Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

Tudat dimenziók

2021-06-16

Mit jelent a 3D, a 4D és az 5D-tudat?

YogaMeditatorLite2012.jpg

 Kép: Pinterest.com

 

Mit jelent a 3D, a 4D és az 5D-tudat?

 

Nem férhet hozzá kétség, hogy más dimenziók és tartományok is léteznek az
Univerzumban. Láthattad ezeket álmaidban, vagy asztrális utazások során.
Átélhettél egy Déja vu élményt, vagy egyszerűen érezted egy meditáció során, hogy oly sok minden van, amit fel nem foghatunk.

 

Ahogyan vannak különféle dimenziók a világegyetemben, vannak különböző tudat-dimenziók is. A számunkra a Földön elérhető dimenziókat 3D-nek,4D-nek és 5D-nek hívjuk.

 

Ezek a dimenziók nem helyek, hanem tudatállapotok. Itt a Földön vagy 3D-ben, vagy 4D-ben, vagy 5D-ben élünk, vagy a három kombinációjában.

 

A legvalószínűbb tulajdonképpen az, hogy az emberek itt a Földön oda-vissza mozognak az egyes tudat-dimenziók egyike-másika, vagy mindhárom között attól függően, hogy hol tartanak az életükben.

 

Ugyan egyazon bolygón élünk és ugyanaz a világ vesz körül bennünket, az érzékelésünk eltér attól függően, hogy milyen tudat-állapot néző pontját választjuk, amin keresztül érzékeljük a valóságot.

 

Azok, akik 3D-ben érzékelik a dolgokat, egészen másképpen fogják leélni az életüket, mint akik 5D-állapotban látnak mindent.

 

Ha kíváncsi vagy rá, hogy Te milyen tudat-állapotban vagy – íme egy rövid magyarázat mindháromról:

 

Az élet 3D-állapotban

 

A 3D-tudatban mindent tisztán fizikai állapotúnak látunk. Úgy tekintesz magadra, mint egy olyan egyénre, aki különálló másoktól.

 

Az élet érzés: hogy "a legerősebb él túl”, és az önazonosságodat az határozza meg, hogy nézel ki, mi a munkád, milyen autót vezetsz, és kikkel veszed körül magad. Félelmet érzel azzal kapcsolatosan,
hogy nem elég, amid van, vagy lemaradsz valamiről.

 

Úgy érzékeled, hogy bizonyos dolgok jók, vagy rosszak, és az élet egy verseny.

 

Nem jut mindenkinek elég mindenből, és néhány ember le kell maradjon. A beteljesedést abban találod, hogy pénzt keresel és társadalmi státuszra teszel szert.

 

A gondolataidnak nincs ereje a valóságod felett, és az, hogy mi történik az életedben, egyszerűen a véletlen műve. Az öt érzékedre támaszkodva mozogsz a világban.

 

Sok örömöt nyújt a 3D-s élet, de nehéz lehet a fájdalom és a mélyebb érzések kézbentartása.

 

A 3D-s állapotban nem érzel vágyat arra, hogy a bensőddel foglalkozz, vagy mélyebben megértsd a dolgokat. Az életed úgy zajlik, hogy a felszínen mozogsz. Nem vágysz arra, hogy mélyre áss, vagy megértsd a dolgok mélyebb értelmét.

 

Az élet 4D-ben

 

Sokan úgy vélik, hogy a 4D-állapot az 5D „kapuja”. 4D-ből könnyű visszacsúszni a 3D-s állapotba, de ez a tudat-ugrás sokkal nehezebb, amikor 5D-ben vagyunk.

 

A 4D-tudatosságban elkezdünk ráébredni arra a gondolatra, hogy mi mind kapcsolódunk egymáshoz, és hogy az élet többről szól, mint amit a puszta szemmel látunk.

 

A gondolatainknak ereje van, és befolyásolják azt, ahogyan érzékeljük a dolgokat. Még mindig megtapasztaljuk a dualitást, és a jó/rossz ellentétét, de emögött több a megértés és az együttérzés.

 

Megnyílunk az étrend, a meditáció és az egészséges életmód fontosságára. Fontossá válik, hogy mit viszel be a testedbe, és vágysz arra, hogy megértsd, hogyan hatnak a tetteid a környezetedre és a körülötted lévő emberekre.

 

Erős vágyat érzel, hogy megtaláld életed értelmét, és kövesd a szenvedélyeid. Megérted, hogy az élet arra való, hogy élvezzük, és hogy megérdemled, hogy az álmaid életét éld.

 

Hat érzékszerven keresztül érzékeled a világot, az intuíciód pedig elkezd növekedni és fejlődni. Keresed az élet mélyebb értelmét, és elkezded látni az univerzum varázslatát/szinkronicitásait.

 

Az élet 5D-ben

 

Amint eléred az 5D-állapotot, nagyon nehéz visszamenni 3D-be.

 

E szinttől kezdve megérted, hogy mi mind egyek vagyunk, és mind összekapcsolódunk. Az élet a növekedés kalandjává válik, és nincs olyan dolog már, hogy jó vagy rossz. Mindennek magasabb rendű célja van, és
minden élményünk jelentőségteljes.

 

Erősebb szeretetet és kapcsolódást érzel mások, a bolygó, sőt a körbevevő galaxisok iránt is. A szeretet és az együttérzés az elsődleges, és hiányzik az ítélkezés. Megérted, hogy mindenki egyszerűn a saját útját járja.

 

Mindenkire egyenlőként tekintesz, és arra vágysz, hogy teljesen önmagadhoz hűen élj. Megérted, hogy életed célja önmagad igazságának megélése, és az öröm keresése.

 

Ebben az állapotban tudod, hogy nincs verseny, és az univerzumban jut elég mindenkinek. Mindent elárasztó szeretetet és együttérzést érzel az élet, a Földanya és a csillagok iránt.

 

Az intuíciód rendkívül erős, és úgy érzed, hogy kapcsolódsz az angyali lényekhez.

 

Fontos emlékeznünk arra, hogy ezek a tudat-állapotok nem „jobbak” vagy „rosszabbak”, mint a másik. Minden léleknek e Földön a saját útját kell járnia, és a saját döntését kell meghoznia azzal kapcsolatosan, hogy
milyen állapotban szeretné leélni az életét.

 

Még magasabb tudatállapotok

 

Ami még e tudatállapotoknál is érdekesebb, hogy mi jön ezek után.

 

Vannak magasabb tudatállapotok, de ezekről úgy hisszük, hogy csak akkor elérhetőek számunkra, miután elhagytuk a fizikai testünket.
Lehetséges viszont elérni ezeket meditációval, álomban és bizonyos növényi gyógy-anyagokkal.

 

A magasabb tudatállapotokban 3 fő különbség van:

 

• Az Idő érzékelése
• A gondolatok ereje
• Az egység érzése

 

A 6D-ről és a 7D-ről úgy hisszük, a gondolataink olyan erősek, hogy csak gondolnunk kell egy fizikai helyre, és már oda is utazhatunk.

 

Fizikai test nélkül ezekben az állapotokban oda repülhetünk, ahová akarunk, amilyen gyorsan csak akarunk, és nagyon erős bennünk az egységtudat.

 

Az idő nem lineáris és nem mérhető, hanem végtelennek érezzük.

 

Nem létezik félelem ezen létállapotokban, és mindent a tiszta, feltétel nélküli szeretet nézőpontjából érzékelünk.

 

A magasabb állapotokban (8D, 9D és 10D) úgy hisszük, hogy képesek vagyunk visszaadni az energiánkat a Forrásnak, össze tudunk olvadni másokkal a lélek-csoportunkban, és el tudunk utazni különböző galaxisokba.

 

Ezekben a magasabb állapotokban vissza-reinkarnálódhatunk a Földre, vagy más csillagrendszerekre. A lelkünk is dönthet úgy, hogy magasabb tudat-állapotokra tér át.