Az angyalforras.hu weboldalt saját forrásokból tartjuk fent.
Ha szeretnél hozzájárulni működéséhez, kattints a támogatom gombra!

Köszönjük támogatásod! TÁMOGATOM!

Tudatos légzés

2019-09-02

A légzésgyakorlatok szilárd alapot biztosítanak a magasabb tudatosságot keresők számára

meditáció 12.jpg

Kép forrása: Pinterest.com

 

 

Tudatos légzés

 

Ha ki akarjátok fejleszteni azt a képességet, amellyel tudatosan tudtok olvasni és létrehozni frekvenciákat, meg kell tanulnotok odafigyelni az élet finomságaira.

 

Önmagatok megismerésének során a valóság új dimenziói óhatatlanul feltárulnak előttetek. A magasabb szintű elme megértésének és fejlesztésének elengedhetetlen része, hogy tudatában legyetek a légzéseteknek, és uraljátok az, mert így biztosíthatjátok mind a külső, mind a belső életenergia alapvető forrásaival való kapcsolatot. 


A figyelem összpontosításával felhasználhatjátok a lélegzéseteket arra, hogy stabilizáljátok magatokat, hogy energiát szerezzetek és erősítsétek az immunrendszereteket, hogy jó hatású agyhullámokat hozzatok létre, hogy lényetek legmélyebb részeibe utazhassatok transzcendens tudásért és információért, melyet egy, a lineáris világképeteken túli forrásból merítetek. Meg kell tanulnotok odafigyelni, hogy hová visz a légzésetek, mely egy igen erőteljes eszköz, ami képes a legnagyobb mértékben aktivizálni és kihasználni a fizikai formátokat.

 

A légzésgyakorlatok szilárd alapot biztosítanak a magasabb tudatosságot keresők számára, ezért melegen ajánljuk mindenkinek, hogy szoktassa rá magát, hogy figyelmét újra meg újra a tudatos légzésre összpontosítsa. 


A légzés nem más, mint kölcsönös csere a külvilág és testetek belső birodalma között.

 

Mindegy, hogy éppen mivel foglalatoskodtok: a gyereket dugjátok ágyba, autót vezettek, vacsorát főztök, szeretkeztek vagy a hivatalba rohantok; ha beállítjátok a légzésetek ritmusát, mindig kiegyensúlyozottak tudtok maradni, elméteket magasabb szinten lesztek képesek használni, s a fizikai erőnlétetek is nagyobb lesz.Szánjatok rá most néhány percet, és figyeljétek meg, milyen az, amikor normálisan veszitek a levegőt.

 

Érzitek azt, hogy lélegeztek? 
Halljátok a kifújt levegő hangját?

Milyen mélyen veszitek a levegőt?

Emelkedik-e közben a mellkasotok? 
Megtelik-e levegővel a tüdőtök alsó része?

 

Most pedig figyelmetek nagyobb összpontosításával köszörüljétek meg a torkotokat, lazítsátok el nyelveteket, engedjétek, hogy finoman megnyíljék az állkapcsotok, és négyig számolva lassan szívjátok be a levegőt az orrotokon át. 


Érezzétek, ahogy a levegő kavarogva az orrotokba áramlik! 


Figyeljétek, hogy halljátok-e a torkotok mélyén a barlangban fúvó szélhez hasonlatos hangot! Tudatosan kövessétek a levegő útját a testetekben! 
Lássátok képszerűen a lélegzeteteket, mintha azt vibráló, aranyszínű energiaspirálok töltenék ki! Lássátok, amint ezek végigáramlanak a légcsöveteken, le a torkotokon keresztül a tüdőtök mélyére! 


Amikor befejeztétek a belégzést, tartsatok egy kis szünetet, aztán szintén négyig számolva lélegezzétek ki teljesen egy hosszú és mély kilégzéssel a levegőt! Tartsatok megint egy kis szünetet, mielőtt újrakezdenétek.

 

Igyekezzetek a lehető legnagyobb mértékben a lélegzésetekre összpontosítani, mialatt ezeket a sorokat olvassátok. 


A mély, ritmikus légzés megnyugtatja és egyensúlyban tartja az egész testet. A második vagy harmadik mély belégzésnél képzeljétek el és érezzétek a vibráló, aranyszínű energiaspirálokat, amint áthatolnak a tüdőtök falán és a véráramba kerülnek. 


Amint a létfontosságú energia a véráramba lép, lássátok, ahogy a szív felé kavarog. engedjétek, hogy az összpontosult energia megtöltse szívetek minden egyes kamráját, aztán lássátok és érezzétek, ahogy az életerővel feltöltött vér szétárad a szívből a test minden zugába. 


Olyannak képzeljétek el a véreteket, mintha egy csillogó, rubinvörös folyó lenne, erőtől duzzadó és intelligens, mely egy biztos és céltudatos úton szétárasztja az életenergiát az egész testben. lélegezzetek továbbra is mélyeket, és élvezzétek összpontosított figyelmetek erejét!

 

 

 

 

 

 

(Barbara Marciniak A fejlődés ösvénye - részlet)