor gondoltam azt, hogy egy helyzetbe, vagy elgondolásba tiszta betekintéssel bírok, és miután saját szellemi meglátásomat megosztottam másokkal, ráeszméltem, hogy éleslátásom egyáltalán nem volt olyan tiszta, vagy lehetséges, hogy saját távlatomra korlátozódott. A további kilátások mindig nagyobb bepillantást ajánlanak fel, mert a valóság természete az, hogy minden távlat valós a végtelen lehetőség birodalmában.


5.) Kövessétek álmaitokat!

Elindulni egy úton álmaitokat követve, az egyik legfontosabb dolog, amit valaha is tenni fogtok. Senki sem lehet teljesen beteljesült álmai követése nélkül, mert álmaitok és szenvedélyetek lelketek hívása. Válaszolnotok kell [muszáj] a lélek hívására, annak érdekében, hogy elérjetek bármilyen jelentőségteljes személyes beteljesedést, máskülönben mindig azzal az érzéssel, vagy benyomással fogtok élni, hogy valami hiányzik.

Tehát, bármi is legyen álmotok esetleg, akár cselekvőleg végzitek álmaitok megélését, vagy csupán azon a fokon, ahol megfontoljátok őket, osszátok meg őket másokkal. Álmaitok megosztása másokkal egy biztonságos teret enged meg másoknak, hogy ők is megosszák álmaikat. Ha egyszer megosztottátok álmaitokat, elkezditek az álmaitokért a folyamatot birtokolni – és ez fog elvinni benneteket az első pár lépés megtételének küszöbére, hogy egy új úton induljatok útnak.

Amikor a világ nagyobb része van teli olyan emberekkel, akik szenvedélyesen dolgoznak álmaik követésén… bámulatos dolgok fognak történni. Egy ihletett világban fogtok élni – és ezzel bármi lehetséges! Beszéljetek a felemelkedésről!

Felemelkedés1.jpg

Kép forrás: Pinterest.com


6.) A természet elemei

Egy másik nagyszerű mód a felemelkedési folyamat fellendítésére a természet elemeivel / erőforrásaival történő kapcsolat létesítése. Gyakran természetesnek vesszük a hihetetlen sokoldalúságot a természet hatalmas pompájában, melyet megosztunk ezzel a bolygóval és a világegyetemmel. A levegő, melyet belélegeztek, a víz, melyet megisztok, a nap, melyben sütkéreztek, az étel, melyet megesztek, a növények, melyek óvnak, a csillagok és bolygók, melyeknek látványába belemerültök, a természet mindezen elemei sokkal többet nyújthatnak nektek, mint aminek esetleg tudatában vagytok.

A puszta cselekedete annak, hogy kinn vagytok a természetben, fog segíteni magatokat leföldelni és lelketeket táplálni – azonban ezt még tovább vihetitek el. Van tudatos intelligencia a természet minden elemében, és a természet tudata a legnagyszerűbb bölcsesség némelyikét őrzi, melyet valaha is megtapasztalhattok majd… Tehát, beszéljetek az elemekhez… Tegyetek fel kérdéseket… és figyeljetek! Az elemekben nincs emberi ego, és hozzáadott távlatokra tehettek szert az életről, mely talán sosem lépett be tudatotokba azelőtt.

A következő alkalommal, amikor kinn vagytok, egy tudatos törekvést tegyetek meg, hogy kölcsönösen hassatok az elemekre… fogadjátok be mindet egyszerre, mintha egy szimfónia egyéni hangszereit élveznétek az egység hangján keresztül, vagy összpontosítsatok minden egyes elem egyedi szépségére külön-külön, mintha a legjobb barátotokkal vacsoráznátok. Álljatok kinn csendben és legyetek alázatosak a szél bölcsessége előtt, engedjétek meg, hogy átmosson, és megihlessen benneteket!

7.) Meditáció

A napi meditáció össze fog kapcsolni benneteket önmagatok legmélyebb és legtisztább jellegével, mely az egyszerű „VAN”. Nincs más gyakorlat, melyet ismernék ebben a fizikai dimenzióban, mely olyan varázslatos átalakító élményt ajánlana fel számotokra. A meditáció az alappillére a belső béke, gyógyulás és az önszeretet fejlesztésének eléréséhez.

A meditáció csendes minősége tiszteli a fogékonyság művészetét, és lehetővé teszi, hogy meghalljuk a világegyetemet, ahogy hozzánk szól, válaszol kérdéseinkre, vagy velünk ül csöndben.

A meditáción keresztül beléptek a nyugalomba és csendbe, mely szükséges, hogy hozzáférjetek a forrás energiáitokkal való kapcsolatotokhoz, ahogy összekapcsolódtok a felsőbb tudatotok végtelen és kiterjeszkedett tudatosságához. Erről a helyről az energia világítótornyaivá válhattok, és megtapasztalhattok egy fennkölt utazást a rendkívülin túl.

8.) Boldogság, öröm és vidámság

A boldogság nem egy sors, ez egy választás. Azt választva, hogy élvezzétek életetek minden jellegét, nem csupán saját erőtökön belüli, hanem ez elengedhetetlen kiterjeszkedésetekhez és jólétetekhez [jó egészségetekhez]. A mókázás és hogy örömtelik vagytok, felszabadítja lelketeket. Felszabadítja annak a mag energiáját, akik valójában vagytok, és megengedi lelketeknek (akik ti vagytok), hogy megtapasztalja ugyanazt az örömöt és szabadságot, melyet természetesen megtapasztal tiszta egységes, nem fizikai állapotában a testen [a fizikálison] keresztül.

Amikor boldogok és örömtelik vagytok, valódi lelki természetetekkel vagytok teljes igazodásban, tudatos intelligenciaként. Amikor annak a végtelen részéhez igazodtok, akik vagytok, meg fogjátok látni, milyen nevetséges valójában az összes aggodalmatok, ahogy az élet szépségének és fájdalmának látszólagos ellentmondását [paradoxonját] az egyenlőség kristálytiszta fényén keresztül pillantjátok meg. Erről a helyről ápolhatjátok és méltányolhatjátok mindkettőt egyenlő értékben.

9.) Szolgálat

Szolgálatra lenni nem követeli meg azt, hogy időtöket egy bizonyos jótékonysági szervezetnek szenteljétek, habár ez feltétlenül egy nagylelkű felajánlás. Az, hogy szolgáltok, arra nem olyasvalamiként kellene gondolni, hogy hébe-hóba tesztek valamit, vagy itt-ott egy korlátozott időtartam erejéig. A szolgálat a „létezés egy módja”, egy életfilozófia, egy magatartásmód vezérelv. Ez önmagatoknak egy elkötelezettsége, hogy mindig a jóindulat egy helyéről vezéreljenek ok nélkül minden helyzetben.

Amikor nyílt szívvel ajánljátok fel szolgálatotokat másoknak, akkor van, amikor a szeretet igaz ereje lép mozgásba. Másoknak segíteni, hogy elérjék azt, amit akarnak, mindig közelebb visz benneteket ahhoz, amit ti akartok, hiszen az indítóok nélküli adás a tiszta jóindulatnak egy cselekedete, mely hihetetlen messze ágazó hatással bír. Ha semmi más okból kifolyólag nem szolgáltok, minthogy szolgáljatok, felfokozzátok szereteteket és önmagatok nagyra becsülését, mely eredményei azt, hogy megengeditek magatoknak, hogy bírjatok azzal, amit akartok életetekben. Ahogy a példa által vezetnek benneteket, segíteni fogtok másoknak belépni önmaguk nagyrabecsülésének és szeretetének áramlatába.

10.) Önszeretet

Amikor mindent kimondtak és megtettek, csupán egy dolog van, ami igazán számít… a SZERETET! Ez az egyetemes nyelv, mely mindent összetart. A szeretet a létező legmagasabban rezgő rezgésszám. Ez matematika annak legtisztább formájában. Ez örök érvényű [abszolút], és semmi sem képes átjárni, lerombolni, vagy széttörni. Nem gyengíthető el – nem pusztítható el. A szeretet minden, ami van – semmi sem létezik nélküle.

Önmagatok feltétel nélküli szeretete az önmegvalósítás végső formája. Nem sokan fogják valaha is elérni ezt teljesen, és ez rendben van, azonban ez a legfontosabb dolog, melyért törekedhetünk ebben az életben. És itt van, miért:

Az Önszeretetetek alapja a tisztaság látó [optikai] és érzelmi lencséje, melyen át szemlélitek a világot. Az ÖNMAGATOK iránt őrzött SZERETET alkotja meg rálátásotokat a világról, és iránytűvé válik, mely vezérel benneteket, hogy az összes választásotokat meghozzátok pillanatról pillanatra, mely megformálja életetek átfogó képét.

Ha gondotok van az Önszeretet egy erősebb alapozásának kifejlesztésével, akkor mindig megnyílhattok ennek, egyszerűen azáltal, hogy összpontosítotok a fent felsorolt tudatosság minden más területére. Ha egyszer azt választottátok, hogy életetek bármely távlatából tudatosabban tudatossá váltok, egy bizonyos ponton az Önszeretetnek egy nagyszerűbb tudatosságába váltotok majd át, mely elkerülhetetlen.

A távlaton keresztül elért bepillantás, és minél több távlatot vagytok képesek átlátni, annál nagyobb lesz tudatosságotok mindenről, melyet megtapasztaltok.

A felemelkedés folyamatáról nem szükséges úgy gondolkodni, mint egy elkülönült összpontosításról, vagy minden mástól eltávolított feladatról, mely mindennapi életeteket betölti, így, miért ne dolgoznátok ezzel? A kulcs e természetes folyamat áramlatán belüli munkához az azon keresztüli választás, hogy tudatosabban tudatára ébredjünk az élet olyan sok eltérő jellegére, amennyire lehetséges – ez ilyen egyszerű!

Válasszátok azt, hogy tudatosak vagytok, ahogy áthaladtok az életen. Kezdjetek hozzá az élményeitek és cselekedeteitek önvizsgálatához. Osszátok meg élményeiteket másokkal, és legyetek nyitottak a felajánlott új távlatokra. Beszéljetek a természethez, és hallgassatok bölcsességére. Kövessétek álmaitokat bármibe is kerül. Tanuljatok meg a szív bölcsességéből élni, inkább, minthogy az elme korlátozásaiból. Valamint a legfontosabban, műveljétek az Önszeretetet, és szeressétek magatokat azért a hihetetlen bátor lelki [spirituális] lényért, akik vagytok. Alkalmazzatok annyi módszert, amennyit tudtok, hogy egy nagyszerűbb távlatot érhessetek el.

Az egyetlen dolog, melyet megoszthatok veletek az, melyet saját személyes felemelkedési utamon át tanultam meg, miszerint, amikor elértek egy pontot, mikor felismeritek az egyetlen állandó igazságot, mely a végtelen lehetőségből való – és mindennel, melyet ez idáig megtanultatok, még mindig semmit sem tudtok… akkor és csakis akkor kezdtek el egyáltalán bármilyen jelentőségteljes fejlődést véghezvinni.

Nem érthetitek meg, vagy nem tapasztalhatjátok meg a végtelent a véges helyéről. Míg a kettősségben vagytok egy emberi élményt élő lelki lényként, nem számít, milyen hatalmassá, vagy naggyá válik tudatosságotok kiterjeszkedése, csupán egy megtapasztalt tudatossággal fogtok bírni egy olyan szinten, mely hasonló egy kis csésze víz kilapátolásához a hihetetlenül hatalmas óceánból.

Tehát, legyetek hálásak a csésze vízért, legyetek boldogok minden elképzelés [idea] felfedezésével és cseréjével, mókázzatok annyit, amennyi lehetséges, és élvezzétek életeteket! Felemelkedésetek már folyamatban van… és nincs megállás!

Felemelkedés2.jpg

Kép forrása: Pinterest.com


Copyright © 2012 Gil Alan All Rights Reserved [Minden jog fenntartva!]
Forrás: http://consciouslifenews.com/ascension/1129452/
magyar nyelvű fordítás: Clarissa Fényvilág Press
http:fenyvilag.blogspot.com