Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

Tudatos információ áramlás

2018-11-03

A magasabb szférák információs csatornájává válunk

 Tudatos információ áramlás.jpg

 Kép forrása: Pinterest.com

 

A tudatosság szót manapság egyre többet használják az emberek. Lassan olyan lesz mint a feng shui , mindenre alkalmazzák , anélkül , hogy elgondolkodnának azon , hogy mit is jelent ez a fogalom valójában.

A tudatosság szerintem irányított figyelést jelent. A megfigyelés tárgya bármi lehet amire figyelmünket irányítjuk. Abban viszont különbözik a koncentrálástól hogy nem küzdelemmel érjük el hanem pontosan ellazulással , békés , nyugodt állapotban.

A tudatos megfigyelés a gondolatot energiáját egy pontra fókuszálja és mivel a rezgése nyugodt , így a megfigyelés tárgya is ilyen energiát képes befogadni.

Ha csak a saját légzésünkre kezdünk tudatosan figyelni, akkor megfigyelhetjük milyen gyorsan találunk békességet a saját testünkben.

Tudatos beszélgetések

Az emberek társaságban, beszélgetés közben gyakran egymás szavába vágnak, aminek az eredménye a beszélgetés és az információ összetöredezik, nem tudják a gondolataikat maradéktalanul átadni a társaság többi résztvevõjének.

Az esetek többségében ennek azaz oka , hogy túlbeszéljük a történetet , gondolatainkat és így a többiek már megunják és megszakítják a beszélgetést.

Abban az esetben viszont ha tudatossá tesszük a beszélgetéseinket , akkor a következõ módszer volna hasznos.

A beszélgetés kezdetén tisztázni kell ki akarja kezdeni , esetleg ki készült valamilyen információ átadására.

A beszélgetés során hogyan jelezzük , hogy mondanivalónk van és miképpen jelezzük , hogy már a beszélõ nem információt ad át csak fecseg.

Ha ezeket tisztáztuk, akkor indulhat a beszélgetés. Mi is történik valójában ilyenkor?

Amikor több ember egy társaságban tudatosan figyel a másikra , akkor energiát ad át neki .Ha ez az energia békés és nyugodt akkor a beszélõ ezt hasznosítja oly módon , hogy feltöltõdik , ezáltal az információ áramlása a magasabb tudati szférák beáramlását teszi lehetõvé, aminek az eredménye egy olyan fajta, mindenki számára hasznos beszélgetési modell amely lehetõvé teszi a beszélgetõn keresztül a magasabb gondolati szférák elérését illetve az onnan érkezõ információk fogadását. Ez a folyamat megszakad akkor, ha valaki a társaságból már megkapta a neki szóló információt vagy mondanivalója van . Ilyenkor igyekszik valamilyen módon megszakítani a beszélgetést, fészkelõdni kezd vagy bármi olyasmit tesz ami a többiek figyelmét magára vonja. A csoportos figyelem ilyenkor megtörik, az energiaáramlás a beszélõ felé megszakad . A folytatás ilyenkor azon múlik, hogy a csoportos figyelem feléleszthetõ-e vagy sem.

Életünkben ilyen beszélgetések egyre többször fognak elõfordulni , és abban az esetben ha megtanuljuk a tudatos beszélgetés mûvészetét, akkor a társaság résztvevõi egyre többször fogják észre venni, hogy amikor valaki beszél a többiekhez, akkor egy idõ után mintha nem is õ beszélne , hanem mintha valami magasabb intellektus beszélne rajta keresztül.

Ez a társalgási forma kialakítása sok türelmet, figyelmet és gyakorlást igényel, mert ehhez hozzá kell szoknunk.

Azok akik nem szeretnek beszélni és bekapcsolódnak egy ilyen folyamatba azok csodát fognak tapasztalni micsoda pozitív változáson mennek keresztül.

Akkor ha egy ilyen társaság létrejön , az nem a véletlen mûve , hanem õk ott azért vannak , hogy egymásnak valamilyen információt adjanak át .Tudatosan irányított beszélgetések során egymásra odafigyelve felfedezhetünk olyan az életünkben akkor aktuális segítségre , információra , ami akkor , abban az idõben aktuális számunkra.

Ez a mód lehetõvé teszi, hogy ugyanilyen technikával odafigyeljünk saját belsõ üzeneteinkre is. Ha türelmesen, nyugodtan megvárjuk, hogy a belsõ hangunk szót kapjon és „beszéljen”, akkor ez az energiaszint emelés ugyanúgy megtörténik.

A magasabb szférák információs csatornájává válunk. Ez nem különleges képességû, hanem bárki által elérhetõ és alkalmazható eljárás, ami mindig is meg volt bennünk csak nem mûködtettük és így elsorvadt, de gyakorlással ez felfrissíthetõ.

Egy hasonló jelenséget figyelhetünk meg rendezvényeken, sporteseményeken is.

Ha az elõadó olyan témáról beszélõ, amely érdekli a hallgatóságot, akkor az odafigyeléssel energiát adnak át az elõadónak, aki ettõl könnyebben és szenvedélyesebben tudja átadni az ismereteit.

--Pumukli--

www.angyalszarny.eoldala.hu